ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-80 (πρτ.)

Ποιος θα έρθει τώρα στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ; Ο μαγικός Παναθηναϊκός του Πασκουάλ βρίσκεται
σε δαιμωνιώδη κατάσταση κι αφού υπέταξε και την ΤΣΣΚΑ στην παράταση (85-80), περιμένει με πλεονέκτημα το επόμενο θύμα του!
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε αυτό που έπρεπε, υπέταξε και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ και… ξετύλιξε το δώρο από τη Μαδρίτη, όντας πλέον μόνη τέταρτη και αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ! Οι «πράσινοι» αρκεί να νικήσουν στο Τελ Αβίβ την αδιάφορη Μακάμπι (7/4) για να πάρουν το πλεονέκτημα και να έχουν το ΟΑΚΑ ως τεράστιο όπλο για την πρόκριση στην Πόλη!
Ακόμα και με ήττα όμως, μπορεί υπό προϋποθέσεις (νίκη της Μπασκόνια επί της Ζαλγκίρις) να βγει πάλι τέταρτος, αναμένοντας αντίπαλο για να έρθει στα πλέι οφ!

Ο Παναθηναϊκός με 14/15 στο καυτό ΟΑΚΑ, με τελευταίο θύμα την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, χάρη στη συγκλονιστική νίκη στην παράταση και με μπροστάρηδες Ρίβερς, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Καλάθη και Γκιστ, έφτασε στο ζητούμενο και σε συνδυασμό με την ήττα της Φενέρ πανηγύρισε διπλά ενώπιον 18.000 τρελαμένων φίλων του!

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να ανοίξει το τέμπο στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Ντε Κολό έκανε ζημιά στην «πράσινη» άμυνα (9-11, 5’). Σίνγκλετον και Παππάς έδωσαν το πάνω χέρι στους γηπεδούχους, με τον Τζέιμς να γράφει στη λήξη της περιόδου το 20-17, σε ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν τέσσερα κλεψίματα και η ΤΣΣΚΑ έξι λάθη!

Ο Σίνγκλετον έδωσε +6 στην ομάδα του (23-17), αλλά η απάντηση ήρθε στο τρανζίσιον με Χίγκινς και Τζάκσον (23-22), ενώ ο Βορόντσεβιτς από τα 6,75μ. έγραψε το 28-29 (14’). Ρίβερς και Τζέιμς ανέλαβαν το επιθετικό βάρος (40-38, 19’) και μάλιστα ένα τρίποντο του «KCR»  και το λέι απ του Καλάθη από το λάθος του Ντε Κολό διαμόρφωσε το 45-40 του ημιχρόνου!

Η ομάδα του Ιτούδη μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο (45-44), με τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται με Καλάθη και Σίνγκλετον (52-48, 26’) σε ένα νευρικό δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες. Ο Πασκουάλ έπρεπε να διαχειριστεί και τα τέσσερα φάουλ του Γκιστ, με τους Μοσχοβίτες να ισοφαρίζουν με… τυχερό τρίποντο του Ντε Κολό (55-55, 29’), ωστόσο ο Παππάς με βολές και την καλή άμυνα του Καλάθη στον Τζάκσον, έφεραν το 58-55 του 30’.

Η δημιουργία του Ντε Κολό έδωσε τη δυνατότητα στον Ογκουστίν να ισοφαρίσει (61-61, 32:30’’), με τον Γάλλο να σκοράρει στη συνέχεια για το 63-67 (34’)! Ο Ρίβερς με προσωπική ενέργεια μείωσε στον πόντο (67-68, 36’), πριν έρθει ο Τζέιμς για το 71-70 (38’)!

