ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγγλία:Αν όχι τώρα, πότε ;

O Aντώνης Παναγόπουλος αναλύει την πορεία της εθνικής Αγγλίας έως τώρα στο Μουντιάλ και την ιστορική ευκαιρία των ''λιονταριών'' να βρεθούν στο μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου.

Κακά τα ψέμματα, οι Άγγλοι στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει ομαδάρες στα Παγκόσμια κύπελλα. Τζέραρντ, Ρούνει, Λάμπαρντ, Μπέκαμ, Τέρι και πολλοί ακόμα είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα των κορυφαίων Άγγλων της προηγούμενης γενιάς που απέτυχαν να γευτούν μια μεγάλη επιτυχία σε κάποια κορυφαία διοργάνωση με την εθνική τους! Το φετινό σύνολο του Σαουθγκέιτ μπορεί να μην έχει τις περγαμηνές των προηγούμενων ομάδων που κατέβασαν οι ομοσπονδοιακοί τεχνικοί των ''λιονταριών'', ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα παρουσιάζεται μια ιστορική ευκαιρία να διακριθούν στα γήπεδα της Ρωσίας...

Η μεγαλύτερη κατάρα έσπασε την Τρίτη

Στα euro του 2004 και του 2012, οι Άγγλοι τερμάτισαν την πορεία τους στη διαδικασία των πέναλτι! Η Πορτογαλία και η Ιταλία αντίστοιχα ήταν οι ομάδες που κατάφεραν να τους φρενάρουν τότε και να σταματήσουν τα όνειρα των Βρετανών οπαδών, που έφταναν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου. Παρόμοια μοίρα είχε η Αγγλία και στα Μουντιάλ του 1998 και του 2006! Το 1998 η πορεία τους σταμάτησε στα πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή, ενώ το 2006 στον προημιτελικό απέναντι στους Πορτογάλους είχαν την ίδια τύχη. Η νίκη απέναντι στην Κολομβία στη... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, εκτός από ζωτικής σημασίας και πρόκρισης στην οχτάδα, φρέναρε τη δυσμενέστατη αυτή παράδοση και έδειξε ότι η ομάδα του Σάουθγκειτ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποποιηθεί την ταμπέλα της πιο ''λούζερ'' εθνικής ομάδας.

Ο Κέιν συγκεντρώνει τις... εξουσίες

Σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Το παιχνίδι της Αγγλίας αποτελούνταν από πολλούς αστέρες, με τους ρόλους να μην είναι καθορισμένοι. Φέτος, ο εκπληκτικός Χάρι Κέιν έχει τραβήξει το... κουπί στο σκοράρισμα και πλαισιώνεται από παίκτες όπως ο Λίνγκαρντ, ο Ντάιερ, ο Χέντερσον και ο Στέρλινγκ, οι οποίοι πραγματοποιούν καλό Μουντιάλ. Ο στράικερ της Τότεναμ έχει σημειώσει 6 από τα 9 γκολ των ''λιονταριών'', με μπόνους το εύστοχο πέναλτι κόντρα στην Κολομβία στη διαδικασία των πέναλτι και αν μη τι άλλο αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη φετινή πορεία της Αγγλίας, αναλαμβάνοντας πλήρως το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα...

Καλείται να δείξει σοβαρότητα

Φτάνοντας στους ''8'' και γνωρίζοντας τις διασταυρώσεις και τα ζευγαρώματα καταλαβαίνει κανείς πως για να βρεθει η Αγγλία στον τελικό δε χρειάζεται να κάνει κάποια υπέρβαση. Η Σουηδία έχει κάνει υπέρβαση έως τώρα, είναι σκληροτράχηλη ομάδα και συγκαταλέγεται στις εκπλήξεις του Μουντιάλ, ωστόσο απέναντι στους Άγγλους σίγουρα δεν μπορεί να έχει τον τίτλο του φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για Κροατία και Ρωσία που σταυρώνουν στα ημιτελικά. Οι μεν Κροάτες έχουν μεγάλη ποιότητα και οι Ρώσοι έχουν την δύναμη της έδρας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θα έμπαιναν σε έναν τέτοιο ημιτελικό ως φαβορί!Αρχή γενομένης από το Σάββατο λοιπόν, για να δούμε αν θα συνεχίσει να ακούγεται το ''It's coming home'' !

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code