ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κέρδισε το ποδόσφαιρο και η λογική



Καλημέρα, και καλή εβδομάδα, Μουντιάλ τέλος λοιπόν, με νικητή την Γαλλία. Αναμενόμενο για εμένα και για όποιους βρήκαν την Γαλλία στις 5 μονάδες απόδοση για νικητή της διοργάνωσης στη φάση των 16 καλοφάγοτα και καλές διακοπές.
Πάμε τώρα να δούμε γιατί εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και όταν έχεις μία ομάδα με απλή ποδοσφαιρική λογική μόνο με μία τεράστια ποδοσφαιρική έκπληξη μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Όσες μέρες ξεκούρασης και να είχε η Κροατία (γιατί ακούγεται αρκετά το γεγονός ότι έπαιξαν 90 αγωνιστικά λεπτά επιπλέον λόγω των παρατάσεων). Το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε και δεν θα άλλαζε γιατί πολύ απλά η Γαλλία ήταν όχι πλήρης, αλλά υπέρ πλήρης σαν roster με παίκτες top class σε όλες τις θέσεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως είχε τους καλύτερους της παίκτες στον νευραλγικό χώρο του άξονα και όπως είπε και ο Zidane, εάν κερδίσεις το κέντρο κερδίζεις τον αγώνα. Με Lloris στο τέρμα, Varane και Umtiti στα στόπερ, Kante, Pogba, Matuidi στα χαφ, μπροστά τους τον Griezman και κορυφή τον Giroud, που ναι μεν δεν σκόραρε (ίσως θα βοηθούσε περισσότερο ο Benzema) αλλά έκανε μεγάλο μέρος του repress της ομάδας στην αντίπαλη άμυνα και βοήθησε τρομερά στην ανάκτηση κατοχής και στην γρήγορη αντεπίθεση. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν στον Mbappe και στο εκπληκτικό ταλέντο αυτού του παιδιού που στα 19 του είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από την απέναντι πλευρά είχαμε την Κροατία, μία ομάδα μαχητική με παίκτες που μπορεί το μάτι τους ανά διαστήματα να γυαλίζει και να είναι σε θέση να σε εκθέσουν, αυτό όμως μπορεί να γίνει με ομάδες ίδιου ή κατώτερου επιπέδου, όχι με ομάδες όπως η Γαλλία. Όπως είπα και στα παιδιά του site, η Κροατία και 2 μέρες επιπλέον ξεκούρασης να είχε πιθανόν δε θα άλλαζε την έκβαση του τελικού, ίσως να άλλαζε το σκορ. Η Κροατία πήγε σε αυτό το μουντιάλ με εξαιρετική τακτική προσέγγιση, αλλά με 3-5 top class παίκτες (τους Modric, Rakitic, Perisic, Madjukic). Όταν λοιπόν βρίσκεις απέναντι σου μία ομάδα με εξαιρετική τελική και 10 από τους 11 παίκτες της να είναι κορυφαίοι στις θέσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δύσκολο στο τέλος να μην χάσεις.

Το έβλεπες και στα πρόσωπα τους μετά το 3-1 του Pogba είχαν αδειάσει ψυχολογικά, όταν είσαι σε τελικό και έχει 14 τελικές έναντι 7 και είσαι πίσω στο σκορ με 4-2 είναι δύσκολο να  ανταποκριθείς. Δίκαια παρόλα αυτά ο Modric είναι MVP καθώς το άξιζε 100%, ένας παίκτης που τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς ανοδική πορεία και που για μένα αυτή τη στιγμή είναι μέσα στους 3 καλύτερους χαφ του κόσμου. Να θυμίσω επίσης, πως όταν ο Ancelotti τον πήρε από την θέση 10 και τον μετέφερε στην θέση 8 στη Ρεάλ αρχικά είχε ακούσει και εγώ δεν ξέρω τι πλέον όμως ο ίδιος ο παίκτης τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Κλείνοντας, να πω δύο λόγια για το VAR, καθώς πρώτη φορά το είδα σε τόσα ματς συνεχόμενα να χρησιμοποιείται, η γνώμη μου είναι πως είναι ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει υπό προϋποθέσεις πολύ το ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε τώρα να κρινόταν ο τελικός από την φάση του πέναλτι τι θα γινόταν. Γενικά μπορεί να υπάρχει η άποψη πως διακόπτει την ροή του αγώνα και πως εάν μέχρι να δοθεί εντολή για VAR στον διαιτητή, ίσως συμβεί κάποιο γεγονός που να επηρεάσει διαφορετικά τον αγώνα, αυτά ισχύουν μεν αλλά το κέρδος είναι μεγαλύτερο από την ζημιά. Σίγουρα, μία τέτοια καινοτομία, δεν μπορεί να είναι άψογη εξ αρχής αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης, όσο λοιπόν χρησιμοποιείται θα εξελίσσεσαι και θα βελτιώνεται.


ΥΓ1: Πλέον είμαι πολύ περίεργος να δω το Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο σκεφτείτε όσο περίεργο και εάν είναι που θα γίνει χειμώνα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, στην φόρμα τους επάνω και όχι κουρασμένους μετά από φουλ σεζόν με τους συλλόγους τους. Σίγουρα για τις ομάδες δεν είναι ότι καλύτερο αλλά νομίζω θα είναι εκπληκτικό το θέαμα για τους θεατές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code