ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

British GP_ Ο αγώνας της... ισοφάρισης των ρεκόρ!


Ο αγώνας που μας πέρασε πέρα από τις ατυχίες των Ferrari και τα δράματα στο τέλος, τις μάχες του mad Max κτλ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να μην ασχοληθείς με τον Lewis Hamilton
και την απόδοση του. Ο Βρετανός όπως έχουμε επαναλάβει ξανά διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν του και αυτή την Κυριακή που πέρασε έπρεπε να το αποδείξει όπως κάθε μεγάλος πιλότος: με Grand Chelem! Pole, νίκη με πρωτοπορία σε κάθε γύρο,  ταχύτερο γύρο. Φτάνοντας στο Silverstone δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ψυχολογική πίεση του Lewis καθώς εκτός του ότι έπρεπε να κερδίσει για το κοινό του, έπρεπε να μειώσει και την βαθμολογική διαφορά από τον αντίπαλο του, Sebastian Vettel, που είχε φτάσει κοντά σε διαφορά μιας νίκης, ενώ το Σάββατο πήρε την pole position με μισό δευτερόλεπτο διαφορά(!). Το γεγονός αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτή τη νίκη, την ούτως ή άλλως εμφατική, αν συνυπολογίσουμε και τις παρακάτω λεπτομέρειες..

Ισοφαρίζοντας τους καλύτερους

•Ο Lewis Hamilton λοιπόν έγινε ο πολυνίκης στο GP της πατρίδας του μαζί με τους Jim Clark και Alain Prost( όλοι από 5 νίκες).
•Γίνετε ο δεύτερος πιλότος μετά τον Jim Clark που φτάνει τις 4 συνεχόμενες νίκες στο βρετανικό αγώνα.
•Αυτό ήταν το 5ο Grand chelem, του Βρετανού πιλότου της Mercedes, ο οποίος ‘έπιασε’ στη 2η θέση τους M. Schumacher και Albertο Ascari(οι οποίοι έχουν αμφότεροι από 5) μένοντας πίσω μόνο από τον μεγάλο Jim Clark που έχει 8.
•Αυτό ήταν το 3ο Grand chelem(slam) μετά την Κίνα και τον Καναδά για το 2017, ισοφαρίζοντας τα περισσότερα σε μια σεζόν που έχουν επίσης οι:
Jim Clark (άλλη μια φορά!) Έχει 3 τις σεζόν 1963 και 65, χρονιές που στέφθηκε και πρωταθλητής.
Alberto Ascari επίσης 3 το 1952,
Και Nigel Mansell το 1992, (χρονιές στέψης και των παραπάνω)Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε στο μέσο της φετινής σεζόν οπότε μπορεί να το ξεπέρασει.

Μέχρι το τέλος της σεζόν πιθανότατα θα είναι πρώτος στις pole ξεπερνώντας τον M. Schumacher ενώ το πρωτάθλημα πήρε φωτιά καθώς η διαφορά πια είναι στο βαθμό , αλλά έτσι και αλλιώς παρακολουθούμε τον Lewis στα καλύτερα του. Οπότε ας τον απολαύσουμε τώρα που γράφει ιστορία…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code