ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kimi Raikkonen: O σύγχρονος βασιλιάς του θρυλικού Spa


Μια εβδομάδα απομένει μέχρι το τέλος τη καλοκαιρινής διακοπής του πρωταθλήματος, με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται στην πίστα Spa-francorshamps του Βελγίου.

Ο πολυνίκης εν ενεργεία πιλότος δεν είναι άλλος από τον Φινλανδό Kimi Raikkonen, ο οποίος μόλις βρίσκεται στην θρυλική αυτή πίστα φαίνεται να… πετάει, έχει κατακτήσει εκεί 4 νίκες. Το 2004 και το 2005 με την McLaren Mercedes και το 2007 και 2009 με την Ferrari. Από 2 νίκες έχουν οι Lewis Hamilton (2010,2015) και Sebastian Vettel(2011,2013).

Τα… διαμάντια του Iceman

Το 2004, χρόνια κυριαρχίας της scuderia Ferrari και του M. Schumacher, o Kimi πήρε την μοναδική νίκη εκείνης της σεζόν στο  Βέλγιο, εκκινώντας μάλιστα από την 10η θέση! Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αρκετό σασπένς με το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και με πολλές εναλλαγές στην κορυφή, η μπίλια έμελλε να κάτσει στον αλάνθαστο εκείνο το απόγευμα, Kimi όπου πήρε την πρωτοπορία στους τελευταίους γύρους οδηγώντας προς την κατάκτηση του πρώτου διαμαντιού του στέμματος του, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

2005. Με τα δεδομένα στη Formula 1 να έχουν αλλάξει καθώς στην κορυφή πια ανταγωνίζονται η Renault του Fernando Alonso και η ταχύτερη αλλά… προβληματική McLaren Mercedes του φινλανδού, τα ασημένια βέλη έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με τον Juan Pablo Montoya να παίρνει την pole, αλλά στον αγώνα μίλησε η ‘ωμή’ ταχύτητα του ομοσταβλού του, Kimi, καθώς πέρασε πρώτος 11 γύρους πριν το τέλος, φτάνοντας στην 2η συνεχόμενη νίκη του στο δάσος των Αρδεννών.

Το 3ο διαμάντι στο στέμμα του Φινλανδού ήρθε το 2007, στο στρατόπεδο της Ferrari αυτή τη φορά, σε μια χρονιά που υπήρχε αναβρασμός στα paddock μετά το Ferrari/McLaren spy-saga, οι δύο Ferrari κάνανε το lock out, στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης με τον Kimi να παίρνει την pole, ακολουθούμενος από τον Felipe Massa. Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τον Raikkonen όπου οδήγησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην πρώτη θέση, κάνοντας την νίκη του να φαίνεται εύκολη υπόθεση.

Η τελευταία νίκη του, το 2009, απέχει αρκετά από το παρόν(με 2 χρόνια εκτός F1) και ήταν η μόνη της Ferrari εκείνη τη χρονιά. Με τις Ferrari και McLaren να είναι οι μόνες που χρησιμοποιούν το νέο σύστημα KERS, ο Kimi έφτασε στη νίκη από την 6η θέση που εκκίνησε τον αγώνα. Βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα στον 4ο γύρο και την έχασε μόνο όταν χρειάστηκε να μπει στα pit. Άλλος ένας αλάνθαστος αγώνας και το 4ο διαμάντι προστέθηκε στο στέμμα του σύγχρονου ‘βασιλιά’ της ιστορικής πίστας.

Αναζητώντας το 5ο διαμάντι!

Μπορεί φέτος να κερδίσει ο Kimi για 5η φορά; Αν πρόκειται να πάρει και άλλη νίκη στην καριέρα του ο Φινλανδος, που μετράει 18 συνολικά, τότε μόνο εδώ μπορεί. Σε μια πίστα που την ξέρει πάρα πολύ καλά και του ταιριάζει γάντι, η ιστορία εδώ έχει δείξει πως μπορεί και να συνωμοτεί υπέρ του για να πάρει την νίκη(μέσα σε όλες τις … ατυχίες του), επιπλέον, η Ferrari του μετά από πολύ καιρό, φέτος φαίνεται σοβαρή διεκδικήτρια σε κάθε πίστα, ενώ ο Raikkonen φέτος πήρε και την 1η pole στο Μονακό, μετά το γαλλικό Grand prix το 2008, δείχνοντας πως δεν ξέχασε να οδηγεί ταχύτατα και δηλώνοντας παρών.

Φυσικά, για την ιστορία, ‘ο μεγάλος μαγίστρος’ και εδώ είναι ο M. Schumacher με 6 νίκες, και 2ος ο αείμνηστος Ayrton Senna με 5. Ακολουθεί ο ένας ακόμη θρύλος της πίστας του Spa, o Jimmy Clark, ο οποίος πήρε 4 (κάποιες από αυτές ισοπεδωτικές) νίκες σε έναν αγώνα που ο ίδιος σιχαινόταν λόγω των θανάτων φίλων του, καθώς η τεράστια τότε χάραξη των 14 χιλιομέτρων περνώντας μέσα από τα ομώνυμα χωριουδάκια francorshamps, Burnenville,
Stavelot, κρατούσε για πάντα μαζί της…

Η πανέμορφη πίστα του Spa. Διακρίνεται η παλιά και η νέα μικρότερη χάραξη της πίστας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code