ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Γερμανίας_Στην έδρα του Vettel και της Mercedes


Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Formula 1, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Το σκηνικό μεταφέρεται στο Hockenheim, άλλος ένας παραδοσιακός προορισμός της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Το Hockenheimring, παρά την παρουσία του κατά το...ήμισυ,αφού η μεγάλη παλιά διαδρομή μέσα στο δάσος δεν υπάρχει πια, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα των πιλότων. Η πίστα πλέον είναι μήκους 4,5 χιλιομέτρων περίπου, με πιο τεχνικό κομμάτι το τρίτο, το κομμάτι του Σταδίου, ενώ τα πρώτα δύο sector αποτελούνται από ευθείες και φουρκέτες οι οποίες προσφέρουν στους οδηγούς τη δυνατότητα για προσπέρασμα. Η FIA και εδώ έχει προσθέσει άλλη μια ζώνη DRS προς τέρψιν των φιλάθλων που την Κυριακή θα παρακολουθούν για 67 γύρους τις προσπάθειες των οδηγών..

Η Pirelli για τον 11ο αγώνα της φετινής χρονιάς έφερε τη Medium, την soft, και την Ultrasoft γόμα. Με την απουσία της supersoft γόμας-αφού η ιταλική εταιρία συνήθως παρέχει τα ελαστικά κατά βαθμό σκληρότητας- θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές στους χρόνους.


Το γερμανικό Grand Prix έχει μακρά ιστορία, αφού αυτός θα είναι ο 67ος αγώνας που θα φιλοξενηθεί σε γερμανικό έδαφος, ενώ στο Hockenheim για 36η φορά. Το Hockenheimring κατασκευάστηκε για να κάνει δοκιμές η Mercedes για αυτό το λόγο υπήρχαν οι ατελείωτες ευθείες. Η άλλη πίστα που φιλοξενεί αγώνα F1 είναι εξίσου ιστορική, μιλάμε για το πασίγνωστο Nürburgring και τα τελευταία χρόνια εναλλάσσεται με το Hockenheim(όταν υπάρχει στο καλεντάρι γερμανικό GP και δεν είναι εκτός). Μια χρονιά διεξήχθη o αγώνας στο Βερολίνο, στην πίστα Avus, το μακρινό 1959, μια πίστα που αποτελούνταν από 4 στροφές.

Ο πιλότος που πανηγύρισε περισσότερες νίκες επί γερμανικού εδάφους είναι ο μεγάλος M. Schumacher, που έχει κερδίσει το GP της πατρίδας του 4 φορές-όλες στο Hockenheim. Από το σημερινό grid ο Fernando Alonso και ο Lewis Hamilton έχουν από 3 νίκες. Στους κατασκευαστές η Ferrari έχει 21 νίκες, με τελευταία το 2012. Η Williams ακολουθεί με μόλις 9 νίκες.
Ο Μ. Schumacher με την Benetton Renault καθοδόν προς την νίκη το 1995

Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά με την πρωτοπορία στην κορυφή αλλάζει χέρια σχεδόν σε κάθε αγώνα. Ο Sebastian Vettel, προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην έδρα του αντιπάλου του, Lewis Hamilton, στο Silverstone. Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη του Γερμανού που τον έθεσε επικεφαλή της βαθμολογίας με 8 βαθμούς. Ο πιλότος της Ferrari μπορεί να θέλει να διευρύνει το προβάδισμα τώρα που έχει το momentum και αγωνίζεται στην πατρίδα του, αλλά η Mercedes δεν θα παραμείνει θεατής στα δικά της εδάφη(επίσης). Η γερμανική εταιρεία ανανέωσε το συμβόλαιο του Hamilton για δύο ακόμη χρόνια, αλλά και του Valterri Bottas για έναν, έτσι, δίνοντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ηρεμίας στους πιλότους της θέλει να ανακάμψει αρχής γενομένης από το Hockenheim.

Κλείνοντας δεν γίνεται να μην υπάρχει αναφορά σε έναν πιλότο θρύλο της Formula 1. Πρόκειται για τον Jim Clark, δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή με την ομάδα της Lotus. O Βρετανός- κατά πολλούς ο καλύτερος όλων- έχασε τη ζωή του στο Hockenheim το 1968, σε έναν αγώνα που προσμετράται της τότε, F2. Έτσι, η μοίρα αυτού του τύπου πίστας με τα τόσα θύματα, έπρεπε να αλλάξει. Προστέθηκαν τα “ες”, ή κομμάτια των παλιών διαδρομών υπάρχουν πια μόνο για να ξυπνάνε μνήμες. Πίστα όπως η σημερινή του Hockenheim είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την ελαχιστοποίηση των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code