ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts






























Ηρακλής-ΑΕΚ: Μια δύσκολη αποστολή


Ποτέ δεν αποτελούσε εύκολη έδρα το Καυτανζόγλειο για την ΑΕΚ. Το αντίθετο μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που έφυγε από το γήπεδο χωρίς την νίκη.

Το παρελθόν
Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την καταμέτρηση από το 2002 όπου η Ένωση είχε νικήσει με 2-0
16/12/2002 Ηρακλής 0-2 ΑΕΚ
13/09/2003 Ηρακλής 2-2 ΑΕΚ
17/03/2004 Ηρακλής 2-3 ΑΕΚ
17/10/2004 Ηρακλής 1-2 ΑΕΚ
29/01/2006 Ηρακλής 4-0 ΑΕΚ
28/01/2007 Ηρακλής 1-1 ΑΕΚ
24/02/2008 Ηρακλής 0-1 ΑΕΚ
17/01/2009 Ηρακλής 0-1 ΑΕΚ
16/01/2010 Ηρακλής 1-1 ΑΕΚ
19/12/2010 Ηρακλής 2-0 ΑΕΚ
Όπως βλέπετε στα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχουν έρθει αντιμέτωπες οι δύο ομάδες η ΑΕΚ έχει 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ωστόσο, να πούμε πως οι καιροί άλλαξαν και οι δύο ομάδες πτώχευσαν οικονομικά και αναγκάστηκαν να αγωνιστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ευτυχώς η ΑΕΚ μόλις για ένα χρόνο αλλά ο Ηρακλής πέρασε 2 χρονιές εκεί.
Το παρών
Η δυνατή πλέον ΑΕΚ και με τον ισχυρό της άνδρα Δημήτρη Μελισσανίδη να την οδηγεί ξανά εκεί που ανήκει αφήνει εντυπώσεις που μόνο αισιοδοξία μπορούν να βγάλουν για κάθε οπαδό της. Το ρόστερ που διαθέτει για την Β” Εθνική θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με σχετική ευκολία ενδεχομένως στην Σούπερ Λιγκ. Αυτό φάνηκε και από τις μεγάλες εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι παίκτες εναντίον ομάδων της πρώτης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο τον οποίο νίκησε με 3-0 και τον άφησε εκτός συνέχειας του κυπέλλου, της Κέρκυρας με νίκη 2-0 και ας μην έπιασαν οι παίκτες το μέγιστο της απόδοσής τους και τέλος τον Ολυμπιακό. Με την ομάδα του Πειραιά ήθελε να αποδείξει πως έχει επιστρέψει οριστικά. Η ΑΕΚ δεν είχε να χάσει τίποτα και αν αποκλειόταν που τελικά αποκλείστηκε. Πάλεψε μέσα στο Καραϊσκάκη, προηγήθηκε ωστόσο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ το 1-1 που έδινε προβάδισμα στην Ένωση. Στην ρεβάνς προσήλθαν στο ΟΑΚΑ 70.000 οπαδοί της Ένωσης που ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου για να στηρίξουν όλοι μαζί την προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας. Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι οπαδοί των ελληνικών ομάδων στήριξαν επίσης αυτή την προσπάθεια της ΑΕΚ για να γίνει η αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού. Τελικά το παιχνίδι ενώ ήταν 0-0 μέχρι το 88ο λεπτό, ένα λεπτό αργότερα και στο 89 με γκολ του Χάρα με το χέρι ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και εισέβαλαν 20 ανεγκέφαλοι και έτσι το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά και η Ένωση τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς. Ωστόσο, η τιμωρία δεν επηρέασε ιδιαίτερα την συνέχεια καθώς μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ με 10 βαθμούς.
Έτσι, λοιπόν, βλέπετε πως η ΑΕΚ επέστρεψε είναι έτοιμη να φτιάξει δικό της γήπεδο και από πέρυσι θέλει να είναι πρώτη σε όλα τα επίπεδα.
Ο Ηρακλής είναι επίσης μια ιστορική ομάδα που τριγυρνάει εδώ και 4 χρόνια από χωριό σε χωριό και μάχεται για την επιστροφή του. Φέτος, η επάνοδός του στην Σούπερ Λιγκ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Με την ομάδα να είναι στα χέρια του ισχυρού ομογενούς επιχειρηματία
Σπύρου Παπαθανασάκη από το καλοκαίρι φαίνεται πως μπαίνει ένα τέλος στις περιπέτειες των γηραιών. Η ομάδα του Ηρακλή ήταν αήττητη μέχρι την προ-τελευταία αγωνιστική στην Β” Εθνική ως το παιχνίδι με την Λάρισα (0-1). Στα πλέι οφ μπαίνει με 7 βαθμούς και οι άνθρωποί του δείχνουν έτοιμοι να δώσουν μάχη με την ΑΕΚ για την πρώτη θέση. Αξιοσημείωτη είναι η πορεία του και στο φετινό κύπελλο όπου πήρε μεγάλη πρόκριση εναντίον του Αστέρα μέσα στην Τρίπολη. Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει έως τους ημιτελικούς με την Ξάνθη από την οποία ηττήθηκε με 0-1 στην έδρα του. Έχει αποκτήσει παίκτες μεγάλης κλάσης για την κατηγορία τον Περόνε, τον Ρομάνο και τον Μπαρτολίνι οι οποίοι είναι και κύριοι υπεύθυνοι για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.
Γενικώς, οι οπαδοί του Ηρακλή είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους και κάνουν όνειρα για επιτυχίες και την νέα χρονιά με το καλό στην Σούπερ Λιγκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement