ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το μεγαλύτερο "έγκλημα" του Αναστασιάδη

Το εφιαλτικό αγωνιστικό διήμερο των προκριματικών του Euro 2020 έφερε,όπως αναμενόταν, μεγάλες αντιδράσεις στην εθνική ομάδα. Οι τραγικές εμφανίσεις με την Ιταλία και κυρίως με την Αρμενία, φαίνεται πως θα αποτελέσουν την αιτία για την απόλυση του Άγγελου Αναστασιάδη, λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας του με την εθνική.

Ένας Αναστασιάδης ο οποίος παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου ακόμα και στη συνέντευξη τύπου. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που διέκρινε θετικά στοιχεία στο χθεσινό παιχνίδι, ρίχνοντας το φταίξιμο κυρίως στο Θεό! Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι Αρμένιοι είναι καλύτεροι άνθρωποι και για αυτό ο Θεός τους έδωσε την τύχη, την οποία στερήθηκαν οι Έλληνες διεθνείς. Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επιθετικές αρετές της ομάδας, η οποία δημιούργησε, κατά τη γνώμη του, πολλές ευκαιρίες για γκολ. Όποιος παρακολούθησε έστω τα στιγμιότυπα του αγώνα, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.. 

Πέρα από τα ουκ ολίγα αγωνιστικά εγκλήματα του Αναστασιάδη, που έχουν άλλωστε αναλυθεί εκτενώς, το μεγαλύτερο του σφάλμα στο διάστημα που είναι στο τιμόνι, είναι κατά τη γνώμη μου η κακή διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων μέσα στην ομάδα. Καλώς ή κακώς, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πολλοί παίκτες διαθέτουν τέτοια δύναμη στο παρασκηνιακό επίπεδο, η οποία τους επιτρέπει να αλλάζουν πρόσωπα και καταστάσεις με χαρακτηριστική ευκολία. Για αυτό το λόγο, η διαχείριση των ανθρώπινων σχέσεων έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να πετύχει, περισσότερο και από την προπονητική του αξία αυτή καθ' αυτή. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει αρκετούς προπονητές του τοπ επιπέδου να μην καταφέρνουν να μακροημερεύσουν στις ομάδες τους λόγω των κακών σχέσεων με τα "αστέρια" του ρόστερ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τον εγωισμό του να αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο έχει ουσιαστικά βγει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η ικανότητα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη στην περίπτωση των εθνικών ομάδων, εκεί όπου οι προπονητές δεν έχουν το χρόνο να περάσουν απόλυτα τις ιδέες τους στην ομάδα, αφού οι μέρες που έχουν στη διάθεσή τους δεν φτάνουν καλά-καλά ούτε για την προετοιμασία των αγώνων. Στις εθνικές ομάδες πετυχαίνει ο προπονητής που κρατάει ενωμένα τα αποδυτήρια, που διώχνει τις όποιες αντιπαλότητες μεταξύ των παικτών του,ελέω της διασυλλογικής τους κόντρας, αυτός που παρουσιάζει ένα δεμένο σύνολο που παλεύει για τον ίδιο στόχο.

 Τα πρώτα σύννεφα για τον Αναστασιάδη εμφανίστηκαν στο παιχνίδι στο Σαράγεβο κόντρα στη Βοσνία. Ένα πειθαρχικό παράπτωμα του Τοροσίδη δεν πέρασε απαρατήρητο από τον προπονητή της εθνικής, ο οποίος επέλεξε να τον αφήσει εκτός αποστολής για τους αγώνες με Ιταλία και Αρμενία, παρά το γεγονός ότι η εθνική δεν είχε στο ρόστερ της κανένα δεξί μπακ, λόγω και του τραυματισμού του Μπακάκη. Ζέκα και Μαυρίας κλήθηκαν λοιπόν να παίξουν μια θέση που δεν ξέρουν, με το αμυντικό κενό στο δεξί άκρο της άμυνας να βγάζει μάτι, κυρίως στο παιχνίδι με τους Ιταλούς. Σαν να μην έφτανε η κόντρα με τον Τοροσίδη, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος φέρονται να ζήτησαν την απόλυση του Άγγελου Αναστασιάδη μετά το χθεσινό ματς, όντες πολύ δυσαρεστημένοι από την εικόνα της εθνικής. Σύμφωνοι, ο Παπασταθόπουλος δεν ενήργησε σωστά, καθώς ως αρχηγός θα έπρεπε να πει τη γνώμη του εντός των αποδυτηρίων και όχι μπροστά στις κάμερες, αφού αυτό εξέθεσε την ομάδα και διόγκωσε ακόμη περισσότερο τα ήδη τεράστια προβλήματά της. Ο Αναστασιάδης, λειτουργώντας εγωιστικά, αποφάσισε να οξύνει κι άλλο τα πνεύματα, ανοίγοντας κόντρα με τον αρχηγό της εθνικής και κάνοντας λόγο ακόμα και για μη κλήση του Παπασταθόπουλου στους επόμενους αγώνες της ομάδας. Έτσι, η ήδη επιβαρυμένη θέση του λόγω της αγωνιστικής εικόνας, έγινε ακόμη πιο επισφαλής -αν όχι τελειωμένη.  

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τοροσίδης είναι τρεις από τους σημαντικότερους παίκτες αυτής της ομάδας, καθώς είναι αυτοί που συνδέουν ουσιαστικά την πρώην με τη νυν γενιά της εθνικής.  Είναι δεδομένο πως κανένας προπονητής δεν μπορεί να μακροημερεύσει στον ελληνικό πάγκο εφόσον δεν έχει την στηριξή τους, πόσο μάλλον ο Αναστασιάδης που αμφισβητήθηκε πριν καν αρχίσουν όλα αυτά. Καμία ομάδα δεν ωφελείται από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η απομάκρυνση του Αναστασιάδη αποτελεί μονόδρομο, αφού το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο μοιάζει απίθανο να ανατραπεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code