ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ξάνθη-Λαμία: Δεν μπορούν να «Χ»αρούν με τίποτα! (HL/VIDEO)

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν οι δύο ομάδες στα Πηγάδια σε ένα παιχνίδι που είχαν από ένα ημίχρονο η καθεμιά τον έλεγχο.



Δύσκολη ισοπαλία για Ξάνθη και Λαμία καθώς δυσκολεύει και για τις δύο στην εξάδα και στα play-offs. Οι δύο ομάδες έλεγξαν από ένα ημίχρονο με την Ξάνθη να είναι καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και τη Λαμία να ανεβάζει την απόδοση της στο δεύτερο και να γίνεται πολύ απειλητική. Στους 29 βαθμούς πλέον η Ξάνθη με τη Λαμία να παραμένει στο -3 και τους 26 βαθμούς.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε με έναν κλασικό τρόπο την ομάδα του διαλέγοντας το 4-2-3-1, αλλάζοντας όμως κάποια πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε ο Κάρλος Αμπάντ, με τον ισπανό τερματοφύλακα να παρουσιάζει πολύ σοβαρό πρόσωπο σε όλο το πρωτάθλημα. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά θέση πήραν οι Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Κασάδο και Σόσα. Η δυάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Εντουάρντο και Μουλέν . Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους κινήθηκε ο Καμαρά, με τον Στούρτζεον να βρίσκεται δεξιά και το Φάουτσερ αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Ματίας Κάστρο.

Από τη μεριά του ο Άκης Μάντζιος δεν ξάφνιασε αρκετούς επιλέγοντας το 4-2-3-1, όμως κάποιους παίκτες που πήραν φανέλα βασικού δεν τους περιμέναμε. Κάτω από τα δοκάρια επανήλθε ο Θεοδωρόπουλος μετά τον αγώνα του κυπέλλου που πήρε ανάσες. Μπροστά του στην άμυνα οι τρεις από τους τέσσερις του αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν ίδιοι. Ο Ασίγκμπα δεξιά και οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος διατήρησαν τη θέση τους, με το Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του Βάντερσον, ο οποίος χρειαζόταν ανάσες όπως φάνηκε. Δύο χαφ και για τους Λαμιώτες με τους Νιάσε και Μπεχαράνο να βρίσκονται πίσω από το Δημούτσο που είχε πιο ελεύθερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Αριστερά ο Βασιλόγιαννης και δεξιά ο Βιγιάλμπα συμπλήρωναν την ενδεκάδα μαζί με το Τασο Καραμάνο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Σε αργό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Λαμία να δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Ξάνθη και να αναζητά τη γρήγορη αντεπίθεση. Στο 4' είχαμε την πρώτη φάση όταν μετά από κόρνερ για τη Ξάνθη ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά που αποκρούστηκε στη γραμμή από το Δημούτσο και ο Καμαρά στην επαναφορά έκανε αδύναμο σουτ πάνω στο Θεοδωρόπουλο. Στο 7' σε φάουλ του Μουλέν ο Κάστρο πήρε νέα κεφαλιά αλλά κατέληξε ψηλά άουτ. Αργός ρυθμός για τον αγώνα στο πρώτο τέταρτο με τη Λαμία να ξεκινάει το πρέσινγκ από το χώρο του κέντρο, τη Ξάνθη να ψάχνει τις πλαγιοκοπήσεις και τα φάουλ να κυριαρχούν.

Στο 17' και μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Καρασαλίδη που σούταρε μακριά άουτ. Στο 18' η Ξάνθη ζήτησε πέναλντι αλλά ο Σιδηρόπουλος τιμώρησε για θέατρο τον Κάστρο. Στο 24' η Ξάνθη ζήτησε εκ νέου πέναλντι για χέρι στην περιοχή αλλά μετά τον έλεγχο του VAR δεν υπήρχε κάτι. Ο ρυθμός απουσίαζε από τον αγώνα με τις δύο ομάδες και κυρίως τη Λαμία να προσέχουν και να έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου της. Τα εξτρέμ των φιλοξενούμενων ντούμπλαραν εξαιρετικά τα μπακ τους και δεν επέτρεπαν ανεβάσματα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα η Λαμία να είναι ακίνδυνη επιθετικά.

Στο 32' και μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων ο Κάστρο σούταρε στα σώματα, η μπάλα έφτασε στο Μπαξεβανίδη που με τη μία σούταρε ψηλά άουτ εκτός περιοχής. Πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες, με τα φάουλ να αυξάνονται όσο περνούσε η ώρα. Στο 40' μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας εκτός περιοχής από τους παίκτες της Ξάνθης, όμως ο Εντουάρντο σούταρε πάνω στο Θεοδωρόπουλο αδύναμα. Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου η Λαμία ανέβασε τις γραμμές της στο γήπεδο και έψαξε τη δημιουργία των φάσεων με τη Ξάνθη όμως να μην απειλείται και να διατηρεί τη σοβαρή αμυντική της λειτουργία μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων.

Μετά την ανάπαυλα η Ξάνθη επέστρεψε και θέλησε να μπει όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο, να πιέσει δηλαδή ψηλά, να δημιουργήσει απειλές και να μην αφήσει τη Λαμία να εκδηλώσει αντεπιθέσεις. Όμως εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα είναι μία από τα ίδια η Λαμία άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της. Η πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 53' όταν ο Μπεχαράνο σέντραρε και η κεφαλιά του Βασιλόγιαννη πέρασε παράλληλα από την εστία. Στο 56' σουτ του Βιγιάλμπα από πλάγια θέση σε ετοιμότητα όμως ο Αμπάντ. Στο 57' πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία με τη κεφαλιά του Νιάσε εξ' επαφής πέρασε να μη βρίσκει στόχο.

Στο 71' νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία. Ο Νιάσε πέρασε για τον Καραμάνο αυτός δεν μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα και ο επερχόμενος Σάλιακας σούταρε πάνω στον Αμπάντ. Η Ξάνθη έδειχνε σαστισμένη από αυτή την εικόνα που έβγαλε η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 81' νέα σημαντική ευκαιρία για τη Λαμία με το τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει νέο σουτ του Σάλιακα στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί η Ξάνθη αν και αργά άρχισε να συνέρχεται και φτάσαμε στο 86' που είχαμε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τη Ξάνθη. Ο Τζουρίτσκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με το κακό του πόδι το δεξί σούταρε τραντάζοντας το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Η Λαμία σιγά σιγά άρχισε να ρίχνει το ρυθμό της και να κοιτάει περισσότερο την άμυνα της.

Λίγες φάσεις μέχρι το τέλος με τη Ξάνθη να χάνει στο παρά ένα κυριολεκτικά την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν στο 94' μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στο Μουλέν στο σημείο του πέναλντι και σούταρε άστοχα άουτ στη τελευταία φάση του αγώνα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΞΑΝΘΗ (4-2-3-1): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Κασάδο, Σόσα, Εντουάρντο( Ντε Αμορίμ 78'), Μουλέν, Καμαρά ( Κοβάσεβιτς 73'), Φάουσερ ( Τζουρίτσκοβιτς 53'), Στούρτζεον, Ματίας Κάστρο.

ΛΑΜΙΑ (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Νιάσε, Μπεχαράνο, Δημούτσος ( Ταιρόνε 81'), Βασιλόγιαννης ( Σάσι 87'), Βιγιάλμπα ( Σάλιακας 65'), Καραμάνος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code