ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κονέ: Τιμώ την Ελλάδα όπως μπορώ

Ο Παναγιώτης Κονέ πήρε θέση σήμερα, με γραπτή δήλωσή του, για μια φωτογραφία που εμφανίζει τον ίδιο κι άλλο ένα άτομο να σχηματίζουν με τα χέρια τον αλβανικό αετό.

Η φωτογραφία αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες από την Κυριακή και ύστερα, μία ημέρα μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας από τα Νησιά Φερόε (1-2), όμως ο διεθνής μέσος ανέφερε για μια παλιά φωτογραφία.
«Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί πριν από χρόνια και είχε αναρτηθεί από τότε σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν επελέγη τυχαία, λοιπόν, να αναπαραχθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι αλβανικής καταγωγής. Αυτό θα ήταν ασέβεια προς την πατρίδα των γονιών μου και πολλών συγγενών μου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.
«Είμαι και Έλληνας πολίτης. Στην Ελλάδα μεγάλωσα, εκπαιδεύτηκα, έμαθα ποδόσφαιρο. Στη χώρα που υποδέχτηκε την οικογένειά μου και την οποία τιμώ όπως μπορώ (...) Θα συνεχίσω, επίσης, να σέβομαι και να μην ξεχνώ τις ρίζες μου, παρότι αυτό από μερικούς δεν είναι αποδεκτό» .

Και η δήλωση του Κονέ καταλήγει: «Αν το κριτήριο αποδοχής κάποιου είναι είτε ο βαθμός επιτυχίας του είτε μια καλή ή κακή μέρα μέσα στο γήπεδο, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά την Ελλάδα που ξέρω. Η Ελλάδα που εγώ και η οικογένειά μου γνωρίζουμε είναι μια χώρα που κάνει το αντίθετο: σου προσφέρει το δικαίωμα στην επιτυχία ανεξάρτητα με το ποιος είσαι και από πού προέρχεσαι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code