ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΕΕΑ για Π. Α. Ο. Κ. - Ξάνθη : η απόφαση, οι αντιδράσεις και η συνέχεια

Καταιγίδα έχει ξεσπάσει στο αθλητικό παρασκήνιο , μετά από την απόφαση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού να εισηγηθεί τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ και Ξάνθης με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά . 

Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκαν μέσω της WebTV πλατφόρμας του One Channel . Το κανάλι συμφερόντων του μεγαλομέτοχου Βαγγέλη Μαρινάκη , υποστηρίζει ότι υπάρχουν ιδιοκτησιακές σχέσεις μεταξύ της Ξάνθης και Π.Α.Ο.Κ. . Αναλυτικότερα το κανάλι αποκαλύπτει έγγραφα που περιέχουν αποδεικτικά οικονομικών συναλλαγών μέλους της οικογένειας Σαββίδη που δηλώνουν την εξαγορά των αθλητικών εγκαταστάσεων και του ξενοδοχείου της ΠΑΕ Ξάνθης . Υποστηρίζεται επίσης ότι το χρηματικό ποσό της εξαγοράς προήλθε έμμεσα από εταιρία συμφερόντων του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη . Ο Ολυμπιακός δεν δίστασε να καταγγείλει την υποθετική περίπτωση του πολυιδιοκτησιακού και η κατάσταση πλέον βρέθηκε εδώ που είναι . Σημαντική φαίνεται να ήταν η παρέμβαση του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση καθώς τάχτηκε με την ερυθρόλευκη γραμμή και δημοσίευσε στην ΕΕΑ περαιτέρω πιθανά στοιχεία για την υπόθεση . Είναι γεγονός επίσης ότι η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ΔΕΝ αποτελείται από εκλεγμένα μέλη αλλά από κυβερνητικους διορισμούς όπου μάλιστα 2 εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν πριν την σέντρα του παρασκηνιακού αγώνα από τον υφυπουργό αθλητισμού , Λευτέρη Αυγενάκη .

Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα καθώς ακολουθεί η εκδίκαση από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League όπου και θα κρίνει την τιμωρία των δύο ομάδων . Λογικά μετά την απόφαση της τιμωρίας θα ακολουθήσει και έφεση. 

Η απόφαση της επιτροπής έχει προκαλέσει πανικό στην πολιτική και αθλητική επικαιρότητα καθώς η κατάσταση επιβάλλει τους εμπλεκόμενους και μη να πάρουν θέση για το ζήτημα , αναμεσα στα στρατόπεδα Π.Α.Ο.Κ. και Νέα Δημοκρατία , ο καθένας για τους δικούς του λόγους . Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Θεόδωρου Ζαγοράκη , ο οποίος απείλησε με φυγή από το ίδιο του το κόμμα σε περίπτωση μη δικαίωσης του Π.Α.Ο.Κ. . Σε δηλώσεις που καταδικάζουν την απόφαση της ΕΕΑ έχουν προβεί αρκετοί ακόμα πολιτικοί κυρίως της Θεσσαλονίκης , ανάμεσα τους ο δήμαρχος της πόλης και ο περιφερειάρχης . Άξια αναφοράς είναι και η στάση του Λευτέρη Αυγενάκη καθώς δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες , δήλωση που έγινε σημείο αναφοράς από την στιγμή που η υπόθεση σε περίπτωση δικαίωσης του Ολυμπιακού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εν λόγω τιμωρία και κυριότερα από την στιγμή που ο ίδιος έχει το αξίωμα του διορισμού στην ΕΕΑ .

Ο Π.Α.Ο.Κ. έβγαλε σκληρή ανακοίνωση κατά του υφυπουργού , ζητώντας την άμεση απόλυση του , ενώ ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε προφανώς στον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. κάνοντας λόγο για μαύρες κηλίδες στην ιστορία του συλλόγου λόγω Ιβάν Σαββίδη όπως επίσης αναφέρθηκε σε οπισθοχώρηση του Λευτέρη Αυγενάκη . Αντιδράσεις δεν έλειψαν βέβαια και από τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. , ο οποίος ήταν και στο γήπεδο την στιγμή της δημοσιοποίησης της απόφασης . Συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα κατά του υφυπουργού ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας θα μπορούσε να πει κάποιος που γνωρίζει την ψυχοσύνθεση των οπαδών του δικεφάλου ότι η κατάσταση παρέμεινε ψύχραιμη . Μερίδα φιλάθλων και οπαδών πραγματοποίησε πορεία με τερματικό σταθμό τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας , στο κέντρο της πόλης . Τέλος , άμεση ήταν και η επί του θέματος κινητοποίηση του ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. που έπειτα από συνεδρίαση αποφάσισε να αποσύρει όλα τα επαγγελματικά , ερασιτεχνικά και ημι-ερασιτεχνικά της τμήματα από τις εγχώριες διοργανώσεις σε περίπτωση συνέχισης του εξωαγωνιστικού σήριαλ .

Η τροπή της όλης ιστορίας , ανεξάρτητα του αποτελέσματος θα έχει αναμφίβολα αρνητικό πρόσημο αφού για άλλη μια φορά θα μας γίνει μάθημα ότι η μπάλα δεν παίζεται αποκλειστικά στα γήπεδα . Αναμένουμε να μάθουμε την κατάληξη του θέματος και το αντίκτυπο που θα έχει στο κοινωνικό , αθλητικό , πολιτικό και τολμώ να πω , εθνικό επίπεδο .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code