ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ερμιονίδα 4-0

Λίγες μέρες πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών καθάρισε εύκολα (4-0) την Ερμιονίδα. Πάλι γκολ ο Αραβίδης, επέστρεψε ο Κορδέρο!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που ανέβηκαν ως το ΟΑΚΑ είχαν το μυαλό τους στο ματς της Τετάρτης και το έδειχναν με την παραμικρή ευκαιρία. Εκεί το είχε -με την καλή έννοια- και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος ξεκούρασε όσους περισσότερους μπορούσε για τον... τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο «Κολοσσός» άφησε εκτός τους Ανέστη, Μπακάκη, Τζανετόπουλο, Σοϊλέδη, Γιόχανσον και Πλατέλλα, έβγαλε κατά τη διάρκεια του ματς και τους Ανάκογλου-Μάνταλο-Μπαρμπόσα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Κορδέρο, που επέστρεψε από τον τραυματισμό, βλέποντας την ομάδα του να μην επηρεάζεται και να φτάνει σε ακόμη μία εύκολη νίκη. Συνεχίζει on fire ο Αραβίδης, πολύ καλός σε ακόμη ένα ματς ο Ανάκογλου, σκόραραν και οι Ντούνης-Ντακόλ.

Οι πολλές αλλαγές και το γεγονός ότι παρατάχθηκε μια 11άδα που δεν είχε ξαναβρεθεί στο γήπεδο, πάντως, δεν επηρέασε την εικόνα της ΑΕΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι Κιτρινόμαυροι, όπως αναμενόταν, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προσπάθησαν από πολύ νωρίς για το γκολ που θα έκανε αρκετά πιο εύκολα τα πράγματα. Η Ένωση είχε καλή στιγμή στο 2' με τον Ντούνη, είχε δοκάρι στο 16' σε πολύ ωραίο σουτ του Ρόβα και γενικά έπαιζε συνεχώς στο μισό γήπεδο την Ερμιονίδα που ήταν -επίσης όπως αναμενόταν- στην άμυνα της. Οι φιλοξενούμενοι, ειδικά από την στιγμή που γλίτωσαν στο 24' με τα... ηρωικά που έκανε ο Πονηρός στην τριπλή ευκαιρία των Ντούνη και Ανάκογλου, ήλπιζαν ότι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0 αλλά τελικά πήγαν με το... 2-0 εις βάρος τους. Φρόντισαν για αυτό οι Ανάκογλου, με το κοντινό σουτ στο 37' μετά την απόκρουση του Πονηρού στο φάουλ του Μάνταλου, και Ντούνης, με το σουτ εντός περιοχής μετά το λάθος διώξιμο του Κολόκα στη σέντρα του Μάνταλου.

Στην επανάληψη, το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να μην χρειαστεί να κουραστεί και το κατάφερε αφού έπαιξε όπως έπρεπε. Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν την μπάλα όπως ήθελε ο προπονητής τους, ο οποίος άρχισε και τις αλλαγές από νωρίς, βγάζοντας αρχικά τον Ανάκογλου για να μπει ο Κρισάντους. Ο Νιγηριανός πήγε στην κορυφή, ο Αραβίδης αριστερό εξτρέμ, ο Μάνταλος γύρισε στα χαφ και στη θέση του, ως 10άρι, μετακινήθηκε ο Μπαρμπόσα. Στο 63', πάντως, ο Μάνταλος αποχώρησε κι αυτός για να μπει ο Κορδέρο, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από καιρό και έδειξε το γνωστό του πρόσωπο στη συνέχεια. Εκλεψε μπάλες, είχε σωστές μεταβιβάσεις και γενικά έδειξε ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τον καλό του εαυτό.

Αυτόν, πάντως, τον έχει βρει εδώ και μήνες ο Αραβίδης, ο οποίος στο 64' με σουτ, μετά την πάσα του Μπαρμπόσα, βρήκε ξανά δίχτυα και ανέβασε το σκορ στο 3-0. Ο Δέλλας έβγαλε και τον Πορτογάλο για να πάρει κι αυτός ανάσες, οι οπαδοί τραγουδούσαν για το ματς της Τετάρτης και το μόνο που είχε ενδιαφέρον στον αγώνα στα τελευταία λεπτά ήταν αν θα έβαζε γκολ ο Κρισάντους. Δεν το έκανε αλλά -έστω και με τη... βοήθεια του Πονηρού- πρόσφερε στο 4-0, το οποίο έκανε από κοντά ο Ντακόλ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ήρεμο απόγευμα για την ΑΕΚ.

Man of the match: Ο Ανάκογλου. Επιβεβαίωσε τη συνεχή αγωνιστική άνοδο του αφού ήταν πολύ καλός ξανά στα οργανωτικά καθήκοντα του και παράλληλα ήταν εκεί που έπρεπε για το 1-0, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο άμυνας της Ερμιονίδας. Είχαν συνεχώς πολλά προβλήματα και δεν κατάφεραν ποτέ να περιορίσουν τους Κιτρινόμαυρους.

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης. Ο επιθετικός της Ένωσης βρήκε και πάλι δίχτυα, συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του και έτσι όπως το πάει, θα θεωρείται αυτονόητο πλέον το να σκοράρει (σχεδόν) σε κάθε ματς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Πονηρός στη φάση του 4-0 αφού πήγε να μπλοκάρει την μπάλα μετά το γύρισμα του Κρισάντους αλλά τελικά είδε τον Ντακόλ να τη στέλνει στα δίχτυα του.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Μιχαηλίδη και τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη και παράλληλα να ξεκουράσει παίκτες. Τα έκανε και τα δύο οπότε... όλα καλά! Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ως στόχο να πάνε χωρίς την παραμικρή απώλεια ως τα πλέι οφ αλλά τώρα, όπως καταλαβαίνει κανείς, προηγείται η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση είχε λιγότετερες πιθανότητες από τους Ερυθρόλευκους όταν έγινε η κλήρωση, αύξησε το δικό της ποσοστό μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και τώρα, σε ένα ΟΑΚΑ που θα είναι... όπως πρέπει, ελπίζει να πάρει μια μεγάλη πρόκριση που θα τη φέρει κοντά στο κύπελλο!

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου (56' Κρισάντους), Ντούνης, Μάνταλος (63' Κορδέρο), Μπαρμπόσα (73' Ντακόλ), Αραβίδης.

Ερμιονίδα: Πονηρός, Κολόκας, Παπανικολάου, Δωματάς (77' Κουτσοσπύρος), Όμο, Τούτοριτς, Ταπέ, Σβόγιτς (60' Συμελίδης), Βλαχόπουλος (67' Τσακόν), Μηλιώτης, Παβίσεβιτς.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code