Οι δύο ομάδες έκαναν κακές επιθέσεις (Βορόντσεβιτς, Τζέιμς), πριν ο Τεόντοσιτς σκοράρει για τρεις (71-73) με 34,6’’ να απομένουν! Η ΤΣΣΚΑ επέλεξε να κάνει φάουλ στον Καλάθη, ο οποίος ισοφάρισε (73-73, -25,8’’), με τον Ντε Κολό στη συνέχεια να κάνει λάθος, δίνοντας την ευκαιρία για τελευταία επίθεση στους «πράσινους»!

Η ευκαιρία πήγε στα σκουπίδια από τη λάθος συνεργασία Μπουρούση-Τζέιμς και οι παίκτες του Ιτούδη είχαν τα τελευταία 17,7’’, με τον Τεόντοσιτς όμως να κάνει κακή επιλογή, με αποτέλεσμα.. παράταση, αφού το σουτ του Γκιστ από τη σέντρα δεν βρήκε στόχο.

Ο Καλάθης με το… καλημέρα του έξτρα πεντάλεπτου έκανε το 75-73, με τον Χίγκινς να απαντά (75-75) και τον Γκιστ να καρφώνει για το 77-75 (42’), πριν τις βολές του Τεόντοσιτς (77-77).

Ο Ρίβερς με δικές του βολές έκανε το 79-77 και ο Ντε Κολό έχασε μία (79-78, 43’) και ο Ρίβερς με ένα μεγάλο τρίποντο από τη γωνία έδωσε +4 στον Παναθηναϊκό (82-78), ο οποίος έγινε αφεντικό στο παιχνίδι!

Το κάρφωμα του Γκιστ για το 85-78 ήταν απλά η αρχή του… πάρτι, με τον κόσμο να ζητά πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και… κούπα!

Ο MVP: Ο Κέι Σι Ρίβερς αποδείχθηκε με… κρύο αίμα και ήταν καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό (17π.), κάνοντας μεταξύ άλλων το 82-78 με τρίποντο που έδωσε αέρα νίκης στην ομάδα του.

Ο Σκληρός: Η ομάδα του Πασκουάλ είχε πολλούς διακριθέντες που τα έδωσαν όλα, με Καλάθη, Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκιστ και Παππά να βοηθούν σε μέγιστο βαθμό. Ντε Κολό και Τεόντοσιτς δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την ΤΣΣΚΑ στη νίκη, παρά την καλή τους απόδοση.

Ο Αόρατος: Ο Φρίλαντ δεν βοήθησε καθόλου την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Ο Πεσμένος: Ο Κάιλ Χάινς μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια φορτώθηκε με φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού.

Η Γκέλα: Τα συνεχόμενα λάθη στο τέλος της κανονικής διάρκειας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε το ματς να οδηγηθεί σε παράταση, όπου οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι.

Η στιγμή: Οι βολές του Καλάθη που απάντησαν στο τρίποντο του Τεόντοσιτς διαμόρφωσαν το 73-73 για την παράταση, αφού οι τελευταίες επιθέσεις των δύο αντιπάλων κατέληξαν σε… λάθη. Στο έξτρα πεντάλεπτο το 7-0 του Παναθηναϊκού για το 85-78 έκανε τη διαφορά για την τελική νίκη.

Η διαιτησία: Ρότσα (Πορτογαλία), Πέρεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία) προκάλεσαν διαμαρτυρίες στο ΟΑΚΑ για τα σφυρίγματά τους, ωστόσο δεν επηρέασαν άμεσα.

Οι Στρατηγοί: Το… στοπ σε Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ήταν εξ αρχής το ζήτημα για τον Πασκουάλ που στο τέλος είχε πολλούς πρωταγωνιστές, χωρίς να επιτρέψει στους υπόλοιπους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να δώσουν… χείρα βοηθείας.

Η εξέδρα: Το ΟΑΚΑ γέμισε ασφυκτικά από 18.000 φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ύψωσαν τεράστιο πανό πριν το τζάμπολ για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στα επεισόδια της Λαυρίου, ενώ στο τέλος πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 73-73 (κ.α.), 85-80.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code