ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εντυπωσιακή Λάτσιο στην Serie A

Η εντυπωσιακή πορεία της Λάτσιο μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει στην Ιταλία. Η συζήτηση έχει ανοίξει για το ποιος είναι τελικά ο στόχος της. Ο προπονητής της διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι μόνο η τετράδα είναι η εφικτή φετινή επιτυχία. Για κάποιο λόγο δεν τον πιστεύουν πολλοί.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα της Ίντερ , οι μεταγραφές της , ο τρόπος παιχνιδιού της είχε κερδίσει την μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση. Με την φόρα της να διεκδικήσει το πρωτάθλημα κάλυψε την ξέφρενη πορεία της Λάτσιο. Μια πορεία που ήρθε χωρίς μεγάλα λόγια ή φανφάρες. Ο προπονητής Ινζάκι , γεννημένος στις 5 Απριλίου του 1976, ξεκίνησε από το 2016 να χτίζει μία ομάδα που θα κερδίζει. Η χρονιά φέτος έχει νίκες και καλό ποδόσφαιρο. Στηρίχθηκε από την ομάδα , άλλωστε ήταν παίκτης της από το 1999 έως το 2010, με ενδιάμεσες χρονιές να έχει παίξει ως δανεικός, και τώρα παρουσιάζει το έργο του.
Το σερί της ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου όταν κέρδισε εκτός έδρας την Φιορεντίνα. Από τότε μέχρι σήμερα έχει 11 νίκες και απέχει μόλις δύο πόντους από Ίντερ με ένα παιχνίδι λιγότερο. Καθόλου απίθανο να κερδίσει και να περάσει δεύτερη στη βαθμολογία , κάτι που σημαίνει ότι θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Τελευταίο παιχνίδι που έχασε βαθμούς ήταν η ισοπαλία που παραχώρησε στην Αταλάντα εντός έδρας με 3-3 στις 19 Οκτωβρίου. Έκανε δύο ήττες από την Σπαλ στις 15 Σεπτεμβρίου με 2-1 ενώ είχε προηγηθεί και από την Ίντερ με 1-0 στις 25 Σεπτεμβρίου.
Τα στατιστικά της είναι ενδιαφέροντα και μπορεί κανείς να καταλάβει την μέχρι τώρα πορεία της.
Στο σύνολο των αγώνων έχει μ.ο. βαθμών 2.37 ενώ στους τελευταίους 8 αγώνες έχει το απόλυτο, 3.00 βαθμούς. Στα τέρματα, έχει στο σύνολο μ.ο. 2.42 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων Τσίρο Ιμόμπιλε. Πρώτος σκόρερ στον σχετικό πίνακα με 23 τέρματα έχει δείξει την ωριμότητα του και το ταλέντο του. Δέχεται συνολικά 0.95 τέρματα στους αγώνες της κάτι που πιστώνεται στην καλή αμυντική λειτουργία της.

 Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχει αυξήσει την συγκομιδή των βαθμών της στη Serie A. Την χρονιά 2018-2019 είχε μαζέψει 13 βαθμούς λιγότερους, την 2017-2018 5 βαθμούς μείον , την χρονιά 2016-2017 8 βαθμούς και μέχρι την σεζόν 2010-2011 έχει μικρότερη βαθμολογική εισροή απ΄ότι την φετινή. Είναι μία σημαντική πρόοδος για τους Λιατσάλι.
Η Λάτσιο βρέθηκε να λογίζεται διεκδικήτρια του τίτλου κάτι που δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει από την αρχή της περιόδου. Είναι η ομάδα που φιλοδώρησε με τρία τέρματα την Γιουβέντους και έχει το momentum για να κυνηγήσει την πρωτοπόρο. Υπάρχει το ρόστερ των παικτών, που έχει δυνατότητες , μένει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες αλλά να αντέξει και το βάρος των αγώνων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code