ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Διαθέτει την ποιότητα και το "μέταλλο" του πρωταθλητή ώστε να κατακτήσει το νταμπλ


Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα ένα εύκολο Κυριακάτικο βράδυ, χθες απέναντι στην Ξάνθη, την οποία και κέρδισε έυκολα με 3-0.

Η νίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στην εκπληκτική πορεία των ερυθρόλευκων στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, που ξεκινάει περίπου 3 μήνες πριν, μετά δηλαδή την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Απο τότε κι έπειτα ο Ολυμπιακός "τρέχει" ένα επιβλητικό αήττητο σερί 12 αγώνων, στους οποίους μετράει 11 νίκες και μόλις μια ισοπαλία! Μάλιστα, η μόνη αυτή φορά που δεν κέρδισε ήταν σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, απέναντι στον Κισσαμικό για το Κύπελλο.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ωστόσο είναι η επίδοση του Ολυμπιακού στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι Πρωταθλητές δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ (!) για πάνω από ένα μήνα, συγκεκριμένα από τις 9 Δεκεμβρίου και τη νίκη στο Αγρίνιο με 1-4 επί του Παναιτωλικού. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί 6 φορές (4 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο) και μετράει 6 νίκες με απολογισμό τερμάτων 13-0!

Και να φανταστεί κανείς ότι η ραγδαία βελτίωση στον αμυντικό τομέα ξεκίνησε πριν ακόμα αποχωρήσει ο Τάκης Λεμονής, στον οποίον, μεταξύ άλλων, είχε καταλογιστεί η ευκολία που δεχόταν η ομάδα γκολ σε κάποια παιχνίδια.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός, παρά τους εσωτερικούς τριγμούς, με την αλλαγή προπονητή και τις ανακατατάξεις στο ρόστερ, αλλά και ενάντια στη σκληρή κριτική που δέχεται πανταχόθεν, έχει κατορθώσει να μεταμορφωθεί αγωνιστικά προς το (πολύ) καλύτερο.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα τον οδήγησαν αρχικά στην ανάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία, την τελευταία αγωνιστική του 2017, ενώ η συνέπεια και η συνεχόμενη επίτευξη νικών τον διατηρούν εκεί και τον καθιστούν (και λόγω παράδοσης) το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Επίσης, ο Ολυμπιακός βρήκε πρωταγωνιστές στο ούτως ή άλλως εξαιρετικά βαθύ ρόστερ του, οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έδειχναν ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτόν το ρόλο. Παίκτες όπως ο Προτό, ο Σισέ, ο Κούτρης, ο Ταχτσίδης, ο Ανσαριφάρντ. Μαζί με τον ανανεωμένο φέτος Φορτούνη, καθώς και με την προσθήκη ποιότητας που ακούει στο όνομα Κέβιν Μιραλάς, ο Ολυμπιακός έχει χτίσει έναν κορμό ικανό να επιτύχει όλους τους στόχους της ομάδας.

Κι αυτό που θέλουν όλοι στο Λιμάνι και δε διστάζουν να το κρύψουν είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Επομένως, ο Όσκαρ Γκαρθία και οι παίκτες του καλούνται να συνεχίσουν τις επιβλητικές εμφανίσεις, τώρα που ακολουθεί μια κρίσιμη καμπή καθώς το πρόγραμμα δυσκολεύει. Το μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει ο Ολυμπιακός τις διαθέσεις του, απέναντι σε μια ομάδα που τον έχει πληγώσει στην αρχή της σεζόν και ταυτόχρονα διεκδικεί τους ίδιους στόχους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code