ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βάσεις πρόκρισης έβαλε η ΑΕΚ

Σπουδαία νίκη με 1-0 πήρε η ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, εξασφαλίζοντας προβάδισμα πρόκρισης έναντι της ομάδας του Περιστερίου, για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
Το θυελλώδες 24ωρο της απομάκρυνσης του Γκουστάβο Πογιέτ και της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Στέλιο Μανωλά, λειτούργησε εκ του αποτελέσματος ευεργετικά και η ΑΕΚ κέρδισε ηρεμία, εν όψει της δύσκολης συνέχειας που περιέχει τη ρεβάνς Κυπέλλου και τα πλέι οφ.

Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε σε δύο μέρη. Τα πρώτα 25 λεπτά στα οποία η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και τα υπόλοιπα 20 στα οποία υπήρξε σχετική ισορροπία. Η Ενωση είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, απόρροια και της δυσκολίας του Χρήστου Αραβίδη να ολοκληρώσει τις φάσεις. «Μαέστρος» για τους γηπεδούχος –έπειτα από καιρό– ο Πέτρος Μάνταλος, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν οι περισσότερες καλές στιγμές για τους «κιτρινόμαυρους».

Το υποτονικό τελείωμα στο πρώτο μέρος έδωσε τη θέση του σε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Μπαρμπόσα αστόχησε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από πάσα του Ντίντακ. Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε και το παιχνίδι αποδείχθηκε ποιοτικά κακό. Τη λύση έδωσε ο Μάνταλος στο 73΄, όταν εκμεταλλευόμενος ασίστ του Αραβίδη από τον άξονα, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, δίνοντας προβάδισμα στην Ενωση. Στα υπόλοιπα λεπτά, ο «Δικέφαλος» αναζήτησε με... σύνεση το δεύτερο γκολ χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα, ενώ ο Ατρόμητος πίεσε φυσιολογικά στα τελευταία λεπτά. Ο Μάνταλος αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν από το φινάλε και το μέγεθος του προβλήματος θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Σε δήλωσή του ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, ανέφερε πως ακόμα κι αν κατακτήσει το Κύπελλο, δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82΄ Κορδέρο), Βάργκας (57΄ Τζεμπούρ), Αραβίδης, Μπαρμπόσα (86΄ Μπουονανότε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές (88΄ Φυτανίδης), Μπιτόλο, Ουσέρο, Ουμπίντες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο (68΄ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (78΄ Παπαδόπουλος).

• Εκδικάστηκε χθες η έφεση της ΑΕΚ κατά της ποινής αφαίρεσης βαθμών και των κλειστών θυρών για δύο αγώνες, λόγω των όσων συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Ενωση χαρακτήρισε «τυχαίο περιστατικό» τα επεισόδια και η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code