ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φορτούνης για κωλοτούμπες!



Ο Κώστας Φορτούνης είναι αδιαμφισβήτητα ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής κι από τους λίγους Έλληνες με τέτοια ποιότητα στην θέση του.
Μάλιστα, πολλές φορές αυτό το γεγονός κάνει τον Φορτούνη αποδέκτη  αρνητικών σχολίων, κι αυτό, διότι η ποιότητα που διαθέτει, αυξάνει τις απαιτήσεις των φιλάθλων. Δεν είναι λίγες οι φορές που του έχει ασκηθεί εντονότερη κριτική από αυτή που του αρμόζει, ειδικότερα σε σχέση με τον δυναμισμό που επιδεικνύει αλλά και την έλλειψη πάθους που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του.

Σε αντίθεση όμως με αυτή την κατάσταση, ο Κώστας Φορτούνης χθες, πραγματοποίησε μια εμφάνιση που σε επίπεδο μαχητικότητας, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανέναν. Ο τρόπος που κατέβαινε χαμηλά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας, οι συνεχόμενες κινήσεις στον χώρο ακόμα και οι μονομαχίες που μπήκε και πολλές φορές κέρδισε, έδειξε έναν Φορτούνη με αυταπάρνηση που έκλεισε πολλά στόματα (μαζί και το δικό μου). Μάλιστα, ο τρόπος που κουβάλησε την εθνική στο ματς με την Βοσνία, έφερε στην μνήμη μου εποχές που ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο αντίστοιχος καταλύτης στον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής. Αστερίσκος σε αυτό που είδαμε με την Βοσνία, χωρίς  βέβαια κάποιος να μπορεί να κατηγορήσει το φορτουνη για αυτό, είναι ότι η ομάδα έδειξε τρομερά εξαρτημένη από την παρουσία του. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά παρόλο που χρειάστηκε να εξαντλήσει όλο το ρεζερβουάρ των αντοχών του. Ατομικά ο Φορτούνης, αν και σε νούμερα απέχει αρκετά από την κορυφαία του σεζόν στον Ολυμπιακό υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, νομίζω ότι σωματικά δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του . Μάλιστα, αν καταφέρει να κάνει συχνότερο το φαινόμενο των παθιασμένων εμφανίσεων, το ταβάνι για τον ίδιο αλλά κι τις ομάδες του ακόμα δεν φαίνεται.

Δεν συνηθίζω όπως ανέφερα και παραπάνω να εκφράζομαι με εγκωμιαστικά λόγια για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, όντας και εγώ στην κατηγορία που συχνά απογοητεύεται από την νωχελικότητα που χαρακτηρίζει το ύφος του. Για χθες πάντως, οφείλω κι εγώ κι όλοι μας, να αναγνωρίσουμε ότι η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν συγκινητική και δεν σταμάτησε λεπτό να παλεύει ακόμα και τις στιγμές που η εθνική έμοιαζε τρομερά ευάλωτη στις ορέξεις των Βόσνιων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code