ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Fernando Alonso: "Θα αποφασίσω τον Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο για το μέλλον μου"


Ο Fernando Alonso, λέει ότι δεν θα αποφασίσει για το μέλλον του πριν τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριo.

Ο οδηγός της McLaren άλλαξε την προσωπική του προθεσμία για το τι πρόκειται να κάνει το επόμενο έτος και τώρα λέει ότι μπορεί να μην παραμείνει στη Formula 1.

Ο ισπανός θέλει να είναι σε ένα αυτοκίνητο που να κερδίζει την επόμενη σεζόν, έχει δηλώσει. Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει το 2018 και νωρίτερα στη χρονιά ξανά έβαλε τις δικές του προθεσμίες στις αποφάσεις του ... και συνεχίζει να τις αλλάζει.

Πρώτα είπε ότι θα λάβει απόφαση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Στη συνέχεια, είπε ότι θα άφηνε τη McLaren αν η ομάδα δεν κέρδιζε τον Σεπτέμβριο. Τώρα, σε μια συνέντευξη στο CNN, είπε ότι θα αποφασίσει πολύ αργότερα - και ότι μπορεί να μην παραμείνει ακόμη και στην F1.

Δείτε τι δήλωσε:
"Η F1 είναι ακόμα η προτεραιότητά μου, είναι η ζωή μου και να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αυτό που ελπίζω. Αν δεν βρω κανένα πλάνο που θα μου επιτρέψει να αγωνιστώ για τη νίκη θα κοιτάξω έξω από τη F1 - αλλά αυτή είναι μια απόφαση που θα κάνω γύρω στο Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Θα δοκιμάσω όλες τις δυνατότητες πριν από αυτό. "

Ο Alonso είπε επίσης ότι ένα από τα πράγματα που απόλαυσε περισσότερο όταν αγωνίστηκε (νωρίτερα φέτος)στο Indy 500, ήταν η αίσθηση ότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα.
Ο Fernando Alonso, στο Indy 500, πριν την έναρξη του αγώνα 

"Πήγα στην Ινδιανάπολη και είχα ξανά το συναίσθημα ότι μπορώ να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Η αίσθηση ότι θα μπορούσα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα ήταν ξεχωριστή. Όταν μπήκα  στο αυτοκίνητο, έβαλα τα πόδια μου στο εσωτερικό του κοκπιτ, οι μηχανικοί έβαλαν τις ζώνες, [νομίζω] όταν θα βγάλω τις ζώνες και βγω έξω από το αυτοκίνητο ίσως να είμαι ο νικητής αυτής της κούρσας – αυτό σκεφτόμουν εκείνη αυτή τη στιγμή. Αυτό το συναίσθημα ήταν μαγικό. "
Έτσι αν δεν παραμείνει στην F1, πού θα πάει; Το IndyCar είναι η προφανής σκέψη, αλλά παρόλο που ο Fernando είπε ότι απολάμβανε το περιβάλλον, δεν αναμένει να επιστρέψει εκεί σύντομα, καθώς ο κύριος στόχος του είναι να κερδίσει έναν άλλο τίτλο στην F1.

"Τα IndyCar είναι μια διαφορετική κουλτούρα, ένας διαφορετικός τρόπος κατανόησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού ή του αθλητισμού εν γένει - πολύ πιο ανοικτός, πολύ πιο φιλικός σε όλους μας.

"Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η F1 - κερδίζοντας το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να προσπαθήσω και το triple crown. Μπορεί να συμβεί. Θα ήθελα να επιστρέψω εκεί [στο Indy] αλλά ίσως όχι στο εγγύς μέλλον ».

Με τις συνθέσεις των οδηγών σε όλες τις κορυφαίες ομάδες της F1 να φαίνονται αρκετά σταθερές, ο Robert Kubica μπαίνει στο σκηνικό της Renault και οι άλλες ομάδες είναι πολύ μη ανταγωνιστικές για τις φιλοδοξίες του Alonso, το να παραμείνει στη McLaren το 2018, πιθανότατα θα είναι η μόνη επιλογή του. Η ομάδα έχει ήδη πει ότι θέλει και να μείνει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο πριν κάνει την επιλογή του αν και με το ρυθμό που αλλάζει τις προθεσμίες του, πιθανότατα θα είναι ο Μάρτιος του επόμενου έτους ή κάπου εκεί πριν μάθουμε τι πραγματικά θα κάνει.

Πηγή: wtf1.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code