ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παπαδόπουλος: «Μόνο με ισχυρή ιδιωτική πρωτοβουλία F1 στην Ελλάδα»

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Fia Jean Todt, σου κάνει αίτημα για να σε ακολουθεί στο Twitter προφανώς κάτι ξεχωριστό θα έχεις.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει αποδείξει σε όλους πώς μπορείς  από απλός θεατής του θαυμαστού κόσμου της F1 να γίνεις συνομιλητής και γιατί όχι και φίλος με κάποιους από τους θεούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε για τον αγώνα στο Abu Dhabi και αμέσως διέκρινα πως ο Δημήτρης αγαπά το άθλημα, το τιμά και κυρίως το υπηρετεί με ένα ιδιαίτερο τρόπο.
Αξίζει λοιπόν να αντιστρέψουμε για λίγο τους ρόλους και να του κάνουμε δέκα όχι και τόσο συμβατικές ερωτήσεις για την F1. 


Διαβάστε τι δήλωσε αποκλειστικά στο Sportsnewsgreece και στον Κώστα Γραμμενίδη.

Δημήτρη, πώς ένας Έλληνας φτάνει στο σημείο να τον ακολουθεί στο Twitter ο πρόεδρος της Fia JeanTodt;

Σίγουρα να σε κάνει follow ο Jean Todt στο twitter αποτελεί μέγιστη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας τόσων ετών. Το να χτίσεις ένα όνομα στον χώρο είναι μια διαδικασία που χρειάζεται πέρα από την ικανότητα προφανώς τύχη και σωστό timing. 

Πώς και γιατί ένα ατύχημα του Michael Schumacher σε έκανε να ασχοληθείς με τον κόσμο της F1;

Πράγματι το ατύχημα του Michael Schumacher το 1999 στο Silverstone με έκανε να πάρω πολύ πιο σοβαρά το θέμα της F1 απο την πλευρά του απλού φιλάθλου που είχα μέχρι τότε. Ήθελα να μάθω το γιατί έγινε, το θέμα της ασφάλειας στην F1, αλλά και να δω το σπορ με άλλο μάτι. Έτυχε να είμαι σε διακοπές και έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό Autosport, το οποίο μου τσίκγλησε το ενδιαφέρον. 

Πιστεύεις πως ο φίλαθλος της F1 στην Ελλάδα θα δει ποτέ αγώνα στη χώρα του;

Πλέον νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε Formula 1 στην Ελλάδα. Οι ευκαιρίες που είχαμε χάθηκαν για διάφορους λόγους και με το ενδιαφέρον που υπάρχει ήδη από πολλές χώρες για να μπουν στο καλεντάρι (Αργεντινή, Βιετνάμ, Δανία, Ολλανδία κλπ) , δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα ήταν στις προτεραιότητες της Liberty Media.Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με το να φιλοξενείς αγώνες F1 δεν έχεις κέρδος. Χρειάζεται να πληρώσεις αρκετά εκατομμύρια για τα δικαιώματα προκαταβολικά, θα χρειαστεί να έχεις εγκαταστάσεις και τις κατάλληλες συνθήκες να επωφεληθείς από τους επισκέπτες. Η Τουρκία απέτυχε και η πίστα ερήμωσε, η Βαλένθια το ίδιο παρόλο που ήταν αγώνας μέσα στην πόλη και οι διοργανωτές είναι στα δικαστήρια για διαφθορά, η Monza με δυσκολία πληρώνει τα 5 εκ ετησίως για να έχει τους αγώνες σε ένα τόσο ιστορικό GP. Στην χώρα μας υπήρξαν ιδέες και προσπάθειες για κατασκευή πίστας προδιαγραφών F1, αλλά δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν (ιδέα στο Ελληνικό, Χαλανδρίτσα, Κερατσίνι). Μόνο με ισχυρή ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορεί να γίνει κάτι, έχοντας το κράτος σαν αρωγό. Αλλά και στον τομέα αυτό η χώρα μας υστερεί (βλέπε Ελληνικό).

