ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ... εσύ;

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έβαλε τρία γκολ, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0 την Μπρόντμπι, έκλεισε από τώρα θέση στους ομίλους του Europa League και θα ταξιδέψει για... τουρισμό στην Δανία ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης (27/8).


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η υπομονή του απέδωσε καρπούς στο 6' όταν έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς. Ο Τζιόλης βρήκε κάθετα τον Κίτσιου, ο οποίος δεν κατάφερε σε τετ α τετ να νικήσει τον Ρένοβ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ροντρίγκες πλάσαρε, αλλά οι αμυντικοί της Μπρόντμπι έκοψαν πάνω στην γραμμή. Στο 10' ο Μακ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σέντραρε, όμως, σταμάτησαν έγκαιρα την μπάλα οι παίκτες των φιλοξενούμενων και στο 15' ο Κάτσε βρήκε τον Μακ πλάγια μέσα στην περιοχή, ο Σλοβάκος πλάσαρε, αλλό ο τερματοφύλακας της Μπρόντμπι απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, στο 17' πήρε αυτό που άξιζε. Ο Πέλκας άδειασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Αγκερ, μοίρασε δεξιά στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρήκε τον Μακ στην περιοχή και ο Σλοβάκος, αφού πρώτα ελευθερώθηκε με πολύ ωραία τρίπλα, σούταρε εύστοχα στην γωνία του Ρενόβ, γράφοντας το 1-0. Στο 22' ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ πέντε μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στην εσωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού του Ρενόβ και στη συνέχεια έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον νεαρό μέσο του ΠΑΟΚ, φεύγοντας μακριά από τα καρέ της Μπρόντμπι.



Στο 36' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μέσα και σε αυτή τη φάση ήταν ο Μακ, ο οποίος έκλεψε την μπάλα κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, την έστρωσε στον Πέλκα, που περίμενε στο ύψος της περιοχής και ψηλοκρεμαστό πλασέ άφησε "άγαλμα" τον Ρένοβ, σημειώνοντας το 2-0. Ο Δικέφαλος δεν κατέβασε ταχύτητα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέτυχε και τρίτο γκολ, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης.

Πιο συγκεκριμένα στο 51' ο Κωνσταντινίδης έβγαλε τον Μακ μόνο από τα δεξιά, ο Σλοβάκος προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ροντρίγκες, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε για το 3-0. Στο 67' η Μπρόντμπι έκανε αισθητή την παρουσία της με σουτ του Ερικσον που απέκρουσε ο Ολσεν, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο Ολσεν έκανε κακή έξοδο που παραλίγο να στοιχίσει το 3-1. Ο Μυστακίδης λίγο έλειψε με κοντινή κεφαλιά στο 74' να σημειώσει τέταρτο γκολ για τον ΠΑΟΚ, όμως, ο Ρένοβ μπλόκαρε.

Ο Μακ, τελικά, σημείωσε χατ τρικ σκοράροντας και στο 80' και στο 82' και γράφοντας το τελικό 5-0. Και στις δύο φάσεις ο Σλοβάκος εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα τον Ρένοβ. Στο 85' ο Πούκι λίγο έλειψε να μειώσει με κεφαλιά, ενώ στο 89' ο Κάτσε αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Μυστακίδης, χάνοντας, έτσι, την ευκαιρία να γράψει το 6-0.
MVP
Σήμερα αναγκαστικά θα αδικήσουμε κάποιον από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε πολλούς διακριθέντες, αλλά εμείς θα κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους Μακ και Κάτσε. Ο πρώτος πέτυχε τρία γκολ και είχε συμμετοχή στα άλλα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ, πασάροντας στον Πέλκα στο δεύτερο και στον Ροντρίγκες στο τρίτο, ενώ ο νεαρός μέσος έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Εκοψε, έτρεξε και δημιούργησε, έχοντας και μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που βρήκε στο δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος
Τα “βαριά” ονόματα της Μπρόντμπι δεν δικαιολόγησαν σε κανένα σημείο του αγώνα τον τίτλο τους. Ούτε ο Αγκερ κατάφερε να καθοδηγήσει την άμυνα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, ούτε ο νευρικός Ελμάντερ και ο Πούκι μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά στην επιθετική γραμμή των Δανών και μάλιστα ο πρώτος αντικαταστάθηκε στο 58'.

Σχόλιο
Ο Τούντορ είναι εμφανές ότι “χτίζει” μοντέρνα ομάδα. Η ταχύτητα και το κάθετο ποδόσφαιρο είναι, πλέον, μέρος της καθημερινότητας των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, γεγονός που αναγκάζει τους αντιπάλους να έχουν ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, αλλά και βοηθάει τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς. Κέρδος για τον Δικέφαλο ότι σε αυτό το πρότζεκτ συμμετέχουν πολλά δικά του παιδιά, όπως ο Κωνσταντινίδης, ο Κίτσιου, ο Κάτσε και ο Πέλκας.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Μαλεζάς, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (83' Κοροβέσης), Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Ροντρίγκες (71' Μυστακίδης), Πέλκας (67' Σαββίδης), Κάτσε.

Μπρόντμπι (Φρανκ): Ρένοβ,  Άλμπρεχτσεν, Χολστ (42' Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμίσι, Άγκερ, Έρνσκοβ, Φίρι (75' Νέργκααρντ), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (68' Σβαρτς).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code