ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ναι,αυτό που έκανε το Βέλγιο ήταν θαύμα!

Έκπληκτοι έμειναν εχθές όσοι πίστευαν πως το Βέλγιο δεν έχει την ψυχική δύναμη να πάει τόσο μακριά στην διοργάνωση.
Μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ, πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν έβλεπα να σφυρίζει την λήξη του αγώνα ο διαιτητής και το σκορ να έχει κλείσει στο 1-2.

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση πως το Βέλγιο διαθέτει τους καλύτερους παίκτες Εθνικής ομάδας.Ωστόσο, δεν είναι η λεγόμενη... οικογένεια.Δεν υπάρχει η κατάλληλη χημεία , κάτι που συμβαίνει λόγω των χαρακτήρων που διαθέτουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.Εάν καταφέρει εν τέλει και προχωρήσει στον τελικό και κατακτήσει το τρόπαιο του Μουντιάλ , τότε θα μιλάμε για μία εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων κατ' εμέ, όχι τόσο για την ποιότητα, η οποία όπως προείπα είναι γιγαντιαία αλλά λόγω του χαρακτήρα , το επαναλαμβάνω,γιατί είναι πολύ σημαντικό.

Πρώτη φορά που το Βέλγιο έδειξε πως είναι ομάδα ήταν στον προηγούμενο γύρο, όπου κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του 0-2 επί της Ιαπωνίας και με το τελικό 3-2 να προκριθεί στα προημιτελικά πανηγυρικά .Στο χθεσινό ματς, οι κόντρα επιθέσεις τους ήταν φωτιά και μία Βραζιλία που δεν ήξερε πού είναι τα αυγά και τα πασχάλια, κατάφερε να δεχθεί 2 γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Εύκολο το έργο τους αν μη τι άλλο.

Μετά την ανάπαυλα δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως θα αντέξουν οι Βέλγοι την πίεση της Βραζιλίας και πως το ματς θα πάει είτε στην παράταση είτε θα μιλάμε για μία ακόμη μεγάλη ανατροπή του φετινού Μουντιάλ.Εν μέρη δικαιώθηκα, με την Βραζιλία να μην αφήνει τους αντιπάλους της να πάρουν ανάσα.Στα πρώτα 10' του δεύτερου ημιχρόνου είχα ήδη μετρήσει την μπάλα να μπαίνει στην μικρή περιοχή των Βέλγων 7 φορές.Ήταν σχεδόν σίγουρο για μένα πως δεν θα αντέξει.Το γκολ εν τέλει για το 1-2 ήρθε στο 76' και προ εκπλήξεως μου βλέπω την παρέα του Λουκάκου,Αζάρ,Ντεπρούινε και δεν συμμαζεύεται να ανοίγεται και να παίζει πιο επιθετικά από ότι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.Θέλεις να μην δεχθείς γκολ και ουσιαστικά το προκαλείς αυτό να συμβεί.Έρχονται δύο τρανταχτές φάσεις για την Βραζιλία,η πρώτη με Φιρμίνιο που «έγλειψε» την δεξιά συμβολή των δοκαριών του Κουρτουά και ένα πολύ καλό σουτ από τον Νευμάρ, όπου ο πορτιέρο των χθεσινών νικητών έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Επόμενος αντίπαλος το φαβορί κατ' εμέ της διοργάνωσης, Γαλλία.Τελικά,το ταξίδι των Βέλγων ήταν μέχρι τα ημιτελικά ή έχουν βάλει πλώρη για ένα από τα τρία μετάλλια ; Θα δείξει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code