ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο σταυροδρόμι της πρόκρισης

Εχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό του μέλλον και στις αρχές του νέου έτους, ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να βρει μία θέση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Τελευταίο εμπόδιο των «ερυθρολεύκων» είναι η Αρσεναλ, την οποία αφήνει στην 3η θέση του 6ου ομίλου ακόμα και με ήττα με 0-1 ή 1-2 και προκρίνεται στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για 5η φορά στην ιστορία του. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του. Απαντες οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν ότι απόψε θα αντλήσουν από τις γεμάτες εξέδρες του φαληρικού γηπέδου την απαραίτητη ώθηση, για να φθάσουν στην πρόκριση. Θυμίζουμε πως η Μπάγερν, που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, αντιμετωπίζει στο Ζάγκρεμπ την ουραγό Ντιναμό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των πρωταθλητών ξέρει καλά ότι η ομάδα του έχει την ευκαιρία να στείλει στο Γιουρόπα Λιγκ τους «Λονδρέζους», οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια προκρίνονται πάντα από τους ομίλους στις «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Καραϊσκάκη: «Είναι πραγματικότητα ότι έχουμε την ευκαιρία να αποκλείσουμε για πρώτη φορά την Αρσεναλ. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να το πετύχουμε αυτό. Ποτέ κανένα παιχνίδι, σε καμία διοργάνωση, δεν το προετοιμάζουμε με στόχο να το χάσουμε και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Οι απουσίες των Σάντσες, Καθόρλα και Κοκλέν δεν τον απασχολούν: «Ξέρω ότι θα λείπουν κάποιοι παίκτες της Αρσεναλ και δεν με απασχολεί. Και εμείς στο Λονδίνο πήγαμε με απουσίες και με παίκτες από την Ακαδημία και με παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρ’ όλα αυτά δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Γιατί λοιπόν η Αρσεναλ να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό; Γνωρίζουμε πως η Αρσεναλ θέλει να έχει την κυκλοφορία της μπάλας. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει πολλές φορές. Πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος στην τακτική και στο συναισθηματικό κομμάτι. Ξέρω πολύ καλά ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

Σήμερα θα αποφασίσει για τον παρτενέρ του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, με τους Ντα Κόστα και Μποτία να διεκδικούν τη θέση. Στο αρχικό σχήμα θα είναι επίσης οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο, Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Καπίνο, Σαλίνο, Βούρος, Ντομίνγκεζ, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον και Ερνάνι. Από την πλευρά του, ο Ιντέγε τόνισε:

«Εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε, ενώ εκείνοι ξέρουν ότι πρέπει να σκοράρουν πολλά γκολ. Εμείς πρέπει να αμυνθούμε καλά και να αντεπιτεθούμε για να σκοράρουμε, γιατί αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοράρουν περισσότερες φορές».

Ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε πως η Αρσεναλ θα παίξει για τη νίκη - πρόκριση, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες της αναμέτρησης: «Δεν εξετάζουμε το Γιουρόπα Λιγκ, είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Δεν σκεφτόμαστε να αποτύχουμε», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος αναμένεται να έχει στο αρχικό σχήμα έναν γνώριμο στους φίλους των «Πειραιωτών», τον Τζόελ Κάμπελ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code