ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Bελγίου_Κατατακτήριες| Το 1-2 η Ferrari, στην pole o Leclerc


H επιστροφή στις πίστες βρίσκει την Ferrari να δικαιώνει τις προσδοκίες, ξεκινώντας τον πρώτο από τους δεκατρείς εναπομείναντες αγώνες στο Spa-Francorchamps από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Ο Charles Leclerc ήταν αυτός που κατέκτησε την pole position με τον Sebastian Vettel να εκκινεί δίπλα του. Πίσω τους θα βρεθούν οι δύο πιλότοι της Mercedes με τον Lewis Hamilton μπροστά από τον Valtteri Bottas.
Η Ferrari έδειξε από την αρχή του 3ημέρου πως είχε τον πρώτο λόγο στην βελγική πίστα λόγω της ισχυρής κινητήριας μονάδας. Έτσι, αφού ο καιρός το… επέτρεψε δεν είχαμε δράματα και η κυριαρχία τις ιταλικής ομάδας συνεχίστηκε και στις κατατακτήριες δοκιμές. 

Το Q1 ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά το σπάσιμο του μοτέρ της Williams. Ο Lewis Hamilton να πρόλαβε τελικώς να συμμετάσχει στη διαδικασία, αφού οι μηχανικοί του κατάφεραν να κάνουν τις απαραίτητες επιδιορθώσεις στην λαβωμένη, μετά την έξοδο του στο FP3, W10.
Οι δύο Ferrari βρέθηκαν άνετα στην κορυφή με τον Leclerc(1.43.587) να είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του teammate του, Sebastian Vettel, και τις δύο Mercedes να ακολουθούν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω(!). Την ίδια στιγμή ο Max Verstappen αντιμετώπισε προβλήματα με την φόρτιση της μπαταρίας. Λίγο πριν την καρώ σημαία, είχαμε και πάλι κόκκινη σημαία με την κινητήρια μονάδα της Alfa Romeo του Giovinazzi να παραδίδει πνεύμα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Gasly που τρέχει την Toro Rosso πλέον, Sainz, Kvyat, Russell και Kubica. Να σημειώσουμε ότι κάποιοι πιλότοι υπήρξαν άτυχοι λόγω του καθεστώτος της κόκκινης σημαίας ενώ βρισκόταν σε γύρο εξόδου. 

Στο Q2, οι χρόνοι ήταν πιο κοντά μέχρι την πρώτη προσπάθεια των πρώτων ομάδων. Στην δεύτερη προσπάθεια όμως η Scuderia με τον Leclerc και πάλι επικεφαλής, έκανε το 1-2 με διαφορά 0,099 χιλιοστών μεταξύ των δύο πιλότων της Ferrari. Εκτός τελικού μείνανε οι: Grosjean της Haas, o Norris με την δεύτερη Mclaren, o Stroll της Racing Point, o Albon βρέθηκε πολύ πίσω στις πρώτες του κατατακτήριες με την Red Bull. (σ. σ. O Giovinazzi δεν πήρε καθόλου μέρος στο Q2 αφού εγκατέλειψε στο Q1).

Την τελική δεκάδα απαρτίζουν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Renault, η Red Bull του Max Verstappen, η Racing Point του Sergio Perez και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο σπεσιαλίστας εδώ, Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo(πολυνίκης εν ενεργεία στο Βέλγιο). 
Ο σπεσιαλίστας στο Spa, Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από την 6η θέση τον αυριανό αγώνα 

Στην πρώτη προσπάθεια δεν είχαμε τη μάχη που περιμέναμε ανάμεσα στους πιλότους της Ferrari. O Charles Leclerc συνέχισε να εντυπωσιάζει με τον πρώτο χρόνο και πάλι σημειώνοντας 1.42.644, έχοντας αποστάση 0,638 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Lewis Hamilton, ενώ ο Vettel που είχε λάθη στον γύρο του έμεινε 3ος.
Στην 2η προσπάθεια, μετά τα παιχνίδια που προηγήθηκαν στο γύρο εξόδου, ο Vettel έκανε καταπληκτικό πρώτο sector παρόλα αυτά στο τέλος έμεινε 0,748 δέκατα πίσω από τον Mονεγάσκο που πανηγύρισε την 3η φετινή pole position και τη Ferrari να κάνει το lock out. Θα καταφέρει να πανηγυρίσει και την πρώτη της φετινή νίκη;

Το αυριανό grid θα έχει πολλές ανακατατάξεις λόγω ποινών με τον αγώνα να αρχίζει στις 16:10.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code