ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Γαλλίας_Ο..”μεσιέ” Hamilton στην pole, το 1-2 η Mercedes!


Η Mercedes ολοκλήρωσε άλλη μια διαδικασία στην πίστα του Πωλ Ρικάρ, στην κορυφή, και ο Lewis Hamilton αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση της εκκίνησης.

Η Mercedes αφού κράτησε όσο μπορούσε κρυφό αν έχει φέρει τη νέα αναβαθμισμένη κινητήρια μονάδα στη Γαλλία, όταν άρχισαν τα ελεύθερα η γερμανική ομάδα “ξεσκεπάστηκε”, επικρατώντας σε όλες τις διαδικασίες με κύριο εκφραστή της, ποιον άλλο, τον πρωταθλητή Lewis Hamilton που κατέκτησε την 75η pole position της καριέρας του, και 3η φετινή.

Με τον φόβο της βροχής που κόπασε μετά το FP3, και κάτω από βαρύ ουρανό κατά διαστήματα αλλά στεγνή πίστα, διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δομικές του Γαλλικού Grand Prix.
Ο συνδυασμός Hamilton και Mercedes δείχνει ανίκητος, και φρόντισε να δείξει απτό.. πρωί ποιος είναι το αφεντικό. Στο Q1 αυτοί που πλησίασαν το χρόνο του Βρετανού, ήταν ο Verstappen στη 2η θέση και ο 3ος Kimi Raikkonen. Εκτός από τη συνέχεια της διαδικασίας ήταν οι δυο Mclaren που απογοήτευσαν, οι δυο Williams και ο Brendon Hartley της Toro Rosso που έλαβε ποινή 35 θέσεων λόγω αντικατάστασης τμημάτων στο power unit της Honda.
 

Στο Q2 τα απειλητικά σύννεφα έκαναν ομάδες και οδηγούς να τρέχουν για να προλάβουν την καλύτερη θέση στο pit lane, ώστε να έχουν καθαρό δρόμο. Τελικά δεν είχαμε βροχή, με τον Lewis Hamilton να είναι και πάλι στην κορυφή. Οι δυο Sauber που εντυπωσίασαν περνώντας στο Q2, τώρα βάλθηκαν να μας τρελάνουν αφού ο Leclerc πέρασε στο Q3! Εκτός τελικού μείνανε η έτερη Sauber του Ericsson, o Hulkenberg με τη Renault, οι δυο Force India και η Toro Rosso του Gasly.
Εντυπωσιακός ο Leclerc εκκινεί από την 8η θέση  

Το Q3 ήταν μονόλογος της Mercedes και πάλι, όμως οι δυο οδηγοί της τώρα, έδωσαν φανταστική μάχη αλλάζοντας χέρια η pole στο τέλος της διαδικασίας. Στην πρώτη προσπάθεια ο Hamilton συνέχισε στην κορυφή. Ο Bottas ήταν πολύ κοντά του(μόλις 0,090 χιλιοστά πίσω) και ο Vettel πίσω τους. Μετά την 5λεπτη διακοπή που προκάλεσε με έξοδο του ο Romain Grosjean στην προσπάθεια του, ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes παίρνει προσωρινά την pole από τον teammate του για χιλιοστά. Πίσω του όμως έρχονταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής που απάντησε ευθέως κατεβάζοντας το χρόνο της pole κατά 0,118 χιλιοστά! Ο Vettel παρέμεινε 3ος, έχοντας αρκετά λάθη στη 2η προσπάθεια του. Πίσω του θα βρεθούν οι δυο Red Bull που πέρασαν τη Ferrari του Raikkonen, o Sainz κράτησε ψηλά τη σημαία της Renault 7ος, ενώ 8ος θα εκκινήσει ο φανταστικός Charles Leclerc. Τη δεκάδα έκλεισαν οι δυο Haas. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη με τον αγώνα να ξεκινά στις 17:10 ώρα Ελλάδος:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code