ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δίχως εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο 5ος όμιλος, Βραζιλία κι Ελβετία στους 16


Τά βραδινά ματς του σημερινού προγράμματος επικύρωσαν την πρόκριση Βραζιλίας και Ελβετίας στους 16 του θεσμού. Οι δυο ομάδες πήραν κεφάλι στο σκορ στα παιχνίδια τους από το πρώτο
ημίχρονο, με τη μεν Βραζιλία να επικρατεί με 2-0 αλλά τη δε Ελβετία να ισοφαρίζεται δις. Ως πρώτη του 5ου ομίλου πέρασε η Βραζιλία που θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, ενώ οι Ελβετοί θα αναμετρηθούν με τους Σουηδούς.

Μέτρησε η ποιότητα και η ... τύχη της Σελεσάο!

Το γκολ για τους Νοτιοαμερικάνους ήρθε στο 36', όταν στην τρομερή μπαλιά του Κοουτίνιο προς τον Παουλίνιο, ο τελευταίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε τον Στόικοβιτς στην έξοδο, πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Κρίσιμο ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, κατά το οποίο η Σερβία πατούσε πολύ καλά και σπατάλησε δυο σπουδαίες ευκαιρίες στο 61' και 63' με Μίτροβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αντίστοιχα, οι οποίες απέβησαν μοιραίες μιας και στο 68' ο Σίλβα διπλασίασε τα τέρματα της Βραζιλίας.

Οι 11άδες των δύο ομάδων:

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Κολάροβ, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς, Κόστιτς (82΄ Ράντονιτς), Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Λιάιτς (75' Ζίβκοβιτς), Μίτροβιτς (89' Γιόβιτς).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον Μπέκερ, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο (10' Φιλίπε Λουίς), Καζεμίρο, Κοουτίνιο (80' Αουγκούστο), Παουλίνιο (66' Φερναντίνιο), Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Η Ελβετία πέρασε σβηστά

Οι Ελβετοί που ήθελαν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους 16 προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό. Ο Λιχστσάινερ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Εμπολό γύρισε υπέροχα στον Τζεμαΐλι, ο οποίος με τρομερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 1-0! Η Κόστα Ρίκα ισοφάρισε ωστόσο στο 56'. Ο Κάμπελ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γουάστον πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ζόμερ για το 1-1.

Στο 78' ο Ντρίμιτς είχε δοκάρι για την Ελβετία, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής χρήστηκε σκόρερ. Ο Ζακάρια έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο Ντρμιτς με υπέροχο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 2-1. Στο 90' το VAR διαλεύκανε την περίπτωση της ανατροπής του Ρουίζ εντός περιοχής, από την οποία ωστόσο είχε προηγηθεί οφσάιντ κι έτσι σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε τελικά υπέρ της Κόστα Ρίκα στο 93' σε ανατροπή του Κάμπελ, με τον Ρουίζ να νικάει από τη βούλα τον Ζόμερ (με τη συνδρομή και της τύχης) και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτστάινερ, Ακάντζι, Σχαρ, Ροντρίγκεθ, Τζάκα, Μπεχράμι (60' Ζακάρια), Τζεμαΐλι, Σακίρι (81' Λανγκ), Εμπολό, Γκαβράνοβιτς (69' Ντρίμιτς).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Οβιέδο, Γκαμπόα (93' Σμιθ), Γουάστον, Μπόργκες, Κολίντρες (81' Γουάλας), Ρουίς, Γκούζμαν (91' Αζοφέιφα), Κάμπελ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code