ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Ισπανίας_Κατατακτήριες| Εκπληκτική pole ο Μπότας, το 1-2 η Mercedes


Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, για την γερμανική ομάδα και τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εκκινεί από πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα.

Ως είθισται το Ισπανικό Grand Prix είναι ο αγώνας όπου οι ομάδες φέρνουν τις μεγάλες αναβαθμίσεις τους για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών αγώνων. Έτσι και φέτος οι ομάδες φέρανε αναβαθμίσεις, ας δούμε όμως πως έχουν τα δεδομένα στις δύο κορυφαίες ομάδες φτάνοντας στη Βαρκελώνη για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα: Η Ferrari είναι η δεύτερη προμηθεύτρια μετά τη Honda που μετά το νέο αεροδυναμικό πακέτο που έφερε στον προηγούμενο αγώνα στο Μπακού εδώ αναγκάστηκε θα έλεγε κανείς να φέρει και αυτή νέα αναβαθμισμένη κινητήρια μονάδα σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα(η προγραμματισμένη αναβάθμιση ήταν για το Καναδικό Grand Prix) προκειμένου να καταφέρει να ανταγωνιστεί τις δύο Mercedes.

Οι πρωταθλητές από την άλλη, έχοντας κάνει το 4 στα 4 έως τώρα εστίασαν σε αεροδυναμικές αναβαθμίσεις οι οποίες όπως αποδείχθηκε από τις ελεύθερες δοκιμές κιόλας πως ήταν στο σωστό δρόμο: Ο Μπότας έδειξε από την αρχή πως πατάει καλύτερα από όλους στην πίστα γεγονός που του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Ο Λιούις ακολούθησε πίσω του και αρκετά κοντά οι δύο Ferrari. Οι χρόνοι των ελεύθερων δοκιμών όμως φανέρωσαν και το που υστερούν οι “κόκκινοι”: Οι δύο Ferrari υπερτερούν στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας που απαρτίζονται από ευθείες και γρήγορες καμπές, αλλά στον τρίτο αργό τομέα η Mercedes έχει το πλεονέκτημα. Στις αργές στροφές είναι μεγαλύτερος ο χρόνος που χάνεται και μεταφράζεται σε αρκετά δέκατα, χαμένος χρόνος που δεν είναι αρκετό να καλυφθεί από τα άλλα δύο sector που η Scuderia πλεονεκτεί.
Έτσι σήμερα ήταν τελικά υπόθεση δύο μονοθέσιων η μάχη για την pole: αυτών της Mercedes.


Στο Q1 ταχύτερος όλων ήταν ο Βάλτερι Μπότας, οι Χάμιλτον και Φερστάπεν έκαναν μια προσπάθεια ενώ οι δύο πιλότοι της Ferrari βγήκαν αρκετά νωρίς και δεύτερη φορά βελτιώνοντας τους χρόνους τους αλλά αρκέστηκαν στις θέσεις τρία και πέντε.Οι δύο πιλότοι της McLaren, ο Μάγκνουσεν με την Haas και ο Άλμπον που έφερε την Toro Rosso στην 9η θέση, ήταν οι ευχάριστες έκπληξεις με αξιόλογες θέσεις εντός δεκάδας. Όλοι οι πιλότοι σημείωσαν τους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα. Εκτός έμειναν οι: Χούλκενμπεργκ που είχε περιπέτειες (έχασε μετά από έξοδο την εμπρός αεροτομή του), ο Στρολ με Racing Point, o Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo Racing και οι δύο Williams.

Στο Q2 οι πιλότοι της Mercedes εναλλάσσονται στην πρώτη θέση σπάζοντας και το ρεκόρ πίστας, αρχικά με τον Λιούις Χάμιλτον που σημείωσε  χρόνο 1.16.038 και στη συνέχεια με τον Μπότας. Ο Φιλανδός έριξε ακόμα ένα δέκατο του δευτερολέπτου το ρεκόρ πίστας(1.15.924). Οι δύο Ferrari ακολούθησαν επτά δέκατα πίσω από τις Mercedes, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ένα άτσαλο πέρασμα που τον άφησε αρκετά πίσω αφού χρειάστηκαν γρήγορες επισκευές στο μονοθέσιο του. Εκτός Q3 έμειναν οι: Σάινθ και Νόρις της McLaren, o Aλεξ Άλμπον, ο Ράικονεν και ο Σέρχιο Πέρεζ που κατέλαβε την 15η θέση.

Έτσι στην τελική δεκάδα προκρίθηκαν δύο Mercedes, δύο Ferrari, δύο Red Bull, δύο Haas και η Renault με τον Ρικάρντο.
Στην πρώτη μάχη για την pole ο Μπότας έκανε ένα εμφατικό χρόνο, όντας έξι δέκατα ταχύτερος του teammate του, ο οποίος δεν πρέπει να παραλείψουμε πως στο γύρο του είχε λάθη που στοίχισαν σε χρόνο. Ο Φέτελ ακολουθούσε 3ος με οκτώ δέκατα να τον χωρίζουν από την πρώτη θέση. Ο poleman του φετινού Μπαχρέιν, Σαρλ Λεκλέρ, βγήκε για τη γρήγορη προσπάθεια του πέντε λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας κάνοντας τον πέμπτο χρόνο μπαίνοντας σφήνα στις δύο Red Bull(4os ο Φερστάπεν και 6ος ο Γκασλί). Στην δεύτερη προσπάθεια κανείς δεν βελτίωσε τον χρόνο του, έτσι ο Βάλτερι Μπότας πανηγύρισε την 3η του φετινή pole position-3η συνεχόμενη- και ένατη της καριέρας του.

Ενδιαφέρον θα έχει στον αυριανό αγώνα η στρατηγική της Pirelli, η οποία κάνει λόγω για δύο στάσεις στα πιτ σε έναν αγώνα που συνήθως ο poleman είναι και ο νικητής ενώ οι προσπεράσεις είναι σχεδόν… απαγορευτικές. Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις 16:10.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code