ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο "X" έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος, 1-1 στους Ζωσιμάδες

Στο καλύτερο βάσει θεάματος ματς της αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Και τα δύο γκολ επετεύχθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, άτυχος στάθηκε ο "Ιστορικός" αντιμετωπίζοντας τρεις τραυματισμούς. Απεβλήθη ο Μασούντ στο τέλος, χωρίς νίκη στην έδρα του συνεχίζει ο ΠΑΣ.


 Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν για μια ακόμη αγωνιστική με σχηματισμό 3-5-2, έχοντας ως μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Περιστέρι εκείνη του Μπουκουβάλα αντί του Ναδάλες στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γρηγορίου από τη μεριά του δεν επιφύλλασσε εκπλήξεις, επιλέγοντας το καθιερωμένο 4-2-3-1 και τον Αστρά στο τέρμα αντί του ανέτοιμου Κότνικ.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά προσέφερε ελκυστικό θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν, με καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Καρανίκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, έκανε το κοντρόλ αλλά το έχασε και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Ο Αστράς ωστόσο δεν μπλόκαρε και ο Καρανίκας εκ νέου υπό δύσκολη γωνία με το αριστερό αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μιχαήλ, σε μια δύσκολη φάση που δεν μπορέσαμε να εξάγουμε οριστικό συμπέρασμα ούτε με τη βοήθεια του ριπλέι.

Στο 12' ο Πανιώνιος απείλησε με τον Λάμπρου, ενώ στο 17' ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Βελλίδη αλλά καταλογίστηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο φρενήρης ρυθμός του αγώνα δεν επέτρεπε σε καμιά ομάδα να χαλαρώσει, ενώ οι παίκτες του ΠΑΣ έπαιρναν σταδιακά το πάνω χέρι. Απειλησαν την εστία του Αστρά με μακρινά σουτ και στο 22' έχασαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Καρανίκας με διαγώνια μπαλιά 40 μέτρων από τα δεξιά βρήκε τον Μπουκουβάλα στα αριστερά κι εκείνος "έσπασε" ωραία στον Γιάκο, με τον επιθετικό του ΠΑΣ να πιάνει αέρα κι ενώ ήταν σε καλή θέση εντός περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ο Λίλα έδωσε στον Κοζορώνη, αυτός πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Γιάκο αλλά ο επιθετικός του ΠΑΣ δεν μπόρεσε εκ νέου να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το "ντόμινο" των ευκαιριών συνεχίστηκε, με τη σκυτάλη να την παίρνει ο Πανιώνιος στο 29'. Ο Λάμπρου συνεργάστηκε με τον Ντούρμισαϊ, αυτός έδωσε στον Μασούρα κι αυτός επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στο σουτ από τον Τζημόπουλο και να καταλήγει κόρνερ. Στη συνέχεια και όσο πλησίαζε η λήξη του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες κατέβασαν κάπως ταχύτητα, ενώ είχαμε και κάποιες διακοπές λόγω εντάσεων με το διαιτητή και του τραυματισμού του Σιώπη. Ο ΠΑΣ σε αυτό το διάστημα κέρδισε κάποια κόρνερ αλλά αυτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Το πρώτο ημίχρονο μας άφησε ως παρακαταθήκη αρκετές καλές στιγμές για τις δυο ομάδες, που καμιά τους όμως δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Αυτό βέβαια άλλαξε πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, μόλις στο 49ο λεπτό. Ο Πανιώνιος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, βγαλμένο μέσα από μια όμορφη συνεργασία των μεσοεπιθετικών του. Ο Μασούντ από το κέντρο έδωσε στον Λάμπρου, αυτός με τη μία πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Βλάχο κι εκείνος με παράλληλη συρτή σέντρα βρήκε στην κίνηση τον Μασούρα που είχε εύκολο έργο για το 0-1.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε σε θέση οδηγού και στο 56' έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Μασούντ, όμως η ομάδα του Πετράκη αντέδρασε άμεσα. Χρειάστηκε βεβαίως και μεγάλη δόση τύχης για να φτάσει στην ισοφάριση. Ένα λεπτό μετά το άστοχο σουτ του Μασούντ ο Χαλκιαδάκης προσπάθησε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Μασούντ έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία κι ο Μπανανά αντί να διώξει, έπιασε "αέρα", με τον Χαλκιαδάκη να παίρνει ξανά την μπάλα και με σουτ να νικά τον Αστρά για το 1-1.

Το γκολ της ισοφάρισης τόνωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και είχαν δυο καλές στιγμές, στο 63' και στο 66', με τον Χαλκιαδάκη να κόβεται και τις δυο φορές από τον Μπανανά. Στο 78ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τον ΠΑΣ ο Μανθάτης αντί του Λίλα και χρειάστηκε ελάχιστα δευτερόλπετα για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο νεαρός μέσος στριφογύρισε στα όρια της περιοχής και δοκίμασε συρτό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο μεταξύ ο Πανιώνιος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς ο Γρηγορίου αναγκάστηκε να κάνει και τρίτη αναγκαστική αλλαγή στο 81' (προηγήθηκαν αυτές του Σαββίδη και του Σπιριντόνοβιτς αντί των τραυματιών Σιώπη και Ντουρμισάι αντίστοιχα), με τον Κάργα να αντικαθιστά τον Γκιοατά. Στο 83' όμως οι κυανέρυθροι έχασαν καλή ευκαιρία να προηγηθούν εκ νέου με τον Μασούρα, με το νεαρό επιθετικό να στέλνει τη μπάλα άουτ από διαγώνια θέση.

Μέσα σε όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν με αποβολή και τον Μασούντ στο 87', δικαιολογημένα καθώς ο Ιρανός έκανε αχρείαστο μαρκάρισμα που του στοίχισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά οι κυανέρυθροι παρέμειναν ψηλά στα τελευταία λεπτά κι απείλησαν μάλιστα στο 90ο λεπτό, με κεφαλιά του Μπανανά μετά από κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα, που με τον τρόπο που εξελίχθηκε άφησε ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους. Συνεχίζουν λοιπόν αήτητες και οι δυο ομάδες στην κούρσα του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης):  Βελλίδης, Λίλα (78' Μανθάτης), Καρανίκας (89' Ναδάλες), Μιχαήλ, Γιάκος (82' Σολτάνι), Κοζορώνης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Χαλκιαδάκης

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81' Κάργας), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης (43' Σαββίδης), Μασούντ, Λάμπρου, Μασούρας, Ντουρμισάι (72' Σπιριντόνοβιτς)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code