ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kέρδισαν τη μάχη οι ποδοσφαιριστές

Στο παρά ένα βρέθηκε λύση για το εγγυητικό ταμείο των ποδοσφαιριστών και κατέστη εφικτό να αρχίσει χθες το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας που θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Η λειτουργία του εγγυητικού ταμείου συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση των αντιπροσωπειών του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ετσι, οι ποδοσφαιριστές δεν υλοποίησαν την απόφασή τους για αποχή από τους αγώνες του κυπέλλου και εν συνεχεία των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ. Οπως ανακοινώθηκε, έως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οι επαφές ΠΣΑΠ – Λιγκών και το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, δήλωσε σχετικώς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Το Ταμείο θα συσταθεί και θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της ΕΠΟ και με συνδιαχείριση των άλλων φορέων, της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και του ΠΣΑΠ. Η ΕΠΟ, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2016, θα οριστικοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας του Ταμείου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος ανέφερε: «Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα πάρουν χρήματα. Εχει να κάνει με υποθέσεις της περιόδου 2012-13 και οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν κάποια χρήματα. Είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τα χρήματά τους». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που εξέφρασαν τη στήριξή τους και όλους τους ποδοσφαιριστές».

Χθες το απομεσήμερο έγιναν κανονικά οι αγώνες του 1ου ομίλου, με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα να προκρίνονται στη φάση των «16». Η μεν ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε εκτός έδρας του Αχαρναϊκού με 2-0, με γκολ του Πασά στο 38΄ και του Περόνε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0). Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου: Ηρακλής 7, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Αχαρναϊκός 3, Αναγέννηση Καρδίτσας 1.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις ομίλους. Ο κάτοχος του Κυπέλλου, Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για τον 5ο όμιλο και χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθεί. Ο Μάρκο Σίλβα άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς, τους Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Μασουακού, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Σεμπά και Ρομπέρτο, ενώ για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά αποκλείστηκε ο Ερνάνι. Αντιθέτως, ο Φουστέρ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και υπολογίζεται για το σημερινό παιχνίδι. Στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκονται οι Μποτία, Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Φουστέρ, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Πάρντο, Σάλιακας, Σαλίνο, Σιόβας, Τσιμίκας, Βούρος, Ζντιέλαρ.

Οι υπόλοιποι αγώνες

Συνοπτικά, το σημερινό πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας: 2ος όμιλος: 15.00: Εργοτέλης - Πανιώνιος (OTE sport1HD), Ζάκυνθος - Παναιτωλικός (OTEsport2HD). 6ος όμιλος: 17.15: Καλλιθέα - Ατρόμητος Αθηνών (OTEsport1HD), Λαμία - Βέροια (OTEsport2HD), 8ος όμιλος: 17.15: Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης (OTEsport3HD), Κισσαμικός - Καλλονή (OTEsport7HD), 5ος όμιλος: 19.30: Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός (OTEsport1HD), Παναιγιάλειος - Πλατανιάς (OTEsport2HD).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code