ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Άμπου Ντάμπι_Κατατακτήριες| O Lewis Hamilton επέστρεψε στις pole position


Την πρώτη του pole position μετά το γερμανικό Grand Prix, πανηγύρισε ο Lewis Hamilton στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς στη Yas Marina Bay. Αυτή ήταν η 5η φετινή του pole, η 5η στο Άμπου Ντάμπι και η 88η της καριέρας του. 

Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες της W10, που στον τρίτο τομέα της πίστας ήταν άπιαστη. Ακόμη και ο χρόνος της πρώτης του προσπάθειας στο Q3 ήταν αρκετός να του δώσει την πρώτη θέση, αλλά ο Βρετανός βελτίωσε διατηρώντας άνετα την pole με χρόνο 1.34.779. 
Ο Valtteri Bottas κατάφερε στο νήμα να πάρει τη 2η θέση από τον Max Verstappen που τελικά μετά τις τελευταίες προσπάθειες στο Q3 αρκέστηκε στην 3η θέση. Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολλανδός αύριο εκκινεί από τη δεύτερη θέση καθώς ο Bottas άλλαξε αρκετά μέρη της κινητήριας μονάδας του, και έλαβε τις αναμενόμενες ποινές. 

Τον τέταρτο και πέμπτο χρόνο σημείωσαν τα μονοθέσια της Ferrari που πάλι αντιμετώπισαν προβλήματα. Οι κόκκινοι ήταν ισχυροί στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας, αλλά στον τρίτο τεχνικό τομέα ήταν απελπιστικοί. 
Ο Sebastian Vettel είχε ένα τετακέ χωρίς συνέπειες στο Q1 μη μπορώντας έγκαιρα να φέρει τα ελαστικά του στην ιδανική θερμοκρασία. Από την μεριά του box της Ferrari o Charles Leclerc έκανε τον πρώτο χρόνο στο Q2. Η συνέχεια όμως ήταν… καταδικαστική. Στο Q3, όχι πως η Scuderia απειλούσε για την pole, αλλά από λάθος υπολογισμό ο Μονεγάσκος δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή εκκίνησης τερματισμού για την τελευταία του προσπάθεια! Τα σχόλια δικά σας. 

Toν 6ο χρόνο έκανε ο Alexander Albon με την δεύτερη Red Bull. Ενώ τα μονοθέσια της McLaren και της Renault συμπλήρωσαν τη 10αδα. Lando Norris και Daniel Ricciardo θα βρεθούν στην έβδομη και όγδοη θέση ενώ πίσω τους θα βρεθούν οι teammates τους, ο Carlos Sainz 9ος και ο Nico Hulkenberg 10ος. Ο Checo Perez έκανε τον 11ο χρόνο αλλά αύριο εκκινεί από τη 10η θέση έχοντας και τη δυνατότητα επιλογής ελαστικών, λόγω της ποινής του Bottas.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code