ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιτέλους… τελικός Λίβερπουλ-Σίτι!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, Λίβερπουλ και Σίτι θα παίξουν σε έναν τελικό! Οι πολίτες επικράτησαν 3-1 της Έβερτον -που φωνάζει δικαίως για το δεύτερο γκολ- και θα πάνε στο «Γουέμπλεϊ» για το Λιγκ Καπ!
Τα έφερε έτσι η ζωή, που Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θα τα… πούνε σε έναν τελικό για πρώτη φορά το 2016!

Ποτέ, στα 55 χρόνια του Λιγκ Καπ, αλλά και στα 144 του Κυπέλλου Αγγλίας, «κόκκινοι» και «πολίτες» δεν είχαν συναντηθεί σε έναν τελικό, με τους δεύτερους να επικρατούν 3-1 της Έβερτον στο Μάντσεστερ, να ανατρέπουν το εις βάρος τους 2-1 και να… κλείνουν ραντεβού με την έτερη ομάδα του Λίβερπουλ για τις 28 Φεβρουαρίου, στο «Γουέμπλεϊ».

Εκεί, η Λίβερπουλ, που χθες προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Στόουκ, και η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσουν το Capital One Cup (αγγλικό Λιγκ Καπ), ζευγάρι που, αναμφίβολα, δίνει άλλο πρεστίζ και ενδιαφέρον στον τελικό της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στο Νησί.

Μέχρι το 70’, πάντως, στο ''Etihad'', όλοι περιμέναμε ντέρμπι… αιωνίων στον τελικό, καθώς η Έβερτον, που προηγήθηκε με γκολάρα του Μπάρκλεϊ στο 18’, κρατούσε το 1-1, που διαμορφώθηκε με γρήγορη «απάντηση» του Φερναντίνιο στο 24’ (κόντραρε η μπάλα στον Μπέινς).

Η Σίτι, όμως, που είχε και δύο δοκάρια με Αγκουέρο (36’) και Ζαμπαλέτα (53’), ισοφάρισε 20 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Ντε Μπρούινε, που κακώς, ωστόσο, μέτρησε, καθώς ο Στέρλινγκ, που έβγαλε την… ασίστ, δεν πρόλαβε την μπάλα, που ήταν έξω σχεδόν ένα μέτρο!

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να… γλιτώσουν την παράταση και μόλις έξι λεπτά αργότερα, τα κατάφεραν, με τον Αγκουέρο να «γράφει», με εξαιρετική κεφαλιά, το 3-1, έπειτα από σέντρα του Ντε Μπρούινε, και να στέλνει τους «πολίτες» στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου!

Να σημειώσουμε, πάντως, πως ο Βέλγος σκόρερ του δεύτερου τέρματος και δημιουργός του τρίτου, που είχε περάσει στο ματς μόλις στο 66’, τραυματίστηκε -μάλλον- σοβαρά στο 88’ και αποχώρησε με νάρθηκα σε φορείο, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Οι «πολίτες, αξίζει, τέλος, να πούμε, θα βρεθούν για πέμπτη φορά σε τελικό Λιγκ Καπ. Τις τέσσερις προηγούμενες, με τελευταία μόλις πριν δύο χρόνια, όπου είχαν κατακτήσει το τρόπαιο (3-1 τη Σάντερλαντ), πανηγύρισαν τρεις φορές (1970, 1976, 2014) και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι μία (1974).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Ντελφ (45' Χεσούς Νάβας), Γιάγια Τουρέ (66' Ντε Μπρούινε), Σίλβα (80' Φερνάντο), Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Έβερτον (Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Γιαγκέλκα, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Στόουνς (77' Κόλεμαν), Μπάρι, Κλέβερλι, Όσμαν (60' ΜακΚάρθι), Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (60' Κονέ), Λουκάκου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code