ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προκριματικά Μουντιάλ: Πέρασε από το Ταλίν και έκανε το 3x3 η Εθνική!

Η Εθνική με γκολ των Τοροσίδη (2’) και Σταφυλίδη (61’) κέρδισε με 2-0 την Εσθονία στο Ταλίν,
έκανε το «3 στα 3» και πλέον ετοιμάζεται για τα τρία κρίσιμα παιχνίδια με Βοσνία (2) και Βέλγιο που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της στην προκριματική φάση. Δοκάρι ο Μάνταλος (64’), σωτήριες επεμβάσεις από Καρνέζη.

Τη χαμένη ποδοσφαιρική της ταυτότητα αρχίζει να βρίσκει ξανά η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» πέρασε με 2-0 από την Εσθονία, κράτησε το μηδέν για δεύτερο σερί ματς και πηγαίνει με απόλυτο βαθμών στο κρίσιμο παιχνίδι με την Βοσνία (13/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι διεθνείς πέτυχαν δύο γκολ με κεφαλιά του Τοροσίδη (2’) και απευθείας φάουλ του Σταφυλίδη (61’), δεν πτοήθηκαν από τους τραυματισμούς των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν, χάρη και στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Ορέστη Καρνέζη.

Το ματς:
Ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στους Κύπριους, με τους Κ. Παπαδόπουλο και Καρέλη να παίρνουν τη θέση των τραυματιών Τζαβέλλα και Φορτούνη. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καρνέζης, στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης, στα αριστερά ο Σταφυλίδης και στο κέντρο οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μανιάτης και Κυριάκος Παπαδόπουλος, στο αριστερό άκρο ο Καρέλης, στο δεξί ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας πίσω από τον Μήτρογλου.

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην «γαλανόλευκη».

Πέντε λεπτά μετά, ο Σκίμπε χρειάστηκε να κάνει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Ταχτσίδη αντί του Παπασταθόπουλου, ο οποίος υπέστη τράβηγμα. Μετά από αυτή την κίνηση, ο Παπαδόπουλος μετατοπίσθηκε στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο στο 18’ χρειάστηκε να πάει στα δεξιά μετά και τον τραυματισμό του Τοροσίδη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Οικονόμου.

Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές φάνηκε ότι αποσυντόνισαν την Εθνική, η οποία αδυνατούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η Εσθονία είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο για διασπάσει την ελληνική άμυνα, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει ρήγματα και να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Εσθονία είχε τον έλεγχο και στο 50’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Καμς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Καρνέζη, ωστόσο δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της για να την σπρώξει στα δίχτυα. Η πρώτη απόπειρα της Εθνικής για γκολ ήρθε στο 58’, με τον Παπαδόπουλο να βγάζει στον Μήτρογλου, όμως αυτός δεν κατάφερε να κάνει καλά το κοντρόλ και να εκτελέσει.

Ωστόσο στο 61’ η Εθνική κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Σκίμπε έδωσε εντολή στον Σταφυλίδη να εκτελέσει και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0. Τρία λεπτά μετά η Ελλάδα έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Παπαδόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι των Εσθονών.

Η πρώτη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων μετά το 2-0 ήρθε στο 67’, με τον Σταφυλίδη να διώχνει σωτήρια προ του Μπάρανοφ. Τρία λεπτά μετά, ο Καρνέζης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Πούργε, ενώ στο 75’ χρειάστηκε να επέμβει ξανά, μπλοκάροντας το μακρινό σουτ του Ζένιοφ. Τρία λεπτά μετά, η Εθνική στάθηκε άτυχη, με τον Μάνταλο να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών.

Η Εσθονία γλίτωσε το γκολ και στο 82’ βρέθηκε δύο φορές κοντά στο 2-1, όμως ο Καρνέζης έδιωξε σωτήρια τα σουτ των Βασίλιεφ και Μετς. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυχτικά και στο 86’ είχαν νέα καλή στιγμή, με το σουτ του Βασίλιεφ να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με την Ελλάδα να κάνει το «3 στα 3» και να φεύγει με τρίποντο από το Ταλίν. 

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Σταφυλίδης, Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου

Εσθονία: Ακσάλου, Νμιτρίεφ (80' Μοσνίκοφ), Μαρίν, Ζενζόφ, Βασίλιεφ, Κλαβάν, Λουτς, Μετς, Καλάστε, Μπαρανόφ, Τενίστε (31' Καμς)

Εξάρα το Βέλγιο, με Τζέκο η Βοσνία

Με τη νίκη, η Ελλάδα διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου, όμως υστερεί στην ισοβαθμία με το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν με 6-0 το Γιβραλτάρ εκτός έδρας και έχουν φτάσει ήδη τα 13 τέρματα, με μηδέν παθητικό (πρώτο κριτήριο σε ισοβαθμία η διαφορά τερμάτων).

Ο Μπεντέκε άνοιξε το σκορ στα 7 δευτερόλεπτα (!), πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των προκριματικών. Ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας δεν έμεινε εκεί, αφού σημείωσε χατ-τρικ (43’, 56’), ενώ Βίτσελ (19’), Μέρτενς (51’) και Αζάρ (79’) μπήκαν και αυτοί στον πίνακα των σκόρερ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Βοσνία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Κύπρο, ωστόσο κατάφερε να πάρει εντός έδρας νίκη με 2-0, εκμεταλλευόμενη τα ατομικά λάθη των Κύπριων παικτών.

Η Κύπρος περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο και στο πρώτο μέρος δεν επέτρεψε στην Βοσνία να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Μάλιστα στο 39’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Χριστοφή, όμως ο Μπέγκοβιτς έδιωξε με υπερένταση.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν σημαντικά την απόδοση τους, είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζέκο και τελικά ο φορ της Ρόμα κατάφερε να σκοράρει στο 70’, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Αλεξάνδρου. Το 2-0 ήρθε δέκα λεπτά μετά, με τον Τζέκο να «καθαρίζει» το ματς με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σούσιτς. 

Με τη νίκη, οι Βόσνιοι έφτασαν τους 6 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την Ελλάδα πριν τη μονομαχία των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκη». Χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές η Κύπρος, η οποία είχε βέβαια δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας τις τρεις δυνατότερες ομάδες του ομίλου.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Βέλγιο 9 (13-0)
2. Ελλάδα 9 (8-1)
3. Βοσνία 6 (7-4)
4. Εσθονία 3 (4-7)
5. Κύπρος 0 (0-7)
6. Γιβραλτάρ 0 (1-14)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code