ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εθνική Ελλάδας: Τώρα χτίζει χαρακτήρα!

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 21:45 την αντίστοιχη της Εσθονίας στο Ολυμπιακό στάδιο στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Nations league. Ένα ματς με σαφώς μειωμένο ενδιαφέρον λόγω της απώλειας της πρώτης θέσης από τους Φινλανδούς αλλά σημαντικό για την βελτίωση της εικόνας της που θα την βοηθήσει ενόψει της συνέχειας στα προκριματικά του Euro από τον ερχόμενο Μάρτιο. Αλλαγές ετοιμάζει ο Άγγελος Αναστασιάδης δεδομένου και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν. Επιβάλλεται η νίκη καθώς και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στο απευκταίο σενάριο που δεν πάρουμε το εισιτήριο από τα προκριματικά και παράλληλα η Φινλανδία το εξασφαλίσει, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο F4 του Nations League ως επιλαχούσα ομάδα του ομίλου.

Η εποχή Άγγελου Αναστασιάδη έχει έρθει στην Εθνική ομάδα και ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει την φόρμουλα για την αναγέννηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Το πρώτο δείγμα με την Φιλανδία ήταν επιτυχημένο από πλευράς αποτελέσματος, παρότι χάθηκε η πρωτιά, αλλά όπως φάνηκε ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Το παιχνίδι με την Εσθονία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ.Αναστασιάδη να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, κατατοπίζοντάς τον έτσι ενόψει προκριματικών. Οι απουσίες βασικών στελεχών επιτρέπει τις διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα γι’ αυτό δεν αποκλείεται να δούμε πολλά νέα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, την θέση του Βλαχοδήμου κάτω από τα δοκάρια ενδέχεται να πάρει ο Πασχαλάκης, κάνοντας και αυτός με την σειρά του ντεμπούτο με τα γαλανόλευκα, ο Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Σωκράτη, καλύπτοντας το κενό του Μανωλά (ενώ απουσιάζει και ο Σιόβας), ο Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας στη θέση του Τοροσίδη που δύσκολα να ξανά αγωνιστεί μετά από 90 λεπτό και ο Γιαννούλης που επίσης διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Κούτρη στα αριστερά. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, ο Κουλούρης θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος αντί του καταπονημένου Μήτρογλου. Ζέκα, Μπουχαλάκης και Σάμαρης διεκδικούν δύο θέσεις στα χαφ ενώ στην τριπλέτα πίσω από τον επιθετικό, προβάδισμα έχουν οι Φορτούνης, Μπακασέτας και Πέλκας ενώ Μασούρας και Καρέλης εμφανίζονται ως αουτσάιντερ για να ξεκινήσουν.

Από την άλλη πλευρά η Εσθονία δεν έχει να παρουσιάσει κάτι φοβερό αφού μετά από 5 αγώνες έχει συλλέξει μόλις 1 βαθμό (εντός έδρας ισοπαλία με την Ουγγαρία) και μοιραία θα υποβιβαστεί στην 4η κατηγορία από την επόμενη διοργάνωση.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ουκρανός Γεβγέν Αρανόβσκι με βοηθούς τους Όλεγκ Πλούζνικ και Σέμεν Σλόντσακ. Χρέη τέταρτου θα αναλάβει ο Έλληνας Χρήστος Ακρίβος μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον βοηθό Σεργκέι Μπέκερ, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και όπως είναι λογικό δεν μπορέσει να παραβρεθεί στην αναμέτρηση για να καλύψει τα καθήκοντά του.

Στο Ολυμπιακό στάδιο αναμένονται λιγοστοί φίλαθλοι δεδομένου του μειωμένου βαθμολογικού ενδιαφέροντος αλλά και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρας μας. Το ματς με την Εσθονία, ενδέχεται να είναι το τελευταίο για τους διεθνείς μας στο μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδας αφού υπάρχουν σκέψεις από την ομοσπονδία για μετακόμιση στο Παγκρήτιο στάδιο της Κρήτης αρχής γινομένης από τα ματς του Μαρτίου για τα προκριματικά του Euro.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code