ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κακοπροαίρετοι προς την ομάδα, όσοι συγκρίνουν Δώνη-Ουζουνίδη


Το είχα υποσχεθεί μέρες αυτό το άρθρο, είμαι της άποψης ότι εκτός από το να μεταφέρουμε ειδήσεις και να γράφουμε τις κριτικές μας πάνω στο εκάστοτε παιχνίδι, επιβάλλεται κάποιες φορές -μακάρι να είναι ελάχιστες- , να σχολιάζουμε και κάποιες κακόβουλες κριτικές, κάποια τεκτενόμενα που αφορούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και άσχετα από τα συμφέροντα που αποσκοπούν, μάλλον εν τέλει ''βλάπτουν'' την ομάδα και αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα οπαδό, σε μια χώρα που τα αρρωστημένα μυαλά δε θέλουν κάτι παραπάνω από μια σπίθα για να μας δείξουν το ποιόν τους.

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Αναφέρομαι βέβαια στη νέα μόδα της άστοχης και αχρείαστης σύγκρισης του Γιώργου Δώνη με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η τάση που έχει δημιουργηθεί αμφισβητεί τα όσα πρόσφερε ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, την ώρα που εκθειάζει τα έργα του Δώνη με τους πιτσιρικάδες και το εξαιρετικό ξεκίνημα με το 4Χ4 στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή αποκαλούν ''λίγο'' τον Ουζουνίδη, ο οποίος στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είχε ηττηθεί στην Κέρκυρα και είχε φέρει ισοπαλίες με Πλατανιά και Λεβαδειακό. Είμαι ένας εκ των θαυμαστών αυτού που έχει πετύχει ο Γιώργος Δώνης εως τώρα, με τον τρόπο που έχει ''μπολιάσει'' τα νιάτα μαζί με τους θεωρητικά πιο έμπειρους και έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο σύνολο.

Ωστόσο έχω και μια εύλογη απορία, που ελπίζω έχουν οι περισσότεροι που έχουν διαβάσει ή ακούσει αυτές τις συγκρίσεις: Ποιος ο λόγος να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον Ουζουνίδη; Aν υποβαθμίσουμε τον τέος θα πάρει μεγαλύτερη αξία ο νυν; Ο Δώνης άλλωστε δεν θα κριθεί σε σχέση με τους προκατόχους του, αλλά για τη δουλειά που θα κάνει αυτός στην ομάδα. Αν υπήρχε μια μάζα Παναθηναικών που αμφισβητούσε τον Δώνη και ζητούσε επιστροφή Ουζουνίδη να καταλάβω τις συγκρίσεις: Αλλά εδώ υπάρχει ευρεία αποδοχή και στήριξη. Ο Ουζουνίδης έχει ακούσει πολλές φορές το ονομά του και έχει αποθεωθεί στη Λεωφόρο, το ίδιο συνέβη και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Δώνη. Άρα εγώ ξαναρωτάω: Τι ουσία έχει αυτή τη στιγμή η σύγκριση των δύο προπονητών; Ο Παναθηναικός πηγαίνει καλά φέτος επειδή έχει έναν προπονητή- καπετάνιο που πονάει το τριφύλλι, που γνώριζε ότι θα πέσει σε φουρτούνες και το αποτέλεσμα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Πέρυσι ο Παναθηναικός, με άλλους παίκτες έκανε προετοιμασία, αντιμετώπισε ζοφερά οικονομικά προβλήματα, με άλλους παίκτες άρχισε τη σεζόν και εν τέλει αποχώρησε ένας πολύ σημαντικός κορμός βασικών πριν τον Ιανουάριο ( Ζέκα, Χουλτ, Βιγιαφανες, Μολέδο, Τσάβες, Χίλιεμαρκ, Καμπέσας, Λουτσιάνο). Τηρουμένων των αναλογιών, το επίτευγμα του Παναθηναικού που πιστώνεται στον προπονητή είναι πως διατηρήθηκε μια ισορροπία στα αποδυτήρια, η ομάδα ήταν ανταγωνιστική και δεν διασύρθηκε σε κανένα σημείο της σεζόν.

Υ.γ : Ας πάει κι άλλος κόσμος το Σάββατο με τον ΠΑΣ, ο Παναθηναικός δεν είναι ούτε Αλαφούζος, ούτε Παιρότζ, ο Παναθηναικός είναι ιδέα και αυτή τη στιγμή ενσαρκώνεται στην ομαδάρα που έχει φτιάξει ο Γιώργος Δώνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code