ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το τέλειο σχέδιο απόδρασης από το ''AEL FC ARENA''

Στην Ξάνθη είχε την ουσία, στο ΟΑΚΑ με τη Λαμία έβγαλε αντίδραση όταν στράβωσε το ματς, σήμερα στα Λάρισα το έστρωσε τόσο όμορφα το παιχνίδι που δε θα γινόταν να χάσει αυτή τη νίκη!


Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Ο Γιώργος Δώνης στερήθηκε την παρουσία των Κουλιμπαλί, Χρήστου Δώνη, Οικονόμου και Μουνιέ, σημειωτέον ότι όλοι εξ αυτών είχαν αγωνιστεί στην πρεμιέρα με την Ξάνθη. Και το ''τριφύλλι'' ως μια ομάδα με τρομερά οικονομικά προβλήματα, χωρίς μεγάλο βάθος στο ρόστερ, θα μπορούσε να συναντήσει μεγάλες δυσκολίες σε ένα ματς που έλειπαν τέσσερις βασικοί παίκτες. Ωστόσο, φαίνεται πως φέτος ο Γιώργος Δώνης έχει πολλούς...άσους στο μανίκι του. Αναδείχτηκαν ξανά νέοι πρωταγωνιστές, νέα ''γρανάζια'' πολύ σημαντικά για τους ''πρασίνους''.

Πρώτη φορά Κάτσε βασικός, το πρέσινγκ απέδωσε καρπούς...

 Το ''τριφύλλι'' για πρώτη φορά με 4-3-3. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς την απουσία του Οικονόμου, που καθιστούσε δύσκολη την εφαρμογή συστήματος με τρια στόπερ. Διούδης κάτω από την εστία, τετράδα άμυνας με Γιόχανσον, Μαυρομάτη, Κολοβέτσιο και Ινσούα, τριπλέτα στα χαφ Κουρμπέλης, Κάτσε και Τζανδάρης, Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης στα άκρα της επίθεσης, με τον Καμπετσή σέντερ φορ.
 Oι ''πράσινοι'' από το ξεκίνημα έδωσαν λίγο τη μπάλα στους ''βυσσινί'', όντας όμως αρκετά πιεστικοί, προσπαθώντας να κλέψουν μπάλες και δημιούργησαν τις πρώτες μικροευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Κρίστινσον. Η Λάρισα από την άλλη έδειχνε σχεδόν ανήμπορη να δημιουργήσει το παραμικρό μπροστά στα καρέ του Διούδη...

Μαέστρος Μπουζούκης, ''αφηνιασμένος'' Γιόχανσον και 2-0

  Αυτό το πρέσινγκ τελικά από πλευράς Παναθηναικού απέδωσε σχετικά γρήγορα καρπούς. Κλέψιμο της μπάλας στη μεσσαία γραμμή, καταπληκτική τελική πάσα του Μπουζούκη στον Γιόχανσον, ο οποίος λειτούργησε περισσότερο σαν εξτρέμ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 28'. Το ''τριφύλλι'' από εκεί και έπειτα μέχρι το ημίχρονο κατέβασε λίγο το ρυθμό του χωρίς όμως να επιτρέψει στους Θεσσαλούς να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο μπροστά στην εστία του Διούδη, Στο δεύτερο μέρος, σε ένα σημείο του αγώνα όπου οι ''πράσινοι'' πατούσαν καλύτερα από τους γηπεδούχους, ήρθε και η δεύτερη...μπαλοθιά από τον Σουηδό. Αντέγραψε λίγο από Λίο Μέσι, πέρασε όλη τη Λάρισα, έφτασε απέναντι από τον Ισλανδό γκολκίπερ των ''βυσσινί'' και με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 64ο λεπτό.

Απερισκεψία Μαυρομάτη, τρικυμία στο ''τριφύλλι'', καταλύτες Διούδης και Κολοβέτσιος

 Στην επόμενη φάση από το γκολ του Γιόχανσον, ήρθε και ένα τραγικό λάθος από τον Μαυρομάτη που έβαλε ξανά σε μπελάδες το ''τριφύλλι''. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής χρησιμοποίησε με μεγάλη αφέλεια το χέρι του (αλά Ουμτιτί στο Μουντιάλ) και το εύστοχο πέναλτι του Φατιόν έβαλε την ΑΕΛ στο ματς από το πουθενά. Πιτσιρικάς είναι βέβαια ο στόπερ των ''πρασίνων'' και άπειρος, απολύτως ανθρώπινο να κολλήσει το μυαλό όταν οι παλμοί βρίσκονται στο ''κόκκινο''. Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει στο επόμενο δεκάλεπτο η Λάρισα, εκμεταλλευόμενη τον ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε δεν έβγαλε κάτι ουσιαστικό για τους γηπεδούχους. Βασικός παράγων ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος με 2 καθοριστικές επεμβάσεις στα σουτ των Κούνιτς και Ντέλετιτς κράτησε όρθιο τον Παναθηναικό και απέτρεψε την ισοφάριση της Λάρισας. Παράγοντας νούμερο 2 ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος είχε κι αυτός πολύ καθοριστικές επεμβάσεις, εξαιρετικές τοποθετήσεις και αναχαίτισε κάποιες υποσχόμενες φάσεις των γηπεδούχων.Αφού το πρώτο σοκ ξεπεράστηκε ο Παναθηναικός ισορρόπησε και στα τελευταία δέκα λεπτά διαχειρίστηκε με ευκολία το προβάδισμα του.

Το πιο γλυκό φινάλε

 Αλήθεια, τι πιο όμορφο, πιο αγνό, πιο αληθινό από το να βλέπεις μετά από ένα κερδισμένο πέναλτι να βλέπεις ένα 20χρονο παιδί να τρέχει προς το μέρος του προπονητή του και να παρακαλάει να το εκτελέσει. Και βέβαια εδώ πρέπει να πιστωθεί και στον Κάτσε, ότι αν και βάσει πλάνου αυτός θα σούταρε, άφησε στον μικρό την εκτέλεση, βλέποντας την επιθυμία του να σκοράρει (ανάλογη σκηνή με τον αγώνα με τη Λαμία, ο Δώνης τότε όμως διέταξε να εκτελέσει ο Κουρμπέλης). Και βέβαια και στο φινάλε, αλλά και μετά το γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάννη, όλοι μαζί μια αγκαλιά. Το ξέρουν ότι τα πήγαν περίφημα σε έναν ακόμα αγώνα.

Υ.γ 1: Ήθελα να φτιάξω ενότητα με τον ''Man of the match'' αλλά όσο προφανής κι αν είναι η επιλογή του Γιόχανσον, αν τον επιλέξω θα αδικήσω τη δουλειά που έκαναν Χατζηγιοβάννης και Κολοβέτσιος.

Υ.γ 2: Ώρα ν' αρχίσει το ΟΑΚΑ να φιλοξενεί οικογένειες, παιδιά, κόσμο που δεν πήγαινε τόσα χρόνια στο γήπεδο... Τα δύο επόμενα ματς με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 20.000 κόσμο...Ίσως περισσότερο από το να βλέπεις φανταχτερά ονόματα, είναι ακόμα μεγαλύτερη ηδονή να βλέπεις 20χρονα αμούστακα παιδιά, τα οποία και μπαλάρα παίζουν και οικογένεια είναι μεταξύ τους και πονάνε πραγματικά το ''τριφύλλι'' που κουβαλάνε στο στήθος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code