ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ερασιτεχνικό θέατρο στην Ελλάδα

Η χώρα μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θέατρο,καθώς είναι η γενέτειρα του. Έτσι λοιπόν, συνεχώς δημιουργούνται θεατρικές ομάδες, οι οποίες εντάσσουν στο δυναμικό τους νέα άτομα κάθε χρόνο.

Το Sportsnewsgreece συνάντησε την ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιωάννα Γεωργαντά και την ομάδα της, Artmates, και συζητήσαμε για το μέλλον του ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ελλάδα του 2018.

Πώς  μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα μπορεί να επιβιώσει;

Αρχικά, βρίσκοντας συνοδοιπόρους,με ισχυρές χορηγίες οι οποίες μας βοηθάνε αρκετά,έπειτα είναι οι αναρίθμητες προσωπικές μας θυσίες και η σταθερή βοήθεια των μελών μας.

Φέτος μας παρουσιάσατε τις Βάκχες, αλλά με έναν πρωτότυπο τρόπο, παρουσιασμένο σε κλάμπ. Γιατί διαλέξατε αυτό τον τρόπο;

 Προσωπικά σαν Ιωάννα, δεν είμαι καθόλου φαν της τραγωδίας. Θέλω αυτό που καλούμαι να δουλεύω για να δείτε εσείς να έχει όσο πιο σύγχρονα στοιχεία γίνεται. Από την αλλή, και η υπόλοιπη ομάδα ήταν σύμφωνη σε αυτό. Υπήρχε η γοητεία για το άγνωστο, γιατί δε ξέραμε που θα μας οδηγούσε όλο αυτό που είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε.

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα, δε φοβηθήκατε τις όποιες αρνητικές κριτικές θα ακούγατε;

Η αλήθεια είναι πως όχι και το πιο θετικό είναι πως μόνο θετικά σχόλια ακούσαμε μετά το τέλος της παράστασης, τόσο για τις ερμηνείες.όσο και για τη σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Στη τελική, σας δείξαμε την αυθεντική "ράτσα του Έλληνα".

Τι εύχεστε για το μέλλον στο χώρο σας;

Εύχομαι το μέλλον του ερασιτεχνικού θεάτρου να είναι πιο τολμηρό,περισσότερο αποτελεσματικό και φυσικά με περισσότερους υποστηρικτές.

   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code