ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Τουρκία 62-58

Με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρ' ολίγον νταμπλ-νταμπλ η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε 62-58 της Τουρκίας και διπλασίασε τις νίκες της στο Ακρόπολις.

Το Σάββατο με τη Λιθουανία το τελευταίο τεστ πριν από το Ευρωμπάσκετ.
Απόδοση με καλά και άσχημα διαστήματα για την Εθνική ομάδα, νίκη πάντως επί της Τουρκίας με 62-58. Παίκτης για όλες τις δουλειές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ, σημαντικός ο Ζήσης, έκαναν τη δουλειά τους οι ψηλοί (Κουφός, Μπουρούσης).

Ήταν ξανά φανερή η διάθεση του Φώτη Κατσικάρη να παίξει με ψηλά σχήματα για να εκμεταλλευτεί ταυτόχρονα την έκρηξη Αντετοκούνμπο - Πρίντεζη. Οι δυο τους οδήγησαν την Εθνική στο 12-7 και 18-7 του 5', με τον Καλάθη και τον Σπανούλη να "δένουν" καλύτερα από κάθε άλλο ματς, αφού ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους.

Το 24-10, από κάρφωμα του Κώστα Κουφού, ήταν η μέγιστη διαφορά στην πρώτη τρομερή περίοδο, προτού τα τρίποντα των Τούρκων τη ρίξουν στους 10 (29-19) και σταδιακά να την εξαλείψουν (35-35). Η αδυναμία στην περιφερειακή άμυνα ήταν ξεκάθαρη και τα ελεύθερα αντίπαλα σουτ, κυρίως του Μαχμούτογλου, έκαναν τρομερή ζημιά, τη στιγμή που επιθετικά η Εθνική είχε χάσει τη γρηγοράδα στη σκέψη και στην εκτέλεση, ούσα εγκλωβισμένη στην πίεση.

Όσο οι διεθνείς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της άμυνας των Τούρκων, η κατάσταση παρέμενε ρευστή. Τα τρίποντα δεν έμπαιναν (2/11) και το 41-39 έβαλε σε θέση κυνηγού την Εθνική. Όταν με τον Βασίλη Σπανούλη στον "άσο" ανέβηκε η ταχύτητα, υπήρξε ανατροπή του σκηνικού. Ο Αντετοκούνμπο ήταν σαν το άνεμο και το 48-44 του 30' έδινε ισχνό αβαντάζ στους Έλληνες.

Ο Γιάννης Μπουρούσης επιθετικά δεν ήταν καλός, στην άμυνα όμως κέρβερος και μαζί με τον Ζήση που έδωσε διαδοχικούς πόντους ήρθε το 58-49. Μαξιλαράκι ασφαλείας δηλαδή πριν από το τελευταίο 5λεπτο, στο οποίο βγήκε κούραση και τη νίκη προστάτευσε η άμυνα και τα μακριά χέρια του Αντετούνμπο που μάρκαρε σταθερά τον Γκιουλέρ.

Το 60-58 έβαλε σε συνθήκες πίεσης του διεθνείς, αλλά ξοδεύτηκε κατάλληλα ο χρόνος.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 37-35, 48-44, 62-58

Ελλάδα: Μπουρούσης 8, Ζήσης 11, Σπανούλης 9, Καλάθης 3, Περπέρογλου, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 10, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου

Τουρκία: Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Χερσέκ 4, Ιλιασόβα 12, Ερντέν 6, Μαχμούτογλου 12, Μπατούκ, Ντίξον 9, Αλντεμίρ 4, Κοκσάλ 3, Κορκμάζ 2

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code