ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αστέρας Τρίπολης - ΑΠΟΕΛ 2-0

Η πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή νίκη του Αστέρα είναι γεγονός. Με δύο γκολ σε κομβικές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-0 του ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη.
Διακοπή 20 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Αστέρας δεν χρειάστηκε ούτε πολλές τελικές ούτε και μεγάλα ποσοστά της μπάλας για να κάνει τη ζημιά στον ΑΠΟΕΛ κατά το πρώτο ημίχρονο. Το δώρο της κυπριακής άμυνας μόλις στο 1ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στους Αρκάδες να κάνουν το 1-0 με τον Μπερτόλιο και ουσιαστικά να παίξουν χωρίς ακραία πίεση στη συνέχεια.

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε στη συνεχεία την μπάλα στα πόδια του και έφτασε την κατοχή ακόμα και στο 63% χωρίς όμως να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου. Αντίθετα, ήταν ο Αστέρας η ομάδα που σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με την κεφαλιά του Γιάννου για το 2-0 που πρόσφερε ασφάλεια.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Αστέρας, καλά προφυλαγμένος πίσω από το 2-0, δεν είχε πρόβλημα να αφήσει στον αντίπαλό του την πρωτοβουλία.

Τους Αρκάδες δεν τους προβλημάτισε ούτε η περίπου 20λεπτη διακοπή στο 67' που προκλήθηκε λόγω ρίψης φωτοβολίδας από τους Κύπριους φιλάθλους. Η ομάδα του Βεργέτη μπήκε δυνατά μόλις το παιχνίδι άρχισε εκ νέου και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Η δουλειά πάντως έγινε και με το 2-0.

MVP
Μοντέρνος επιθετικός ο Γιάννου, δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει τη φάση του 45+1 και να απαλλάξει μια για πάντα τους συμπαίκτες του από το άγχος της κατάκτησης της νίκης.

Απογοήτευση
Το χρυσό...βατόμουρο στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ η οποία μόλις στο 1ο λεπτό έκανε μία επική γκάφα χωρίς να καταφέρει να διώξει την μπάλα από την περιοχή της σε μία θεωρητικά εύκολη φάση.

Σχόλιο
Ο Αστέρας είναι εδώ και δικαιούται σαφώς να ονειρεύται την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο βέβαια να βάλει από κάτω την Σπάρτα αλλά το γεγονός ότι δείχνει να βρίσκει πατήματα στο πιο κρίσιμο σημείο χαρίζει αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Λανθαρότε (63' Φούντας), Ζησόπουλος, Μπερτόλιο (64' Χαμντάνι), Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Γιάννου (82' Αλόκο).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αντωνιάδης (64' Αλεξάνδρου), Αστίθ, Μάριο Σέρτζιο, Αρτυματάς (81' Χαραλαμπίδης), Βινίσιους, Στίλιτς, Μοράις, Πιατκόφσκι (46' Καβενάγκι), Βάντερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code