ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Superleague 2016.. ένα πρωτάθλημα από τα παλιά




Είναι αλήθεια πως η απουσία της ΑΕΚ και του Ηρακλή στοίχησαν στην Σούπερλιγκ τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός έβγαινε πρωταθλητής από τον...Δεκέμβριο, τα εισητήρια μειώθηκαν κατακόρυφα και οι ελληνικές ομάδες αδυνατούσαν να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς στην Ευρώπη. Οπότε αν το σκεφτείτε καλά δεν είναι και τόσο παράξενο που χάσαμε την 12η θέση.

Υπάρχουν ωστόσο και θετικά από αυτές τις απουσίες. Αναδείχθηκαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος. Ο δεύτερος άρχισε να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν υποβιβαστεί η Ένωση, ενώ οι "αρκάδες" πήραν την θέση της ΑΕΚ επειδή αδυνατούσε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια για να αγωνιστεί σε αυτές. 

Την φετινή περίοδο ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί και πάλι στους ομίλους του Europa League ενώ ελπίζουμε παρόμοια πορεία να έχει και ο Ατρόμητος. Πλέον έχουν αρχίσει να έρχονται ποιοτικοί παίκτες σε αυτές τις δύο ομάδες κάτι που θα δυσκολέψει και το έργο της ΑΕΚ στη προσπάθειά της να πρωταγωνιστήσει με το καλημέρα.

Η Ένωση έχοντας ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ της από τα τέλη Ιουνίου- πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος - κι έχοντας πάρει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Τζιμπούρ, ο Σιμόες και ο Βάργκας θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει από την πρώτη χρονιά της επιστροφής της στα...σαλόνια της Σούπερλιγκ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει απόκτηση ενός αριστερό μπακ, ενός τερματοφύλακα, ενός εξτρέμ και ίσως ενός ακόμη επιθετικού. 

Ο Ηρακλής επίσης, δείχνει πως επέστρεψε με μεγάλες αξιώσεις κλείνοντας μεγάλη συμφωνία με την Turkish Airlines. Ακόμη, η απόκτηση και επιστροφή του Απόστολου Βέλλιου στον "Γηραιό" είναι το μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που σίγουρα την φετινή χρονιά θα επιδιώξει να τερματήσει όσο ψηλότερα μπορεί στην Σούπερλιγκ.

Ο ΠαναθηναΪκός φαίνεται να άφησε πίσω του τον παλιό...μνημονιακό του εαυτό και έκανε ορισμένες υπερβάσεις στο μπάτζετ του για την απόκτηση του Σάντσεζ και του Εσιέν. Σίγουρα αυτοί οι δύο παίκτες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να ξεχάσει τον παλιό κακό του εαυτό από τον Ιανουάριο και μετά. Θέλει να κάνει ένα ξεκίνημα από την αρχή με έναν νέο σε ηλικία προπονητή και δοκιμάζεται ήδη από τα μέσα Ιουλίου στα προκριματικά του Europa League. Ωστόσο, με τους περισσότερους παίκτες να είναι από την περσινή αποτυχημένη ομάδα και όσο δεν γίνονται μεταγραφές η ομάδα της Θεσσαλονίκης δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι καλό φέτος στο πρωτάθλημα.

Η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολη κυρίως για τους "δυνατούς" του πρωταθλήματος. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός έχουν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη κάτι που θα ευνοήσει την ΑΕΚ η οποία φέτος δεν αγωνίζεται σε αυτές. Τέλος, το γεγονός ότι όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι της Ένωσης στον α' γύρο είναι αρνητικό διότι σε πιθανά αρνητικά αποτελέσματα θα επηρεαστεί η ψυχολογία των παικτών της που θα παίξει κι αυτή σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code