ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League




ΠΑΟΚ - Ναντέρ 83-82


Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Ναντέρ, για τους ομίλους του Basketball Champions League και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 1-3. Αυτή η νίκη, εκτός του ότι ήταν η πρώτη του στη φετινή διοργάνωση, ήταν και νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας, καθώς ο ΠΑΟΚ έχανε για τρεις (79-82), έντεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ένα λάθος της Ναντέρ, που έδωσε τρεις βολές στον ΠΑΟΚ, και η εύστοχη βολή του Μαργαρίτη, σε νεκρό χρόνο, έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας σε καλό βράδυ τους Ζάρα (18 π.), Χρυσικόπουλο (15 π.) και Μορέιρα (12 π.), έπαιξε καλό μπάσκετ, έπαιξε καλή άμυνα, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι στις λεπτομέρειες και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δώρο της Ναντέρ στο τέλος. Οι Γάλλοι από την άλλη, έχοντας σε καλή μέρα τους Γιουσκεβίτσιους (19 π.), Κονατέ (15 π.) και Γουότερς (14 π.), έκαναν μια καλή εμφάνιση, είχαν εξαιρετική ποσοστά στα σουτ, μάζεψαν 32 ριμπάουντ, αλλά τα λάθη (15) τους κόστισαν το παιχνίδι.

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Η Ναντέρ, με όπλα την ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τρίποντου και την εξαιρετική είσοδο του Γιουσκεβίτσιους στο παιχνίδι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ, όμως, με αιχμή του δόρατος τον Μορέιρα έμεινε κοντά στο σκορ, αρχικά, και τελείωσε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 20-18. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο. Παίζοντας καλή άμυνα και παίρνοντας βοήθειες επιθετικά από Τζαμάλ Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Αθηναίου εκτόξευσαν την διαφορά στους δέκα (37-27), τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι Γάλλοι όμως αντέδρασαν, και με μπροστάρηδες τους Γιουσκεβίτσιους και Πάλσον, μείωσαν τη διαφορά στους έξι, 41-35, στο τέλος του ημιχρόνου.

Η αμυντική και επιθετική αστάθεια του ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο έδωσε ευκαιρία στους Γάλλους να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού. Με ένα επιμέρους σκορ, 8-19, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 49-54, και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν το έβαλε κάτω, και βρίσκοντας λύσεις από τον Ζάρα, μείωσε και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -1, 53-54. Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι, και η τέταρτη περίοδος ήταν “ακατάλληλη για καρδιακούς”. Οι δυο ομάδες ήθελαν πολύ την νίκη και φρόντισαν να το δείξουν. Η μεν Ναντέρ κρατούσε το προβάδισμα με τους Γιουσκεβίτσιους και Πάλσον αλλά ο ΠΑΟΚ, με τους Ζάρα κι ο Χρυσικόπουλο, δεν την άφησε να ξεφύγει. Στο τέλος έγιναν η φάσεις που έκριναν τον αγώνα, η Ναντέρ, ενώ κέρδιζε με 79-82, έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Ζάρα, και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, ενώ σε νεκρό χρόνο έκανε φάουλ στον Μαργαρίτη και αυτός με 1/2 βολές έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 83-82.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 53-54, 83-82

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου):  Τζόουνς 7, Κόνιαρης, Μαργαρίτης 5, Τέπιτς, Ζάρας 18, Αθηναίου 3 , Χρυσικόπουλος 15, Γκάρετ 2, Γκος 11, Χάτσερ 10, Μορέιρα 12, Σχίζας

Ναντέρ (Ντοναντιέ): Γιουσκεβίτσιους 19, Πάλσον 16, Σένγκλιν 10, Τρέντγουελ 4, Γουότερς 14, Κάρνε, Γκαμπλ 4, Ινβερνίτσι, Κονατέ 15, Πανσά

Επόμενοι αγώνες : Οπάβα- ΠΑΟΚ & Ναντέρ - Φρίμπουργκ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code