Ποια είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που έχεις από αγώνα F1;

Η πιο ωραία μου ανάμνηση είναι σίγουρα η εκάστοτε "τελευταία". Εκεί που πιστεύεις ότι δεν μπορεί να πάει καλύτερα μια επίσκεψη στο Paddock υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που μου δίνουν ικανοποίηση, ενέργεια και αυτοπεποίθηση να συνεχίσω. Δεν μπορώ να ξεχάσω προφανώς την πρώτη φορά που μπήκα στα Paddock το 2005 στην Τουρκία, το οποίο ήταν σίγουρα απίστευτη εμπειρία, όμως φεύγω από την εκάστοτε "τελευταία" ... γεμάτος.

Ποια είναι η πιο άσχημη ανάμνηση που έχεις από αγώνα F1;


Δεν μπορώ να πω ότι είχα κάποια άσχημη ανάμνηση από αγώνα που έχω πάει. Το Silverstone του 2015 μπορεί να μπει πιθανώς, λόγω της κατάστασης με την επιβολή των Capital Controls που είχαμε στην χώρα μας. Δεν είναι άμεσα συσχετισμένο με τους αγώνες, αλλά μόνο και μόνο που όλος ο κόσμος με ρωτούσε για το θέμα δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία.

Ποιον από τους οδηγούς αγώνων  της F1 θα ήθελες να έχεις κουμπάρο στο γάμο σου και γιατί;

Έχω ένα σούπερ κουμπάρο που δεν θα τον άλλαζα. Εάν όμως έπρεπε να είχα διαλέξει κάποιον οδηγό από τους ενεργούς θα επέλεγα τον Valtteri Bottas ο οποίος είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος. Σε περίπτωση όμως που έπρεπε να διαλέξω κάποιον γενικώς θα ήθελα τον Alain Prost. Μόνο εάν τον γνωρίσεις θα μπορείς να καταλάβεις τι υπέροχος άνθρωπος είναι.

Με ποιον οδηγό θα μπορούσες να ξενυχτήσεις στα μπουζούκια ως το πρωί ;

Ξενύχτι; Μα δεν υπάρχει άλλος απο τον Kimi Raikkonen. Εκεί μπορεί να ξύπναγες και να ήσουν σε άλλη χώρα!

Ονόμασε τον πιο ευγενικό και τον πιο αγενή οδηγό στην F1

Ευγενικός και αγενής ... Μόνο εάν τους έχεις ζήσεις εκτός paddock μπορείς να καταλάβεις και προφανώς από την σχέση που έχεις αναπτύξει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εάν κάποιος είναι προσιτός ή όχι. Ο Raikkonen δεν είναι προσιτός και πάντα κρύβεται, ενώ ο Hamilton κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμα και εάν τρέχει συνεχώς για να αποφύγει τον κόσμο. Οι οδηγοί των μικρότερων ομάδων είναι πιο εύκολοι στο να τους μιλήσεις.

Η πιο περίεργη ερώτηση που έκανες ποτέ ήταν και ποια η πιο παράξενη απάντηση που δέχτηκες ως δημοσιογράφος;

Δεν είμαι ο τύπος του δημοσιογράφου που ενδιαφέρεται να πάρει συνεντεύξεις καθώς πιστεύω ότι τα καλύτερα νέα είναι αυτά που δεν μπορείς να γράψεις, αλλά μπορείς να καταλάβεις το παιχνίδι που παίζεται και το παρασκήνιο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. 

Αν είχες 10 ευρώ για ποιον θα στοιχημάτιζες πως θα πάρει το πρωτάθλημα οδηγών το 2018;

Αν είχα 10 Ευρώ θα ρίσκαρα και θα πόνταρα στον Max Verstappen. Φαντάζομαι ότι οι Hamilton και Vettel έχουν περισσότερες πιθανότητες, αλλά εάν του δοθεί η ευκαιρία του νεαρού θα το καταφέρει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code