ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο έκανε την ανατροπή (4-3) και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή (2-1), εξασφάλισε την
πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου.

Από την… κόλαση, στους «16» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο στην επανάληψη πέτυχαν τρία γκολ σε δέκα λεπτά και τελικά πήραν τη νίκη με 4-3, η οποία τους έδωσε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Το «τριφύλλι» έφτασε τους 4 βαθμούς και προκρίθηκε ως δεύτερος στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή, αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-1 τον «Γηραιό» και εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προκρίθηκε αντί του Ηρακλή χάρη στην καλύτερη επίθεσή, αφού τα δύο πρώτα κριτήρια (μεταξύ τους παιχνίδια και διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια) φέρνουν ισοβαθμία.

Στα του αγώνα, ο Απόλλωνα Σμύρνης πήρε το προβάδισμα από το 11ο λεπτό, όταν μετά από «τσαφ» του Ιβανόφ, ο Σιατραβάνης βγήκε απέναντι στον Στιλ και «έγραψε» το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το γκολ επηρέασε πλήρως τον Παναθηναϊκό, με τον Απόλλωνα να είχε καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 44’, με τον Σιατραβάνη να κάνει δύο τα τέρματα του, σκοράροντας από κοντά με σουτ στην κίνηση, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Χουχούμη σε εκτέλεση κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, με τον Ουζουνίδη να προχωρά σε διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης, ρίχνοντας στο ματς τους Μπέργκ και Λουντ αντί των Λεντέσμα και Βιγιαφάνες. Η αλλαγή του Σουηδού αποδείχθηκε «χρυσή», αφού στο 55’ ο διεθνής φορ συνεργάστηκε με τον Λέτο και μείωσε σε 2-1, ενώ η ισοφάριση ήρθε στο 61’ με σουτ στην κίνηση από τον Εμποκού.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπέργκ έδωσε στον Λέτο και ο Αργεντινός ολοκλήρωσε την ανατροπή στο «τριφύλλι» «γράφοντας» το 3-2. Στο 71’ ο Σιατραβάνης είχε καλή στιγμή να φέρει το σκορ στα ίσια και στο 74’ ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Ντάσιο να υποπίπτει σε αυτογκόλ.

Όλα έδειχναν τελειωμένα, ωστόσο στο επόμενο λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αλμπάνη από τον Ρέις, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ο Σιατραβάνης με εύστοχη εκτέλεση μείωσε σε 4-3, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ. Όλα κρέμονταν από μια κλωστή, αφού η ισοπαλία δεν έδινε την πρόκριση στο «τριφύλλι».

Στο 84’ ο Απόλλωνας είχε δοκάρι με μακρινό σουτ του Κονέ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Στιλ έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου. Το 4-3 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την πρόκριση ως δεύτεροι.

Αυτό συνέβη διότι στο άλλο παιχνίδι ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-1 τον Ηρακλή και εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον «Γηραιό». Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Ηράκλειο, οι δύο ομάδες θα προκρίνονταν χέρι-χέρι στους «16», ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα άφησε εκτός τους Θεσσαλονικείς, που υστερούν στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Όγκμποε (37’) και Βουό (75’) ήταν οι σκόρερ για τους γηπεδούχους, με τον «Γηραιό» να ήταν κακός, μειώνοντας απλά στο 90’ με τον Λουκίνα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. ΟΦΗ 6 (4-3)
2. Παναθηναϊκός 4 (5-5)
3. Ηρακλής 4 (4-2)
4. Απόλλων 3 (4-7)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code