ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ίνδαλμα του, ο Ayrton Senna, καθοδήγησε τον Hamilton προς την νίκη


Είναι ευρέως γνωστό στον κόσμο της F1 και ο ίδιος ο βρετανός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δηλώσει πολλάκις πως ο ήρωας των παιδικών του χρόνων είναι ο βραζιλιάνος Ayrton Senna.

Μετά το πέρας του χθεσινού αγώνα, με μια αναπάντεχη νίκη που πήρε τελικά, ο Lewis Hamilton, δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως το πνεύμα του Ayrton Senna, και η σκέψη του σε αυτόν, τον ενέπνευσε ώστε να καταφέρει να πάρει την νίκη στο χθεσινό Grand Prix.

Σε έναν αγώνα, που μετά και τη σύγκρουση του Sebastian Vettel στην στροφή 3, ο βρετανός οδήγησε από την κορυφή σε όλο τον αγώνα, με τις συνθήκες πιο δύσκολες να μην γίνονται. Νύχτα, πρώτη φορά βροχή σε Grand prix στη συγκεκριμένη χώρα, χωρίς backup(όλες οι ομάδες βέβαια) ενώ υπήρξαν και τρία safety car που έπρεπε να διαχειριστεί. Και μάλιστα με μια Red Bull πίσω του, αυτή του Daniel Ricciardo, που να μην ξεχνάμε πως ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο μαζί με την Ferrari, έτσι, όλοι ανέμεναν πότε θα αρχίσει να στεγνώνει η πίστα και θα πλησιάσει ο Daniel, και θα περάσει τον Lewis.
Μάταια όμως καθώς ο βρετανός της Mercedes δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει, κυριάρχησε σε έναν αγώνα που ούτε ο ίδιος περίμενε και η νίκη υπ αριθμόν 60 έγινε πραγματικότητα και πανηγυρίστηκε δεόντως.
GP Σιγκαπούρης: Ένας αγώνας για γερά νεύρα που πανηγύρισε έντονα ο Lewis Hamilton 

Μετά τον αγώνα ο Hamilton, δήλωσε ότι σκέφτηκε το περίφημο λάθος του βραζιλιάνου στο Μονακό το 1988 όταν ο Senna συγκρούστηκε στις μπάριερες ενώ οδηγούσε την κούρσα με τεράστια διαφορά από τον ομόσταβλο του, Alain Prost, πριν μπει και ο ίδιος για να οδηγήσει τη Mercedes σε μια χαοτική κούρσα.

"Ήταν ακόμα μια τεράστια πρόκληση", δήλωσε ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του συνέχιζαν να στρέφονται στον Senna, τον ήρωα του, κατά τη διάρκεια του αγώνα.
"Στο Grand Prix του Μονακό ήταν επικεφαλής και χτύπησε τον τοίχο, νομίζω ότι έρχεται πάντα στο μυαλό μου, είχα εμπειρίες όπως αυτό, αλλά αυτό πάντα έρχεται και μου θυμίζει.
«Είναι σαν να μου μιλάει».

Ο Hamilton, από το ρυθμό των προκριματικών, παραδέχτηκε ότι ήταν χαρούμενος όταν τα σύννεφα της βροχής εμφανίστηκαν την Κυριακή στην πίστα της Μαρίνας Bay, γνωρίζοντας ότι ήταν η καλύτερη του ευκαιρία για μια καλύτερη εμφάνιση.

Τελικά μετά την 1η στροφή και την σύγκρουση των δύο Ferrari με τον Max Verstappen, του επέτρεψε να ανοίξει και μια διαφορά 28 βαθμών από τον Sebastian Vettel με έξι αγώνες να απομένουν.

"Σήμερα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα τέλειο σενάριο για εμάς", είπε. "Πρέπει πραγματικά να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και μια καλή στρατηγική για να μας ανεβάσει θέση ίσως, ή ελπίζουμε για προβλήματα αξιοπιστίας σε ένα άλλο αυτοκίνητο.
"Αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος με την βροχή.

Εμείς να θυμίσουμε πως τη φετινή χρονιά ο Lewis Hamilton έχει πάρει ένα κράνος του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου, από την οικογένεια του, στο Grand Prix του Καναδά αμέσως μόλις ισοφάρισε το ρεκόρ των pole position που κατείχε ο μεγάλος Ayrton Senna. Δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν στο πρόσωπο του βρετανού που μιλούσε από μικρός με κολακευτικά σχόλια για το ίνδαλμα του.

Τέλος, το να εκφράζει τα συναισθήματα του και το τι σκέφτεται ο Hamilton είναι κάτι που και ο Ayrton Senna έκανε σε όλη του την καριέρα.. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως τους γεμίζει ενέργεια και τους έχει χαρίσει τη δύναμη 3 παγκόσμιων πρωταθλημάτων έκαστος..

Αν και ο Lewis είναι αποφασισμένος να γίνει ο ίδιος θρύλος καταρρίπτοντας τα πάντα ξεπερνώντας τα ινδάλματα και τους θρύλους της F1..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code