ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΕ 6 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Τα ταξίδια, οι εναλλαγές εικόνων και τα ξεχωριστά αρώματα κάθε τόπου αποτελούν αδιαμφισβήτητα απόλαυση για όλους μας. Τι καλύτερο όμως από το να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, πιάτα χρωματισμένα με τα εθνικά  προϊόντα κάθε χώρας που επισκέπτεστε; 

Ταξιδεύοντας σε έναν τόπο, ερχόμαστε σε επαφή με την κουλτούρα, την ιστορία, τα τοπία καθώς επίσης και τις παραδοσιακές γεύσεις. Η εκάστοτε χώρα διαθέτει τη δική της ξεχωριστή γευστική παράδοση και τις δικές της μοναδικές πινελιές, που άλλες φορές την κρατά αυθεντική και κάποιες άλλες τη διανθίζει με νέες μοντέρνες παραλλαγές. 

Η τοπική κουζίνα για τους ταξιδιώτες-λάτρεις του φαγητού είναι ό,τι τα αξιοθέατα για όλους τους άλλους. Όσοι από εσάς επισκέπτεστε έναν τόπο με κριτήριο τη γεύση, λοιπόν, δείτε ποιες ευρωπαϊκές πόλεις θα γεμίσουν τα πιάτα σας με τα καλύτερα.

Κορνουάλη - πίτες 


Όταν επιλέξετε να επισκεφθείτε τη Μεγάλη Βρετανία, μην ξεχάσετε να παραλείψετε να γευτείτε τη νοστιμότατη και περίφημη παραδοσιακή πίτα της Κορνουάλης (cornish pasty), που αποτελείται από φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, που θυμίζει τη ζύμη κουρού, ενώ ως γέμιση χρησιμοποιείται κιμάς και λαχανικά. Το παραδοσιακό έδεσμα, μάλιστα, πρόσφατα κατοχυρώθηκε και μέσω ΕΕ ως «προστατευόμενο», ενώ πρόκειται για ένα από τα σύμβολα της Κορνουάλης και ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγωγικά προϊόντα.

Κοπεγχάγη - smørrebrød (ανοιχτά σάντουιτς)


Αν ταξιδέψετε στην αγαπημένη Κοπεγχάγη είναι σίγουρο πως θα δοκιμάσετε τα περίφημα smørrebrød, τα λαχταριστά ανοιχτά σάντουιτς που αποτελούνται από δύο ξεροψημένες βουτυρωμένες φέτες μαύρου σκανδιναβικού ψωμιού. Σερβίρονται με χοιρινό ή κοτόπουλο ή σολομό, τυρί ή άλειμμα τυριού αλλά και λαχανικά, ψητά ή ωμά. Συνήθως συνοδεύονται με μπίρα. Πρόκειται για το αγαπημένο σνακ των Δανών, αφού συνιστά μια γευστικότατη λύση, δεδομένου πως υπάρχουν άπειρες επιλογές που είναι δυνατό να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Αυστρία - Wiener Schnitzel (Βιενέζικο Σνίτσελ) 


Μεταφερόμαστε στην πόλη-παραμύθι, την πανέμορφη Αυστρία. Εδώ έχουμε αρκετές επιλογές νόστιμου φαγητού. Το παραδοσιακό και πιο διαδεδομένο φαγητό της Βιέννης είναι το σνίτσελ. Τα σνίτσελ, δηλαδή οι παναρισμένες λεπτές φέτες μαλακού και τραγανιστού συγχρόνως κρέατος, μπορούν να γίνουν  με μοσχάρι, χοιρινό ή ακόμη και με κοτόπουλο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και συνοδεύεται είτε σκέτο, είτε με πατάτες, πατατοσαλάτα και σαλάτα μαρουλιού.

Βέλγιο - Moules- frites 


Αν κάποτε βρεθείτε στην «καρδιά» της Ευρώπης, το Βέλγιο, μην ξεχάσετε να απολαύσετε μία από τις πιο σπουδαίες γευστικές εμπειρίες, τα λεγόμενα Moules- frites (μύδια και τηγανιτές πατάτες). Τα μύδια μαγειρεύονται με όλους τους πιθανούς τρόπους, με κρασί, βούτυρο, βότανα και ορισμένες φορές, με ζωμό τομάτας και σερβίρονται πάντοτε με αλμυρές, τραγανές λαχταριστές πατάτες.  Ως συνοδευτικό μπορείτε να δροσιστείτε με μια τέλεια  Βελγική μπίρα.

Αμιένη της Γαλλίας - macaron 


Αν κάποια στιγμή ο δρόμος σας φέρει στην εκπληκτική Αμιένη, μια περιοχή στα βόρεια της Γαλλίας, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, καλό θα ήταν να μην ξεχάσετε να πάρετε μια γεύση από τα «macarons d'Amiens» . Τα «macarons d'Amiens»  είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσουν όλους τους λάτρεις των γλυκών, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά εύγεστη τοπική λιχουδιά. Το υπέροχο αυτό γαλλικό γλύκισμα αποτελείται από 2 μαρέγκες αμυγδάλου που ενώνονται μεταξύ τους με κρέμα, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων αλλά και χρωμάτων. 

Πορτογαλία - Pastel de nata


Τέλος, αν πρόκειται να επισκεφθείτε την Πορτογαλία τότε είναι βέβαιο πως θα ενθουσιαστείτε με τα εξαιρετικά γλυκά Παστέλ ντε Νάτα τα οποία γευστικά μοιάζουν αρκετά στην ελληνική μπουγάτσα. Το γλύκισμα αυτό αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Πορτογάλων. Είναι ταρτάκια  από τραγανή σφολιάτα, γεμισμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και καραμελωμένη επίστρωση. Μπορείτε να τα αναζητήσετε σε όλες τις καφετέριες αλλά και τα ζαχαροπλαστεία της χώρας. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code