ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Booker ο αντι-Irving ( ; )


Εδώ και μέρες εξελίσσεται το θρίλερ της ανταλλαγής του Kyrie Irving, ο οποίος δήλωσε ενοχλημένος και ζήτησε ο ίδιος να γίνει trade σε κάποια άλλη ομάδα της λίγκας εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τους Timberwolves, τους Rockets και τους Knicks.

Οι ιθύνοντες των Cavaliers δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και βγήκαν προς αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του. Την κατάσταση πήρε πάνω του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος συνομίλησε με τους ιθύνοντες της ομάδας του Φίνιξ και ζήτησε ως αντάλλαγμα για τον Ίρβινγκ τον Devin Booker. Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό, καθώς η διοίκηση των Suns ξεκαθάρισε ότι ο Booker θα παραμείνει στον κορμό της ομάδας, κάναμε μια μικρή σύγκριση των δύο παικτών.

Kyrie Irving

Γνωστός και ως «Uncle Drew» , ο Ίρβινγκ θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκαρντ του NBA. Είναι επικίνδυνος από όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ενώ ωρίμασε αγωνιστικά υπό τις οδηγίες του LeBron James. Είναι ο άνθρωπος που, για πολλούς, χάρισε το Πρωτάθλημα στο Cleveland τη σεζόν 2015-2016 χάρη στο τρίποντο που πέτυχε 53 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του 7ου και τελευταίου τελικού. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με πολύ καλούς μέσους όρους. Συγκεκριμένα: 25.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 90.5% βολές, 37.3% πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. και 46,8% εντός πεδιάς.




Devin Booker

Στον Devin Booker έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για το μέλλον οι Phoenix Suns και όχι άδικα αφού ο 26χρονος guard μόλις στη δεύτερή του χρονιά στη λίγκα έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το μέλλον του ανήκει. Έχει βάλει το όνομά του σε πολλά ρεκόρ, μεταξύ άλλων έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA που έχει σκοράρει 70 πόντους σε έναν αγώνα (  οι προηγούμενοι παίχτες που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο είναι ο Wilt Chamberlain, ο David Robinson, ο David Thompson, ο Elgin Baylor και ο Kobe Bryant).  Τελείωσε τη σεζόν με Μ.Ο. 22.1 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 82,3% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, 36.3% στα τρίποντα και 42,3% εντός πεδιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε ως μέλος της καλύτερης rookie ομάδας.




Τελικά αυτοί οι δύο παίκτες δεν απέχουν και τόσο πολύ μεταξύ τους βάσει αριθμών. Αν βέβαια αναλογιστεί κανείς ότι ο Ίρβινγκ έχει τέτοια ποσοστά στην επίθεση έχοντας στην ομάδα τους LeBron, Love και J.R. Smith, οι οποίοι προσδίδουν επιθετική πολυφωνία ενώ ο Devin Booker τραβάει κουπί σχεδόν μόνος, φαίνεται μια υπεροχή του πρώτου. Εξίσου σημαντικό είναι και το impact (= η επιρροή) που έχουν στο παιχνίδι αυτοί οι παίκτες -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- αφού και οι δύο "τρομοκρατούν" τις αντίπαλες άμυνες μόνο με την παρουσία τους, ενώ δεν είναι λίγο το να αναγκάζεται ο αντίπαλος πάγκος να κάνει συνεχές rotation στο μαρκάρισμα ενός μόνο παίκτη. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ο Booker έχει στην πλάτη του μόλις δύο σεζόν εμπειρίας από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ενώ ο Ίρβινγκ είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί από νωρίς με μεγάλους παίκτες και να μαθητεύσει δίπλα τους. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την ανταλλαγή του Ίρβινγκ, αλλά ο LeBron ξέρει τι θέλει ή μάλλον ποιον θέλει για αντικαταστάτη του...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code