ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο σέντερ που ψάχνει είναι εδώ δίπλα...

Χάντερ: «Βγάζω το… καπέλο στο Διαμαντίδη»

 Ο εικονιζόμενος κύριος της φωτογραφίας σε περίπτωση που σας θυμίζει κάτι αλλά η εικόνα σας φαίνεται ασυνήθιστη, είναι ο Βινς Χάντερ της ΑΕΚ, από το σύντομο πέρασμά του από τον Παναθηναικό από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και το φινάλε εκείνης της σεζόν.

 Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία του Αμερικανού σέντερ, ο Χάντερ πρωτοήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό του ''τριφυλλιού'' με εισήγηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, σε μια σεζόν που οι ''πράσινοι'' είχαν και τότε προβλήματα στους ψηλούς, με τον Ραντούλιτσα να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, τον Κούζμιτς να ανταποκρίνεται μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες αγώνα και απέναντι σε ψηλούς στα κυβικά του και η ανάγκη για απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ να μοιάζει επιτακτική, αφού επί της ουσίας ο μοναδικός αθλητικός ψηλός που είχε ο Εξάστερος ήταν ο Γκιστ, ο οποίος ωστόσο έπαιζε περισσότερο στο ''4''. Ο 21χρονος τότε Βινς Χάντερ άφησε για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη θυγατρική D League και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναικού,. Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά χειμερινή μεταγραφή, μετά Μαρκίς Χέινς και τον Έλιοτ Ουίλιαμς, σε μια σεζόν που ο γενικότερος σχεδιασμός θύμιζε σε αρκετά πράγματα τον φετινό, με λίγα λόγια ήταν ανύπαρκτος. Ο Χάντερ έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Euroleague, ενώ στα πλαίσια του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν, ο Πεδουλάκης δεν τον εμπιστεύτηκε, ώστε να του δώσει η διοίκηση ένα νέο συμβόλαιο και μοιραία ο Αμερικανός αποχώρησε από την ομάδα.

  Τρία χρόνια μετά, αγωνιζόμενος πλέον με την φανέλα της ΑΕΚ τον τελευταίο ένα χρόνο η βελτίωση που παρουσιάζει είναι συγκλονιστική. Πολύ σημαντικός παράγοντας για την κατάκτηση του κυπέλλου και του BCL της περασμένης σεζόν, ωστόσο η πραγματική εκτόξευση έχει γίνει φέτος, καθώς μετά την αποχώρηση των Χάρις και Πάντερ, είναι ο φυσικός ηγέτης της ''Ένωσης'', άσχετα αν υπάρχει όνομα σαν του Ματσιούλις στην ομάδα. Εξαιρετικό ρεπερτόριο στις κινήσεις του, είναι ταχύτατος για τη θέση του σέντερ και μπορεί να κινείται και από έξω προς τα μέσα, πεισματάρης και εξαιρετικός τόσο σε άμυνα όσο και σε ριμπάουντ. Η αλήθεια είναι πως το σωματότυπό του (2,03 μ., 92 κιλά) παραπέμπει περισσότερο σε τεσσάρι, ωστόσο η δουλειά του, η μαχητικότητα και η αλτικότητα του έχουν δώσει χαρακτηριστικά που θυμίζει σε αρκετές περιπτώσεις Κάιλ Χάινς. Παράλληλα πρόκειται για ένα παιδί που πέραν το εξαιρετικών διεισδήσεων και κινήσεων κάτω από το καλάθι, δεν σταματά να εξελίσσεται και ακόμα ένα στοιχείο που παρατηρείται στον Χάντερ είναι πως αρχίζει και δουλεύει και το σουτάκι, και συχνά-πυκνά πλέον, παίρνει με προσπάθειες και από τα 6,75μ. και από μέση απόσταση, ενώ και τα ποσοστά του στις βολές παρουσιάζουν βελτίωση,

  Ο Παναθηναικός, ο οποίος είναι εμφανές ότι έχει προβλήματα στη θέση ''5'' και πολλές φορές στρέφεται σε μη ενδεδειγμένες επιλογές, θα μπορούσε να στραφεί στην περίπτωση του Αμερικανού. Γιατί το λέω αυτό; Ο Χάντερ πλέον έχει μάθει την ελληνική πραγματικότητα, έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το ''τριφύλλι'', γνωρίζει την Αθήνα και το ΟΑΚΑ, ξέρει πλέον να δουλεύει σε συνθήκες πρωταθλητισμού (γιατί κακά τα ψέμματα πέρυσι η ΑΕΚ κέρδισε τις δύο από τις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε), ενώ αν αποκτηθεί δε θα είναι το...άπειρο κολλεγιόπαιδο που ήταν όταν αποκτήθηκε το 2016. Θα μου πείτε βέβαια, άλλη ιστορία το BCL, άλλη η Euroleague και αυτό είναι απόλυτα σωστό να το σκεφτεί κανείς. Ωστόσο, με τα ''όργια'' που κάνει ο Χάντερ στη διοργάνωση της FIBA, είναι δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα μείνει για ακόμα μια χρόνια στο BCL. Και οικονομικά αν το δει κανείς, οι ''κιτρινόμαυροι'' θα είναι δύσκολο να προσφέρουν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Αμερικανό, το οποίο θα κοντράρει μια πιθανή πρόταση από ομάδα Euroleague. Και από τη στιγμή που η ''Ένωση'', τουλάχιστον σε βάθος διετίας μοιάζει απίθανο να μπει σε αυτή την κλειστή Λίγκα, εξίσου απίθανο μοιάζει και το να μπορέσει να δελεάσει το 24χρονο ψηλό, ο οποίος σίγουρα θα ψάξει το βήμα παραπάνω. Θα είναι λοιπόν ένα μικρό ''έγκλημα'', αν ο Παναθηναικός αφήσει τον σέντερ της ''Ένωσης'' να πάει σε κάποια άλλη ομάδα της Ευρώπης, χωρίς τουλάχιστον προηγουμένως να μην έχει μια κρούση ή έστω μια διερευνητική επαφή. Εξάλλου όλοι βλέπουν ότι ο Χάντερ έχει όλα τα φόντα για να φτάσει πάρα πολύ ψηλά και αν τον προλάβει κάποια άλλη ομάδα της Euroleague, τότε για τους ''πράσινους'' θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πληρώσουν είτε τη ρήτρα αποδέσμευσής του, είτε το πολύ πιο ακριβό συμβόλαιο που θα ζητάει τότε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code