ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ταξίδι προς τα αστέρια ξεκινάει





Στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και επίσημα από σήμερα η Α.Ε.Κ που αντιμετωπίζει στης 19:55 τον ισχυρό Άγιαξ στο Άμστερνταμ
Μία μέρα που οι παλιοί θα θυμηθούν δόξες και χρυσές σελίδες της ιστορίας της ομάδας αλλά και μία μέρα που οι νεότεροι θα ζήσουν για πρώτη φορά ως την ολική επιστροφή της ομάδας τους είναι η σημερινή.
Μία μέρα που σε πολλούς που θα φέρει δάκρυα συγκίνησης.
Κύπελλο, Γήπεδο, Πρωτάθλημα και τώρα στα αστέρια.
Φίλε Α.Ε.Κτζή η ομάδα σου είναι στο σωστό δρόμο!

Οι « κιτρινόμαυροι » σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα Ευρωπαϊκό σύλλογο με τεράστια ιστορία και πάντα υπολογίσιμο ως δύναμη. Τον γνωστό Αίαντα ή Άγιαξ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται πως όχι απλά δεν έχει μπλοκάρει λόγω των απουσιών αλλά φαίνεται πως έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Στο μυαλό του πέρα από το κλασικό και άκρως επιτυχημένο βάση των αποτελεσμάτων ως τώρα 4-2-3-1 είναι πάντα στο μυαλό του όμως αυτό  το σύστημα δεν είναι  η μόνη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα έχει στο μυαλό του και το 4-4-1-1 και το 4-3-3, το γνωστό και περσινό καθιερωμένο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια 3-5-2 έχει ελάχιστες πιθανότητες λόγω της δυναμικής και του απρόβλεπτου παιχνιδιού του σημερινού αντιπάλου.
Μπορεί όμως στο τέλος αυτά τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου να είναι και κάποιου είδους μπλόφα.

Απουσίες θα έχει και η Ολλανδική ομάδα σήμερα μιας και θα χρειαστεί ένας παίκτης της που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή να οπισθοχωρήσει και να γίνει ο δεύτερος στόπερ. Αυτή η αλλαγή θα γίνει λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας χθεσινής προπόνησης που τραυματίστηκε ο Ντε Λιχτ. Την θέση του δεκαεννιάχρονου θα πάρει ο  Φρένκι Ντε Γιονκ.

Ο Άγιαξ μετράει 13 συμμετοχές στους ομίλους του Champions League (όσο ο θεσμός λεγόταν «Κύπελλο Πρωταθλητριών» δεν υπήρχαν γκρουπ) και τα αποτελέσματα στις πρεμιέρες του συλλόγου είναι σχεδόν μοιρασμένα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι νίκες του Αίαντα σημειώθηκαν μέχρι το 2002 (με τελευταία την επικράτηση του επί της Λυών, με 2 γκολ του Ιμπραΐμοβιτς), αφού από κει κι έπειτα οι Ολλανδοί μετρούν 8 αποτυχημένες προσπάθειες να νικήσουν την 1η αγωνιστική του ομίλου, στον οποίο συμμετείχαν!

Κάτι που καταδεικνύει πως ο Άγιαξ μόνο… άτρωτος δεν είναι, αν και φέτος η ομάδα του Τεν Χαγκ δείχνει ένα επίπεδο πιο πάνω από τις προηγούμενες χρονιές, κάτι που απέδειξε και με τις σχετικά εύκολες προκρίσεις της στα προκριματικά του Champions League, κόντρα σε Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου. Στο Άμστερνταμ βέβαια παρουσιάζεται αρκετά δυνατός, αφού σε 6 εντός έδρας πρεμιέρες μετράει μόλις μια ήττα, από τη Γιουβέντους πριν 14 χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code