ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θα το ''καθαρίσει'' στην Αθήνα , Μπριζ - ΑΕΚ 0-0

Το σημαντικό για την Ένωση είναι πως κράτησε το μηδέν πίσω , ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την νίκη .
Ανοιχτό παραμένει το παιχνίδι στην Αθήνα , με την ΑΕΚ να έχει το πάνω χέρι . Από δύο ημίχρονα είχαν και οι δύο ομάδες , με την ΑΕΚ να χάνει τις πιο ...κλασσικές ευκαιρίες. Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε μέχρι ένα σημείο να μπλοκάρει την επιθετική σπιρτάδα της Μπριζ και ήταν ο λόγος που κατάφερε να φύγει με μηδέν παθητικό στις αποσκευές της η ελληνική ομάδα.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ καλή η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος του αγώνα. Από πολύ νωρίς θέλησε να δείξει ότι επιθυμεί όσο ποτέ την είσοδο της στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μέχρι το 20' βλέπαμε την κυριαρχία της ελληνικής ομάδας στο γήπεδο του Βελγίου. Η ΑΕΚ με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Πέτρο Μάνταλο κατάφερνε να πατά πολύ συχνά στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο πολύ καλές φάσεις στην αρχή του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 4' ο Πέτρος Μάνταλος ύστερα από ωραίο γύρισμα του Κλωναρίδη. Δεν αργησε πολύ και η ΑΕΚ ξαναπείλησε με παρολίγον γκολ του Σίμονς, τελευταία στιγμή αποσωβεί τον κίνδυνο για την Μπριζ ο Χόρβατ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο η Ένωση πάτησε ξανά περιοχή με τελικό αποδέκτη τον Λόπεζ ο οποίος υπό πίεση έστειλε την μπάλα αουτ, το σουτ όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από το 30' μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι ουσιαστικά "έκατσαν" πίσω και περίμεναν τους γηπεδούχους. Όπως ήταν αναμενόμενο η Μπριζ είχε τις ευκαιρίες της αλλά τίποτα το ουσιαστικό, καθώς η ΑΕΚ είχε μαζί της έναν πάρα πολύ καλό Τσιγκρίνσκι.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος επισκιάστηκε από την αποβολή του Μάρκο Λιβάια ο οποίος δέχθηκε μία δεύτερη "παρατραβηγμένη" κίτρινη κάρτα. Εντυπωσιακή η επέμβαση του Γιάννη Ανέστη σε σουτ από μακριά στο 68'. Εμφανώς "ανεβασμένη" η Μπριζ η οποία βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και ουσία έπαιξε όπως μαε έχουν συνηθίσει οι Βέλγοι.Αλλαγή κλειδί ήταν αυτή του Γιόχανσσον αντί του Μάνταλου. Μία κίνηση όπου ουσιαστικά έδειξε και τις προθέσεις του Μανόλο Χιμένεθ όπου πλέον στόχο είχε να οδηγήσει το ματς στο 0-0.Τεράστια φάση για την ΑΕΚ στο 91' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και τον Τσόσιτς να κάνει τακουνάκι και η μπάλα να βρίσκει σε συμπαίκτη και άουτ.

Σημαντικός παίκτης : Θα μπορούσε να του ''κλέψει'' την θέση ο Μάνταλος αλλά εν τέλει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο ήταν με διαφορά ο Βράνιες. Ο Βόσνιος δεν άφησε να ''αναπνεύσουν'' οι Βέλγοι στο δεύτερο ημίχρονο και είναι ο κύριος λόγος που η ΑΕΚ κράτησε το μηδέν παρ' όλο που έπαιζε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αδύναμος κρίκος : Αυτός ήταν ο Βίκτορ Κλωναρίδης. Πέρα από το πολύ καλό πρώτο 5λεπτο , ο Βέλγος δεν έδειξε κάτι παραπάνω και δικαίως αντικαταστήθηκε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο .

Οι ενδεκάδες :

ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ - Μέχελε, Σίμονς, Ντένσβιλ - Παλάσιος, Φόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν - Μποναβεντούρε, Λιμπομπέ, Βόσεν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης - Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς - Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Λόπες - Κλωναρίδης, Λιβάγια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code