ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ούτε τα αυτονόητα

Οι πρώτες αγωνιστικές της Εuroleague δεν προμήνυαν σε τίποτα την κατάληξη της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό.
Τον ενθουσιασμό της έλευσης του Ντέιβιντ Μπλατ διαδέχθηκε το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας στη διοργάνωση με σημαντικές νίκες σε δύσκολες έδρες. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Η κατάρρευση έχει αρκετές αιτίες, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Και επειδή τα λάθη προπονητή και παικτών έχουν αναλυθεί και θα συνεχίσουν να αναλύονται όσο εξελίσσεται η σεζόν, αξίζει νομίζω να σταθούμε στα απανωτά "φάουλ" της διοίκησης, που για τους περισσότερους αποτελούν την κύρια πηγή του κακού.

Παίρνοντας τα πράγματα κατά χρονική σειρά, όλα ξεκίνησαν από το περιβόητο ηχητικό του Γιώργου Πρίντεζη που διέρρευσε παραμονές του ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η αντίδραση των Αγγελόπουλων χαρακτηρίζεται μάλλον νωχελική και σίγουρα όχι αντάξια της περίστασης, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει για την ομάδα ο συγκεκριμένος αθλητής. Όπως ήταν λογικό, αυτή η εξέλιξη πυροδότησε πλήθος δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για κακές σχέσεις στα αποδυτήρια, με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας να φουντώνει ακόμα περισσότερο τις συγκεκριμένες φήμες.

Εν συνεχεία,όσοι περίμεναν την ομάδα συσπειρωμένη λόγω όσων συνέβησαν στο παιχνίδι του Κυπέλλου, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού ( 8 στα τελευταία 10 ματς) αντικατοπτρίζουν απόλυτα την αγωνιστική του καθίζηση, όμως το κακό δεν σταματά εκεί. Η δήλωση του Μπλατ (μετά την ήττα από την Αρμάνι) περί άγνοιάς του για την απόφαση της διοίκησης να μην αγωνιστεί η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα στο εσωτερικό του τμήματος. Η μετέπειτα τοποθέτηση του προπονητή περί παρερμηνείας της δήλωσής του, ήχησε μάλλον ως μια αναμενόμενη απόπειρα εκτόνωσης της δημιουργηθείσας κατάστασης.

Ο καιρός πέρασε, όμως οι ενδείξεις της διοικητικής ανυπαρξίας του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά για πολύ σημαντικότερο λόγο. Η εντός έδρας ήττα από τη Ζάλγκιρις μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα, όμως τα χυδαία, χουλιγκάνικα πανό της θύρας 7 για την επέτειο του Φιλόπουλου θα μνημονεύονται για καιρό ως μαύρη σελίδα για την ιστορία του συλλόγου. Όπως αναμενόταν, οι αντιδράσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας ήταν έντονες, όμως η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να παραμείνει αμέτοχη, παρέχοντας ουσιαστικά ασυλία στους υπεύθυνους αυτής της αποτρόπαιας ενέργειας.

Πριν καν σβήσουν τα φώτα του ΣΕΦ, στην απογοήτευση της ήττας από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους προστέθηκε και η σοκαριστική είδηση του τραυματισμού του Βασίλη Σπανούλη. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μένει εκτός δράσης για έξι μήνες και το συμβόλαιό του να εκπνέει τους επόμενους μήνες, θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση της διοίκησης και την άμεση ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Είναι άλλωστε μια πολύ συνηθισμένη κίνηση, με την οποία οι ομάδες αποφασίζουν να δείξουν εμπράκτως στους αθλητές τους, τη στήριξή τους σε τόσο δύσκολες στιγμές. Όταν μάλιστα πρόκειται για τον σπουδαιότερο μπασκετμπολίστα στην ιστορία του συλλόγου, του μπασκετμπολίστα που μεγάλωσε το όνομα της ομάδας περισσότερο από κάθε άλλον, μια τέτοια κίνηση θεωρείται μάλλον αυτονόητη. Κατά πάσα πιθανότητα ο Σπανούλης θα παραμείνει στην ομάδα, από μόνη της, όμως η ύπαρξη δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο συμβόλαιό του, αποτελούν ένα ακόμα επικοινωνιακό σφάλμα των διοικητικών ηγετών της.

Η καταστροφική φετινή σεζόν του Ολυμπιακού, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της διοίκησής του. Η ομάδα μοιάζει εντελώς απροστάτευτη, κάτι που δίνει πάτημα στις φήμες που παρουσιάζουν τους αδερφούς Αγγελόπουλους διατεθειμένους να αποχωρήσουν από την ΚΑΕ στο άμεσο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code