ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Τότεναμ μεγαλώνει

 Έστω με κάποιους μήνες καθυστέρηση, το νέο γήπεδο, χωρητικότητας 62000 θεατών και συνολικού κόστους άνω του ενός δισεκατομμυρίου, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για τον αγώνα της Τότεναμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου.


Το ιλιγγιώδες ποσό που δαπανήθηκε για την κατασκευή του, ανάγκασε τη διοίκηση να ακολουθήσει μια πρωτοφανή τακτική. Η απόφασή της να μην προχωρήσει σε καμία μεταγραφή στις τελευταίες δύο μεταγραφικές περιόδους, αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Κανείς όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το αγωνιστικό τμήμα ήρθε σε δεύτερη μοίρα λόγω της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Το μήνυμα των ανθρώπων της Τότεναμ ήταν ξεκάθαρο. "Δεν θα αγοράσουμε, αλλά ούτε και θα πουλήσουμε κάποιον σημαντικό παίκτη του ρόστερ".

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν απόλυτα τη συγκεκριμένη τακτική. Η Τότεναμ βρίσκεται στην τρίτη θέση της Premier League (με παιχνίδι περισσότερο από την Άρσεναλ), με το πρόγραμμα των τελευταίων 6 αγωνιστικών να κρίνεται ευνοϊκό για τη διατήρησή της στις τέσσερις προνομιούχες θέσεις. Παράλληλα, έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι για μια θέση στην τετράδα.

Τα οφέλη που θα προσφέρει το νέο στάδιο αναμένεται να  ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας. Πέρα από το οικονομικό σκέλος, η Τότεναμ θα αποκτήσει ξανά την ώθηση που συνήθισε να παίρνει στο παλιό "White Hart Lane". Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν πώς και πώς τη μέρα που θα έμπαιναν στο νέο στάδιο, καθώς το ψυχρό Wembley δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στα "θέλω" τους.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τότεναμ. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη τετράδα της Premier League και φαίνεται πως μερικές ποιοτικές μεταγραφές (κυρίως στο κέντρο) , σε συνδυασμό με τη δυναμική που θα προσδώσει το νέο γήπεδο, αποτελούν στοιχεία ικανά να την οδηγήσουν μέχρι και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code