ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

H πρώτη φωτοβολίδα φέρνει οριστική διακοπή

Σαφείς οδηγίες προς τους διαιτητές έστειλε η ΚΕΔ, η οποία με email τους ενημέρωσε
πως έχουν το δικαίωμα να μην ξεκινήσουν ή να διακόψουν οριστικά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου (η οποία θα διεξαχθεί με κόσμο) σε περίπτωση που πέσει έστω και μία φωτοβολίδα με στυλό ή επικίνδυνα αντικείμενα.
Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά ξανά το Σαββατοκύριακο, με τους αγώνες να διεξάγονται, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης, κεκλεισμένων των θυρών, σε αντίθεση με τη ρεβάνς του προημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία των φίλων της Ένωσης στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, το ματς θα αποτελεί μια καλή δοκιμασία για την εφαρμογή των νέων μέτρων, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης έστειλε την Πέμπτη (5/3) email στους διαιτητές, στο οποίο τους συμβουλεύει να διακόψουν οριστικά ή να μην ξεκινήσουν καν το ματς σε περίπτωση που πέσει ακόμη και μία φωτοβολίδα.

Αναλυτικά η οδηγία αναφέρει:

"Να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή:

Α) Όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματική βλάβη σ’ όλους τους νόμιμα ευρισκόμενους εντός του αγωνιστικού χώρου (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές κλπ).

Β) Όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Να προβαίνουν σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και προειδοποίηση, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ, φωτοβολίδες καμπύλης τροχιάς και σε οριστική διακοπή του αγώνα εάν το παράπτωμα επαναληφθεί".

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το παραμικρό επεισόδιο στην αναμέτρηση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε νέα διακοπή του πρωταθλήματος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code