ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

MEGA: οι σειρές που λατρεύουμε

Το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι διανύει,όπως όλα δείχνουν, τις τελευταίες του στιγμές,με το χρόνο και τις τράπεζες να είναι αμείλικτες.
Όμως δεν θα αναφερθούμε καθόλου στο πως έφτασε το MEGA σε αυτή τη κατάσταση,ούτε και στο ποιοι ευθύνονται.  Αντίθετα θα μιλήσουμε για τις πέντε πιο αγαπημένες σειρές,που βλέπουμε ξανά και ξανά, είτε μέσω διαδικτύου,είτε στις επαναλήψεις που βάζει το κανάλι,οι οποίες το έχουν φέρει και πρώτο αναρίθμητες φορές.

5)Το Νησί: Προβλήθηκε τη σεζόν 2010-2011 και πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ. Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές παραγωγές στην τηλεόραση,με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Χρησιμοποιήθηκαν πολλά χρήματα για τα ρούχα και τα σκηνικά που έπρεπε να αγγίζουν την εποχή του 1939-1957 όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν. Η ιστορία του "Νησιού" θα μπορούσε να μεταφερθει και στο Hollywood, όμως η συγγραφέας αρνήθηκε για δύο λόγους: αφενός δεν θα μπορούσε να συμμετέχει και η ίδια στα γυρίσματα,κάτι που δεν έγινε με το Mega,αφετέρου πίστευε πως οι λεπροί θα παρουσιάζονταν ως τέρατα,γεγονός που το θεωρούσε ασέβεια προς όλους αυτούς που χάθηκαν στην Σπιναλόγκα.

4) Οι Απαράδεκτοι: Τον Σεπτέμβριο του 1991 "μπαίνει" στη ζωή μας μια παρέα από το Λυκαβηττό. Η Δήμητρα, ο Σπύρος, ο Γιάννης, ο Βλάσσης, η Ρένια και ο Βασίλης μας συντροφεύουν για 1,5 χρόνο, με τις ιστορίες τους να προκαλούν άφθονο γέλιο σε κάθε επεισόδιο. Το πως δημιουργήθηκε η σειρά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου,σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της σειράς,στην αρχή της δεκαετίας του 1990 εργαζόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι,τα οποία εκφωνούσε με τον Σπύρο Παπαδόπουλου που τον γνώρισε τότε. Τα κέιμενά της είχαν απήχηση στο κοινό και έτσι ο Σπύρος της προτείνει να τα εμπλουτίσει και να τα δώσει σε ένα κανάλι. Με τα πολλά και αφού "Οι Απαράδεκτοι" έχουν απορριφθεί από τον νεοσύστατο ΑΝΤ1, και το MEGA να έχει τις επιφυλάξεις του, η σειρά παίρνει έγκριση. Μετά από πολλά χρόνια και αφού ο Βλάσσης Μπονάτσος έχει φύγει από τη ζωή, το κανάλι προσεγγίζει την Δήμητρα για να γράψει μερικά νέα επεισόδια με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του σταθμού. Η απάντησή της ήταν αρνητική,κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. "Από τη στιγμή που λείπει ένας, δεν υπάρχουν Απαράδεκτοι",δήλωνε σε συνέντευξή της λίγο καιρό μετά.

3) Λόγω τιμής: Το 1996 επτά παιδιά από την Πάτρα μας συστήνονται. Κοινός στόχος της παρέας είναι να περάσουν στις Πανελλαδικές και να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα για σπουδές. Άλκις Κούρκουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Πυρπασόπουλος,Δημήτρης Αλεξανδρής, Χριστίνα Αλεξανιάν, Βίκη Βολιώτη και Άννα Δημητρακοπούλου μοιράζονται μαζί μας τις αγωνίες τους για τις σπουδές, το μέλλον τους, τους έρωτές τους. Όμως και εδώ έχουμε τη μουσική αρχής η οποία ταιριάζει άψογα και απογειώνει τη σειρά. Και όπως λέει το τραγούδι "στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε", 20 χρόνια μετά η παρέα ενώνεται ξανά. Αυτή τη φορά θα τους δούμε μεγάλους να παλεύουν για τη ζωή τους,άλλοι θα είναι επιτυχημένοι,άλλοι οικογενειάρχες και άλλοι τσακισμένοι από την κρίση. Το σίγουρο είναι ότι τους περιμένουμε πώς και πώς!!!
 

2)Σ'αγαπώ μ'αγαπάς: Και πάλι η Δήμητρα Παπαδοπούλου στη συγγραφή. Η σειρά βασίζεται στην καναδική"un gars,une fille",όμως προσαρμόστηκε τέλεια στην ελληνική πραγματικότητα. Στα 62 επεισόδια της σειράς βλέπουμε τον Θοδωρή (Θοδωρής Αθερίδης) και τη Δήμητρα (Δήμητρα Παπαδοπούλου) να γελάνε, να κλαίνε, να χωρίζουν, να συμφιλιώνονται, να αγωνιούν για το αύριο,γενικότερα, να ζουν σαν το ζευγάρι της διπλανής πόρτας. Παρά τους πολλούς guest, η κάμερα δείχνει πάντα το κεντρικό μας ζευγάρι, εκτός από το guest του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και του Κώστα Μακεδόνα. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς ''Σ'αγαπώ μ'αγαπάς'' είναι ο διακαής πόθος της Δήμητρας να γίνει μητέρα,λέγοντας σε κάθε επεισόδιο "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" Στο τέλος τα κατάφερε!


1)Πενήντα-Πενήντα: Αναμφίβολα είναι μία από τις καλύτερες κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης,με καταξιωμένους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μπουλάς,Φιλιππίδης,Χαικάλης είναι οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές ενώ οι πρωταγωνίστριες είναι οι Ραμπότα, Γαλανοπούλου, Ανδρίτσου. Η σειρά πραγματεύεται τη φιλία των τριών αντρών που παρά τα προβλήματα της καθημερινότητά τους, μένει ακλόνητη. Οι γυναίκες τους προσπαθούν να τους μαζέψουν,να μην κάνουν τη μια παλαβομάρα πίσω από την άλλη,να μην μπεκρουλιάζουν κάθε Παρασκευή στο τσιπουράδικο ή "ναό" για τους άντρες,να μη φέρονται σαν μωρά, κάτι το αδύνατον. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, το γέλιο είναι δεδομένο,καθώς υπήρχε και το σενάριο αλλά και η χημεία των ηθοποιών, η οποία ήταν μοναδική.
Η μεγάλη απήχηση της σειράς την οδήγησε σε 3 κύκλους και μια τηλεταινία. Θα υπήρχε και τέταρτος, όμως τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει στο κανάλι και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Όμως,ακόμα και σήμερα, όποτε προβάλλεται σε επανάληψη καταφέρνει να βγει πρώτο,ξεπερνώντας τα κανάλια με κανονική ροή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code