ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποιος θα κατακτήσει τον κόσμο;

Και έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε... Μετά από 63 αναμετρήσεις, συναρπαστικές μάχες και την αγωνία στο κατακόρυφο, έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού.
Γαλλία ή Κροατία; Εμπαπέ ή Μόντριτς; Γκριεζμάν ή Μαντζουκιτς; Γιορίς ή Σούμπασιτς; Σε λίγες ώρες από τώρα (18:00 ΕΡΤ) θα ξέρουμε τι θα γράψει η ιστορία για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Eπιμέλεια: Αντώνης Παναγόπουλος

Το ''ΠΡΕΠΕΙ'' κόντρα στην ομάδα των...υπερβάσεων

Για να μιλήσει κανείς για αυτόν τον τελικό πρέπει να γνωρίζει και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων και είναι σημαντικές. Από τη μια οι ''τρικολόρ'' κατεβάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες που μπορεί κανείς να βρει διαχρονικά σε παγκόσμιο κύπελλο. Τερματοφύλακας ο εξαιρετικός Γιορίς , άμυνα από...ατσάλι με Βαράν και Ουμτιτί, στα χαφ τα...πολυεργαλεία Πογκμπά και Καντέ και στην επίθεση η ποιότητα ξεχειλίζει με Γκριεζμάν, Ζιρού και Εμπαπέ. Χτίστηκαν όμως με μοναδικό στόχο να πάρουν το Μουντιάλ. Οι Γάλλοι δε συμβιβάζονται με τη δεύτερη θέση...Ειδικά αν σκεφτεί κανείς την απογοήτευση που βίωσαν στην πατρίδα τους, χάνοντας στον τελικό του Euro 2016 από την Πορτογαλία. Η πορεία των Γάλλων και τότε παρόμοια. Καθαρές νίκες και μια ''λευκή'' ισοπαλία μέχρι τον τελικό, όπου λύγισαν από την σκληροτράχηλη ομάδα του Σάντος. Φέτος θέλουν όσο τίποτα να κερδίσουν ένα τρόπαιο, να ανέβουν στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά μετά το 1998 και για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας...

Για τους παίκτες του Ντάλιτς τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς ίδια. Όντας μια από τις πιο ποιοτικές φουρνιές για το κροατικό έθνος και ανταγωνιζόμενοι την ομάδα του 1998 που είχε τερματίσει 3η στο παγκόσμιο, θέλησαν να το πάνε βήμα-βήμα. Κακά τα ψέμματα, η ''Hrvatska'' δεν είχε το βάρος της φανέλας που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι φτιαγμένη για να παίξει τελικό Μουντιάλ. Απλά τη θεωρούσαν πολύ σκληροτράχηλη και ικανή για εκπλήξεις. Σούμπασιτς, Ράκιτιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς και φυσικά ο...μαέστρος Λούκα Μόντριτς, ο οποίος με τη χρονιά που κάνει φέτος αξιώνει χρυσή μπάλα. Οι καλές διασταυρώσεις όμως και ο χαρακτήρας ''refuse to lose'' σε τρεις παρατάσεις και δύο διαδικασίες των πέναλτι έφερε τους ''Βαλκάνιους'' 90 λεπτά μακριά από το πολυπόθητο τρόπαιο... Αντίθετα με την Γαλλία οι Κροάτες πέτυχαν μόνο νίκες στη φάση των ομίλων, ωστόσο στα νοκ άουτ χρειάστηκε να παίξουν μαζί με τις παρατάσεις 90 περισσότερα λεπτά από όλους τους υπόλοιπους στο Μουντιάλ, αφού στην κανονική τους διάρκεια όλα τους τα ματς έληξαν ισόπαλα με σκορ 1-1.

Eπανάληψη ενός ιστορικού αγώνα

Εδραίωση της κυριαρχίας των Γάλλων ή εκδίκηση των Κροατών; Kάτι από τα δυο σίγουρα θα συμβεί... H μεγάλη Κροατία του Σούκερ, του Βλάοβιτς και των λοιπών παιχταράδων αντιμετώπιζε τους διοργανωτές Γάλλους στον μεγάλο ημιτελικό του 1998. Αποδείχτηκε το πιο υψηλό εμπόδιο για τους ''τρικολόρ'' , ωστόσο δε στάθηκε αρκετό για να τους σταματήσει. Ο Νταβόρ Σούκερ έβαζε φωτιά στα όνειρα των συμπατριωτών του με γκολ στο 46' , παγώνοντας το γαλλικό κοινό. Τα ίδια όνειρα έσβησαν μέσα σε 23 αγωνιστικά, αφού Λιλιάν Τουράμ με προσωπικό σόου και δύο τέρματα έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του και την έστειλε στο μεγάλο τελικό, όπου συνέτριψαν με 3-0 τη Βραζιλία...Φέτος ποιος από τους δύο θα χαμογελάσει; Η απάντηση σε μερικές ώρες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code